orlik8808 0 Napisano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Witam, mam problem ze zdecydowaniem się na jeden konkretny model z wymienionych poniżej: Samsung Galaxy Alpha Sony Xperia Z2 Sony Xperia Z3 compact HTC one M8 NOKIA LUMIA 930 Będę wdzięczny za sugestie i propozycje. Chciałbym, aby wybrany model w miare płynnie pracował. Zależy mi także na dobrej jakości odtwarzania muzyki,video i robienia zdjęć. Z góry dziękuje za pomoc. pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
domi675 30 Napisano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Samsung ma bardzo fajne kolory, taki iphone z androidem Kolega ma tego htc i bardzo poleca. Sony w porownaniu do samsunga maja takie 'slabe' kolory. Nokii nie widzialem nie wypowiadam sie. Tylko te telefony wchodza w gre? Jezeli nie to bierzesz pod uwage chinczyki? Przepraszam za brak polskoch znakow pisze z telefonu. Cytuj Link to post Share on other sites
pietrrokov 122 Napisano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Witam, mam problem ze zdecydowaniem się na jeden konkretny model z wymienionych poniżej: Samsung Galaxy Alpha Sony Xperia Z2 Sony Xperia Z3 compact HTC one M8 NOKIA LUMIA 930 Będę wdzięczny za sugestie i propozycje. Chciałbym, aby wybrany model w miare płynnie pracował. Zależy mi także na dobrej jakości odtwarzania muzyki,video i robienia zdjęć. Z góry dziękuje za pomoc. pozdrawiam Skoro zależy Ci na muzycy, zdjęciach i video to oczywistym wyborem jest Lumia 930, bo deklasuje rywali pod tym względem, ewentualnie może Z2 jest lepsza jako odtwarzacz wideo, ale do robienia zdjęć czy nagrywania filmów raczej go nie polecam. Alphe bym odrzucił, bardzo fajny zgrabny telefon, ale na serio ma kiepską baterię, sam mam więc wiem, że polecić nie mogę właśnie z tego względu. HTC One M8, ma najlepsze głośniki, ale dźwięk na słuchawkach jest taki sobie, du*y nie urywa, a co do zdjęć to wiadomo, są słabe. Według mnie Lumia właśnie byłaby najlepszym wyborem, poczytaj sobie o niej recenzje to Cię powinno do niej przekonać. Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Z tej listy, jeżeli chodzi o jakość zdjęć/nagrań najlepsza będzie Lumia 930, w pozostałych, wyszczególnionych przez Ciebie aspektach, najlepsza będzie Xperia Z2. Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 Najlepszy aparat ma L930 - podobnie z płynnością, wsparciem i aktualizacjami. Z2 - fajny sprzęt, ale ma szkło, które jest "problematyczne" - w moim otoczeniu strasznie narzekano na "delikatność" - jełsi nie lumia 930 to Z2 będzie dobra. Jakość dźwięku - wszystkie grają podobnie, czyli średnio - o jakości porządnych odtwarzaczy zapomnij - warunkiem uzyskania dobrego dźwięku na telefonie jest zakup dobrych słuchawek. Ale też nie ma co przesadzać - zakup Westone, AK, Final Audio, HiFi Man czy Custom Art. Harmony mija się z celem tor audio w telefonach jest jaki jest i żadne cudowne "ulepszacze" nie pomogą, zwłaszcza jak słuchamy MP3. Tak więc kupmy dobre słuchawki do 500 zł i wystarczy. Sam z Lumią obecnie na co dzień, do przysłowiowego "tyrania" używam a-Jays Five for Windows - mam też Nokia Purity By Monster WH-920 - obie mają sterowanie na kablu w tym regulację głośności. Cytuj Link to post Share on other sites
Bartek5035 196 Napisano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 hmmm ja bym się zastanawiał między Alphą a 930-tką ale to tylko moje zdanie i chyba wziąłbym Alphe Cytuj Link to post Share on other sites
QuYoshi 99 Napisano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 Alpha nie jest już produkowana przez Samsunga, na 98% dostanie Lollipopa i na tym wsparcie Samsunga się zakończy. Cytuj Link to post Share on other sites
szok1 9 Napisano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 Wybrałbym z3 compact - Posiadam z3 i to że ekran się rozbija to jeden wielki mit tyle co mi juz razy spadł ramka sie poobijała ale ekran cały ... (odpukać) Co do wydajnośći też jest bardzo ok zdjęcia szału nie robią ani dziwięk ale jest naprawdę ok, w z3 są dołączone bardzo kiepskie słuchawki za 30 zł w z2 z tego co wiem są dużo lepsze Cytuj Link to post Share on other sites
Robert220 8 Napisano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 Lumia 930 do zdjec i M8 pod wzgledem wydajnosci. Ale, w podobnej cenie mozesz znalezc LG G3 - swietne zdjecia, laserowy autofokus i optyczna stabilizacja, a poza tym dobra wydajnosc, ladny wyglad, pomimo 5.5 cala nie jest zbyt duzy, a moim zdaniem nakladka jest calkiem ladna. Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 Ale niestety Laserowy Focus nie pomaga G3 i zdjęcia wychodza sporo gorsze niż w L930, dużą role tu odgrywa świetny obiektyw Carl Zeiss, jasny w połączeniu z matrycą - zwlaszcza w tródniejszych warunkach. Lumia 930 fotograficznie jest w czołówce. Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 Powiedziałbym raczej, że może i optyka jest świetna, ale to głównie algorytmy robią swoje (mówię, o Lumii 930). Nie zmienia to faktu, że zdjęcia najlepsze, z tego grona. Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 Sam algorytm bez dobrej optyki i matrycy nie wiele zrobi - widać to zwłaszcza w trudnych warunkach. Bo tam wychodzi jakość - w łatwych to nawet szmelc zrobi przyzwoite zdjęcia Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts