grzechu9797 56 Napisano 31 Marca 2015 Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Witam.Mam taki problem z xperią tipo,że w najmniej oczekiwanym przeze mnie momencie telefon tak jakby wciskal przycisk blokady/power i blokuje telefon albo włącza te menu gdzie jest opcja wyłączenia albo blokady telefonu.Często się tak dzieje jak trzymam telefon tam obok przycisku power i jest on bardzo czuły.Wystarczy,że przesune po nim delikatnie nie wciskajac i ekran kilukronie się blokuje ,wygasza i znowu zapala i wygasza.Myslalem,że to coś z przyciskiem ale jak trzymam telefon daleko od tego przycisku i nie dotykam to też czasem się wygasi i zablokuje albo co jest najgorsze podczas pisania wcisnie przycisk i wejdzie w to meno gdzie się telefon wyłącza a ja pisząc wcisne tryb samolotowy i rozlacze internet/wifi ;/ nie wiem o co z tym chodzi ;/ telefon pracuje na icsie. Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 31 Marca 2015 Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Można dokonać hard resetu, jeżeli nie pomoże, to gwarancja. Hard reset powoduje utratę danych. Cytuj Link to post Share on other sites
grzechu9797 56 Napisano 31 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Gwarancja się pewnie skoczyła bo ten zlomek ma ponad 2 lata,jak dokonać hard resetu w tipo? Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 31 Marca 2015 Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Włącz go, wciśnij klawisz pogłaśniania i włączania. Powinno pojawić się menu, po którym nawigujesz za pomocą klawiszy głośności, oraz potwierdzasz klawiszem włączania. Wybierz opcję factory reset. Cytuj Link to post Share on other sites
matekow 88 Napisano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 A mi się wydaje że zepsuł się właśnie włącznik (mikro styk) się zapadłi wystarczy że go musniesz palcem. Cytuj Link to post Share on other sites
grzechu9797 56 Napisano 1 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 No ja sam nie wiem bo właśnie tylko musne palcem,nie wcisne nawet i już reaguje Tipo hard resetu nie ma. Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 No to w takim razie masz uszkodzony przycisk - czas na serwis. Cytuj Link to post Share on other sites
grzechu9797 56 Napisano 1 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Albo na zmianę trochę tak pociągnę i kupie nowy 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts