Skocz do zawartości

Podkładka do Logitech g500

Recommended Posts

Zapoznaj się z Roccat Taito sugerował bym 5mm ale w zależności od rozmiaru podkładki cena w przypadku medium już wykracza poza budżet. Ale w przypadku cieńszych jest szansa się zmieścić. Ja sam używam 5mm i powiem szczerze że jest bardzo dobra. Świetnie wykonana i w zasadzie każda mysz może po niej śmigać. Jak byś miał nawet dołożyć to warte jest to rozważenia. 

Jest szansa byś mógł o te podkładki poprosić w MediaMarkt. Co do różnic bardziej chodzi o komfort użytkowania. Tym bardziej przy wielogodzinnych bataliach. Z mojej strony nie mogę się nachwalić 5mm i rozmiaru medium. King Size to już jak dla mnie za dużo.

Cieńsza nie powinna stanowić żadnych problemów. Ja na 5mm śmigam Aviorem gram w CS. Nie wpływa to na jakość odczytu przez mysz. Sama struktura maty jest dość twarda, więc wydaje mi się że do Zowie jak najbardziej się nada. Lecz fakt jest taki że spora część graczy stosuje w CSie jak najcieńsze podkładki. Więc jak się wahasz co do wyboru, to jeszcze możesz poświęcić chwilę uwagi na Roccat Siru.

Będzie działać nawet na kartce papieru.

Tutaj możemy się spierać o twardość podkładki, bo tutaj na pewno każdy będzie miął inne odczucia. Ale w oparci o CS i fakt że opinią graczy większość używa cienkich twardych podkładek to faktycznie lepiej polecić coś jak Roccat Siru

Właśnie w tym rzecz że co rozumieć przez pryzmat miękka. Bo faktycznie Taito jest dość elastyczna i fakt że jak się ja zacznie wciskać palcami to będzie się wginać Mówię tutaj oczywiście o mojej która ma 5mm, ale czy przy używaniu myszy  ona wgina się jak gąbka to tego bym nie powiedział. Płaszczyzna zachowuję sztywność na całej powierzchni podkładki. No chyba że mysz waży jakieś 50kg :)

Dla mnie twarda podkładka to taka jak Siru czyli 0,45mm i zachowuje się jak arkusz blachy.