MrGargamel 11 Napisano 28 Marca 2015 Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 Szukam podkładki do mojej myszki logitech g500 na podkładce będę grał najczęściej w cs go przy 400 dpi i najlepiej aby podkładka była twarda i dość spora do 70 zł Cytuj Link to post Share on other sites
Akcedi 159 Napisano 28 Marca 2015 Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 Zapoznaj się z Roccat Taito sugerował bym 5mm ale w zależności od rozmiaru podkładki cena w przypadku medium już wykracza poza budżet. Ale w przypadku cieńszych jest szansa się zmieścić. Ja sam używam 5mm i powiem szczerze że jest bardzo dobra. Świetnie wykonana i w zasadzie każda mysz może po niej śmigać. Jak byś miał nawet dołożyć to warte jest to rozważenia. Cytuj Link to post Share on other sites
MrGargamel 11 Napisano 28 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 (edytowane) Polecisz jakiś sklep internetowy gdzie mógł bym ją sprawdzic? bo na allegro widzę tylko 3,45 a będzie duża różnica pomiędzy 3,45 a 5? bo 3,45 mogę kupić dużą za 70 Edytowane 28 Marca 2015 przez MrGargamel Cytuj Link to post Share on other sites
Akcedi 159 Napisano 28 Marca 2015 Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 Jest szansa byś mógł o te podkładki poprosić w MediaMarkt. Co do różnic bardziej chodzi o komfort użytkowania. Tym bardziej przy wielogodzinnych bataliach. Z mojej strony nie mogę się nachwalić 5mm i rozmiaru medium. King Size to już jak dla mnie za dużo. Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 28 Marca 2015 Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 a będzie duża różnica pomiędzy 3,45 a 5? bo 3,45 mogę kupić dużą za 70 Tylko w grubości, 3 mm będzie ok. Możesz spokojnie brać, bardzo dobra mata. Cytuj Link to post Share on other sites
MrGargamel 11 Napisano 28 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 A czy ta podkładka jest dobra pod zowie fk1? Bo możliwe że niedługo będę musiał wymienić również myszkę Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 29 Marca 2015 Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 Pod FK1 będzie za miękka raczej. Cytuj Link to post Share on other sites
Akcedi 159 Napisano 29 Marca 2015 Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 Cieńsza nie powinna stanowić żadnych problemów. Ja na 5mm śmigam Aviorem gram w CS. Nie wpływa to na jakość odczytu przez mysz. Sama struktura maty jest dość twarda, więc wydaje mi się że do Zowie jak najbardziej się nada. Lecz fakt jest taki że spora część graczy stosuje w CSie jak najcieńsze podkładki. Więc jak się wahasz co do wyboru, to jeszcze możesz poświęcić chwilę uwagi na Roccat Siru. Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 29 Marca 2015 Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 Nie jest twarda. Mialem Taito 3,45 i był problem z tarciem spodem o powierzchnię. Cytuj Link to post Share on other sites
MrGargamel 11 Napisano 29 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 Dobra zmieniłem trochę zdanie i najpierw chciałbym kupić myszkę raczej na pewno bedzie to zowie fk1 tylko nie stać mnie odrazu na podkładke i teraz pytanie czy zowie będzię jako tako działała na podkładce tracer x02 dopóki nie kupię jakiejś nowej? Cytuj Link to post Share on other sites
Akcedi 159 Napisano 29 Marca 2015 Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 Będzie działać nawet na kartce papieru. Tutaj możemy się spierać o twardość podkładki, bo tutaj na pewno każdy będzie miął inne odczucia. Ale w oparci o CS i fakt że opinią graczy większość używa cienkich twardych podkładek to faktycznie lepiej polecić coś jak Roccat Siru Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 29 Marca 2015 Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 Taito jest miękki i to jest fakt, a nie opinia. Do Zowie FK spojrzałbym na Goliathusa Speed, który jest bardziej sprężysty. Cytuj Link to post Share on other sites
Akcedi 159 Napisano 29 Marca 2015 Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 Właśnie w tym rzecz że co rozumieć przez pryzmat miękka. Bo faktycznie Taito jest dość elastyczna i fakt że jak się ja zacznie wciskać palcami to będzie się wginać Mówię tutaj oczywiście o mojej która ma 5mm, ale czy przy używaniu myszy ona wgina się jak gąbka to tego bym nie powiedział. Płaszczyzna zachowuję sztywność na całej powierzchni podkładki. No chyba że mysz waży jakieś 50kg Dla mnie twarda podkładka to taka jak Siru czyli 0,45mm i zachowuje się jak arkusz blachy. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts