shoxie 0 Napisano 28 Marca 2015 Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 Witam Próbuję zainstalować Windowsa 7 z pendrive .Obraz nagrałem tym programem http://www.microsoft.com/en-us/download/windows-usb-dvd-download-tool Przy włączaniu komputera nie pojawia mi się żaden napis typu "dowolny klawisz spowoduje rozruch..." , od razu startuje system który mam teraz czyli Windows 8.1 W biosie przestawialem urzadzenia usb na pierwsze w rozruchu ale to nic nie pomoglo Plyta główna MSI Z97 G43 a pendrive to jakis zwykly 16gb Dodatkowo bardzo dziwne ale nie wiem czym jest to spowodowane tzn jak wlaczam komputer to jest obrazek z plyty glownej i pokazuje sie on caly czas od razu po nim jest napis Welcome z windowsa Po zainstalowaniu tego 8.1 mialem taki komunikat ze funkcja secure boot nie zostala poprawnie skonfiugrowana (wgralem jakiegos fixa na to ze strony microsoftu , komunikat zniknal ale komp dalej sie tak dziwnie wlacza) Patrzalem w biosie to Windows 8 features mam wylaczone , tak samo secureboot wylaczone W biose rowniez ustawione na legacy+uefi boot , usb legacy wlaczone Prosze o pomoc co zrobic zeby czytalo mi tego pendriva przy wlaczaniu kompa zebym mogl zainstalowac win7 Dodam ze jak kiedys mialem win7 na tym samym komputerze to wlaczal sie normalnie Cytuj Link to post Share on other sites
snowqwer 46 Napisano 28 Marca 2015 Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 uzyj tego programu https://rufus.akeo.ie/ i napisz czy dziala Cytuj Link to post Share on other sites
shoxie 0 Napisano 29 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 Nie dziala dalej , potem zrobilem jeszcze raz tym Windows USB tool i sprobowalem na laptopie to czytalo go a na pc na ktorym chce zrobic format to dalej go nie widzi Cytuj Link to post Share on other sites
ZQooS 4 Napisano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 (edytowane) - zrob wedlug tgo.Pozniej skopiuj wszytkie pliki w obrazie plyty na pendrive i wuala. Jeszcze upewnij sie, ze w biosie wszystko ustawione, ale chyba to wiesz Nie jestem expertem, ale mialem dokladny problem. Edytowane 2 Kwietnia 2015 przez ZQooS Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts