Skocz do zawartości

Komputer przy wlaczaniu nie widzi bootowalnego pendrive

Recommended Posts

Witam

Próbuję zainstalować Windowsa 7 z pendrive .Obraz nagrałem tym programem 

http://www.microsoft.com/en-us/download/windows-usb-dvd-download-tool

Przy włączaniu komputera nie pojawia mi się żaden napis typu "dowolny klawisz spowoduje rozruch..." , od razu startuje system który mam teraz czyli Windows 8.1

W biosie przestawialem urzadzenia usb na pierwsze w rozruchu ale to nic nie pomoglo

Plyta główna MSI Z97 G43 a pendrive to jakis zwykly 16gb

Dodatkowo bardzo dziwne ale nie wiem czym jest to spowodowane tzn jak wlaczam komputer to jest obrazek z plyty glownej i pokazuje sie on caly czas od razu po nim jest napis Welcome z windowsa 

Po zainstalowaniu tego 8.1 mialem taki komunikat ze funkcja secure boot nie zostala poprawnie skonfiugrowana (wgralem jakiegos fixa na to ze strony microsoftu , komunikat zniknal ale komp dalej sie tak dziwnie wlacza)

Patrzalem w biosie to Windows 8 features mam wylaczone , tak samo secureboot wylaczone

W biose rowniez ustawione na legacy+uefi boot , usb legacy wlaczone

Prosze o pomoc co zrobic zeby czytalo mi tego pendriva przy wlaczaniu kompa zebym mogl zainstalowac win7 

Dodam ze jak kiedys mialem win7 na tym samym komputerze to wlaczal sie normalnie 

- zrob wedlug tgo.

Pozniej skopiuj wszytkie pliki w obrazie plyty na pendrive i wuala. :)

Jeszcze upewnij sie, ze w biosie wszystko ustawione, ale chyba to wiesz :D

Nie jestem expertem, ale mialem dokladny problem.

Edytowane przez ZQooS