Skocz do zawartości

Recommended Posts

cześć

zainstalowałem przed chwilą grę Max Payne 3 (waży 35GB)

Instalacja trwała niecałą godzinę (58 minut) czy to normalny czas instalacji czy coś jest nie tak?

Procesor: i5 4690k @ 4.5GHz

Dysk: SSD BX100 512GB

Nagrywarka: nie pamiętam modelu ale jakaś Multi Recorder od HP, na ebayu była po 15-20$, więc taka chyba standardowa

wszystko jest w porządku czy może lepiej warto zaopatrzyć się w nową nagrywarkę? Jak myślicie ile potrwa instalacja GTA V, które waży 65GB? Pewnie z 2 godziny...

Edytowane przez MichaelV

Ściągasz obraz płyty na ssd odpalasz instalkę na drugim ssd i masz 2-5 minut zainstalowane ( wpisujesz oryginalny key i nie ma problemu ) druga opcja z której korzystam dodajesz klucz na steam np z muve.pl i innych takich serwisów i przy necie 250 Mb/s instalujesz szybciej niż z dvd....

napęd optyczny: kiedy to było :P

Nie, nie korzystam i pozostawiam to w zamierzchłej przeszłości. Tak jak koledzy powyżej napisali, jest wiele metod szybszych instalacji i skrócenia czasów :D najlepszym rozwiązaniem jest zakup ssd, polecam :)

RafiXll

podoba mi się Twoja sygnaturka w szczególności ta sekcja odnośnie GPU :P

Edytowane przez combo24

o co wam chodzi? przecież ja mam ssd

a internet mam słaby (ściąga po 700kb/s) więc korzystam z napędu

pytam tylko czy napęd nie jest za słaby i warto wymienić na lepszy czy jest OK

Edytowane przez MichaelV

Normalka w sumie - 4 DVD z prędkoscią 8x daje cirka 60 minut. Nie wiem czy płyty SL/DL. Jeżeli napęd działa to bym się nie przejmował, chyba że potrzebujesz instalować grę codziennie.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...