Aronkiewny 0 Napisano 27 Marca 2015 Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 Witam. Zastanawiam się nad kupnem tableta 8 lub 10 cali (póki co bardziej jestem nastawiony na 8"). Tablet miałby służyć do przeglądania internetu i dokumentów pdf, grania, oglądania filmów. Tak więc miło byłoby znaleźć coś z dobrym wyświetlaczem. No i koniecznie musi posiadać wbudowany modem 4G. Co polecacie z tej półki cenowej ? Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 27 Marca 2015 Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 Z 8 cali - Dell Venue 8 Pro - ALE - Masz modem HSPA+ - czyli nie LTE. Z 10 cali - musiał byś dołożyć - ALE - Masz prawdziwy "wypas" - Lenovo Yoga 2 10 - 10 cali, Full HD, Modem LTE, najdłuższy czas pracy. Czy koniecznie Musisz mieć LTE ? Ja mam Modem HSPA+ i nie zauważyłem większych różnic - owszem - jak "ciągniemy" Gigabajty danych to tak, ale przy normalnym przeglądaniu internetu, oglądaniu filmów strumieniowanych - 42 MB/s w zupełności wystarczają. Dell Venue 8 Pro kosztował by 1200 - 1300 zł - dostaniesz po za Modemem - 64 GB Pamięci Wewnętrznej. Zaś za Lenovo Yoga 2 10 z Modemem LTE - będziesz musiał zapłacić 1500 - 1600 zł. Cytuj Link to post Share on other sites
Aronkiewny 0 Napisano 27 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 (edytowane) Z tego co widzę to Lenovo Yoga 2 10" z LTE można kupić już za 1250 zł normalnie, a co powiecie o 8-calowej wersji tego modelu ? Tablet Della jakoś do mnie nie przemawia ze względu na niższą rozdzielczość i mniejszą pojemność baterii. Edytowane 27 Marca 2015 przez Aronkiewny Cytuj Link to post Share on other sites
anhus 99 Napisano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 Taniej możesz teraz kupić na przykład Lenovo S8=50L LTE. Jest z LTE, procek też całkiem spoko. Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 No właśnie jest też bardzo dobry tylmo ma kiepską baterie. W każdej recenzji jest o tym mowa i na forum też. Sam chciałem go kupić ale zrezygnowałem. A szkoda Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts