Skocz do zawartości

Karta graficzna pomoc w wyborze

Recommended Posts

Witam wszystkich serdecznie, od 2 tygodni nosze się z zakupem grafy i naczytałem się dość sporo na tyle że zrobiło mi to mętlik w głowie. Proszę o pomoc w wyborze czegoś sensownego.

Procek Core i3 4160 (w planach i5 4460)

Pamięć DDR3 CRUCIAL 2x4GB 1600MHz Ballistix Sport

Płyta MSI Z97 Gaming 3 LGA1150

Zasilacz Cooler Master G550M 550W

Buda NZXT LEXA

Budżet ~1100 zl

Wolałbym raczej nową kartę chociaż w ostateczności mogła by być jakaś dobra używka na gwarancji. 

Zakupu chciałbym dokonać jak najszybciej :D

Nie jestem jakimś maniakiem OC raczej nic nie będę podkręcać. Grafa ma mi służyć głównie do gier MMO takich jak Guild Wars 2 itp. Niemniej jednak chętnie zobaczyłbym bardziej wymagające produkty takie jak BF 4.

Myślałem o takich kartach:

MSI Radeon R9 280X OC Gaming 3GB DDR5

Sapphire Radeon R9 280XOC VAPOR-X TRI-X BOOST 3GB DDR5 PCI-E 384BIT 

Proszę o jakieś sugestie z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam

w tej cenie zdecydowanie najlepsze wybory jesli nowe to tylko 280X (jesli uzywka to szukaj r9 290)
osobiscie posiadam msi 290 i chlodzenie jest dosc ciche i temperatury to 80C max nie jestem pewien ale w tym msi bedzie podobnie :) lecz sapphire jest chyba lepsza konstrukcja ;)

280x stary ale jary :D Własnie dziś przyszedł trwają testy w grach generalnie już na pierwszy rzut oka mogę powiedzieć ze chyba będę zadowolony. W ogóle nie spodziewałem się ze to będzie takie bydle które ledwo wlazło mi do budy, ze 2 cm dłuższa i był by kłopot. Na chwile obecna temp. w spoczynku 34st w Guild Wars 2 na full detalach coś kolo 60 pokazywał after burner. Obecnie instaluje BF 4 zobaczymy jak będzie, Co do 290 to bym na pewno kupił ale nową jakby było trochę więcej kasy, bo z tymi używkami to jakoś nie mam przekonania ;/ 

osobiście też nie dawno miałem ten sam dylemat ale udało mi się dorwać 4 dnia uzywke 290 za 1200 ale ciężko znaleźć ostatnio niereferenta 290 , na allegro w ogóle nie było do 1100 (były tylko referenty) ;) trzeba dobrze szukać i mieć troszkę szczęścia ;)

Edytowane przez seben682