shoxie 0 Napisano 25 Marca 2015 Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Witam Z racji ze mam duzy dom musze miec w nim 2 routery , jeden na dole a drugi na gorze. Pierwszy router (ten glowny) to Thomson taki ktory UPC daje Drugi router to Linksys wrt120n Na thomsonie net smiga caly czas z pelna predkoscia 90mbit/s Od thomsona z portu lan wychodzi kabel ( badziewny troche) ktory idzie na gore domu do drugiego routera Problem w tym ze na drugim routerze raz jest internet a raz nie ma , ikonka WAN czasami zamiga jakby przesylalo jakies pojedyncze pakiety ale dalej internetu brak Tak samo jak na gorze domu ten kabel probowalem podpinac nie do routera a do komputera i bylo podobnie jak na routerze tzn komputer nie widzial podlaczonego kabla , po jakims czasie czasami sie udalo ze sam z siebie zaskoczyl i byl internet na PC ale nie z predkoscia 90mbit tylko 9mbit Ow kabel ktory idzie z thomsona na gore domu po czesci nie wymienialny poniewaz musial bym rozkuwac pol domu , ostatnio zalozylem od nowa wtyczke ale to nic nie dalo W zeszlym tygodniu internet na gorze smigal ciagle z pelna predkoscia ale 2 dni temu router w ogole tego kabla nie widzial Wymienil bym caly kabel ale byla by to juz ostatecznosc Dlatego pisze tutaj z zapytaniem czy to ewidentna wina kabla czy moze byc tak ze ten router pierwszy na dole czyli thomson cos blokuje w okreslonych godzinach przesyl danych Przypomnialo mi sie tez ze ostatnio internet wywalilo mi po poludniu na gorze domu i rano zresetowalem ten drugi router i byl internet ale juz po poludniu znowu wywalilo probowalem juz laczyc te routery ze soba wpisujac adresy na sztywno ale to i tak nic nie dalo Prosze o pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 25 Marca 2015 Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 (edytowane) Wygląda mi to na myślenie życzeniowe - wiesz, że coś nie tak z kablem ale bardzo byś chciał żebyśmy napisali, że to router. Ale na jekiej podstawie to stwierdzić skoro nie wiadomo, że kabel jest sprawny! Edytowane 25 Marca 2015 przez cooger Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts