hejon 2 Napisano 25 Marca 2015 Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Witam, przymierzam się do podkrecenia procesora i zamierzam kupic coler oraz pastę i potrzebuje waszej opini i rady. Zaczne od tego ze posiadam taki oto zestaw: -Zasilacz XFX Pro Series TS550W 120mm 80+ (P1-550S-XXB9) -Obudowa Zalman Z9 PLUS - CZARNA MIDI TOWER (Z OKNEM, BEZ PSU) ZALMAN GAM,KOM - (Z9 PLUS) -Procesor Intel CORE I5-4670K 3.4GHz LGA1150 BOX HASWELL - (BX80646I54670K) -Napęd Asus DRW-24F1ST E-Green 24x SATA (DRW-24F1ST/BLK/B/AS) OEM -Płyta główna ASRock Fatal1ty H87 Performance, H87, DualDDR3-1600, SATA3, GBLAN, RAID, ATX (H87 Performance) -Pamięć HyperX 2x4GB 1600MHz DDR3 Non-ECC CL9 Intel XMP X2 Grey Series (KHX1600C9D3X2K2/8GX) -Karta graficzna MSI GTX 770, 2GB DDR5 (256 Bit), HDMI, DP, DVI GTX770 - (N770 TF 2GD5/OC) Mam zamiar kupic ; 1. Chłodzenie CPU Thermalright HR-02 - Macho Rev. Bhttp://www.morele.net/chlodzenie-cpu-thermalright-hr-02-macho-rev-b-517031/ 2. Gelid Pasta termoprzewodząca GC-Extreme TC-GC03-A 3,5g http://www.morele.net/gelid-pasta-termoprzewodzaca-gc-extreme-tc-gc03-a-3-5g-630985/ mam kilka pytan. 1. czy mogę zastosowac ta paste na ten porcesor i na te chodzenie ?? 2 . czy bedę mógł uzyc tej pasty pod IHS jeśli stwierdze że wymiana gluta jest potrzebna?? ( chcę użyć pasty która nie przewodzi pradu pod IHS gdyż obawaima sie o te tranzystorki ) i czy moge jej użyc ? 3.czy dane chlodzenie zmiesci się w obudowie ? i nie będzie kolidowac z kośćmi RAM bo mam zamiar w przyszłości rózniweż dokupic by miec w 4 kosciach ,slotach? 4. użyć innej pasty jednak nie mam zamiaru kupowac dwóch jednej pod ihs drugiej na IHS dlatego chce jedna która spełni wymagania tutaj i tutaj ? Cytuj Link to post Share on other sites
silence 1162 Napisano 25 Marca 2015 Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 1. czy mogę zastosowac ta paste na ten porcesor i na te chodzenie ?? Tak. 2 . czy bedę mógł uzyc tej pasty pod IHS jeśli stwierdze że wymiana gluta jest potrzebna?? ( chcę użyć pasty która nie przewodzi pradu pod IHS gdyż obawaima sie o te tranzystorki ) i czy moge jej użyc ? Możesz użyć pasty Gelida. 3.czy dane chlodzenie zmiesci się w obudowie ? i nie będzie kolidowac z kośćmi RAM bo mam zamiar w przyszłości rózniweż dokupic by miec w 4 kosciach ,slotach? Do tej obudowy wejdzie cooler o wysokości do 165mm. Thermalright HR-02 - Macho Rev. B ma 152mm wysokości więc spokojnie. Ram, który masz jest niski i nawet po zamontowaniu 4 kości wentylator o grubości 25 od strony ramu się zmieści. 4. użyć innej pasty jednak nie mam zamiaru kupowac dwóch jednej pod ihs drugiej na IHS dlatego chce jedna która spełni wymagania tutaj i tutaj ? Ja bym użył tej samej. Możesz też kupić MX2, AS5, STG2. Pasty bardzo zbliżone do siebie lecz Gelid będzie najlepszy. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts