Łozafon 0 Napisano 24 Marca 2015 Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 (edytowane) Witam, Zacząłem się rozglądać za nowym telefonem. Oczekuje od niego możliwości podlączenia do neta (chociaż używam tej opcji nader rzadko) i stąd smartfon. Dalej, powinien on mieć bardzo, bardzo wydajną baterię i dobrą obsługę muzyki której słucham często. I nie odejsć po paru upadkach, lubię wytrzymałe rzeczy (a telefony wymianiam rzadko). Stronię od dużych ekranów i dużych kosztów, ale rozważe wiele opcji.Słowem chcę jak najlepszego smartfona, wytrzymałego, muzycznego i z mocną baterią. Rozważałem: Sony Xperia Z, Samsunga Galaxy SIII (nędzna bateria), Motorolę Razr Maxx i Moto G. Dzięki za pomoc! Edytowane 24 Marca 2015 przez Łozafon Cytuj Link to post Share on other sites
QuYoshi 99 Napisano 24 Marca 2015 Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 Ile chcialbys przeznaczyć pieniędzy na zakup nowego smartfona? Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 24 Marca 2015 Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 Moto G odpada bo nie ma wejścia na kartę sd, chyba że wersja lte Z to już staroć i ma tragiczny ekran, a wejście jack jest zakryte zaślepką S3 stary, touchwiz Ci zamuli i tyle będzie w temacie Zobacz LG G2 mini. Dobra bateria, 4.7 cala, muzyka gra całkiem fajnie, ma wejście na kartę sd no i jest niedrogi Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 24 Marca 2015 Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 (edytowane) Żaden nie będzie wytrzymały - wytrzymałe smartfony są albo kiepskie i tanie albo bardzo drogie Proponuję zainwestować w dobre etui i mamy problem wytrzymałości z głowy. Muzyczny smartfon :) - żaden smartfon nie gra dobrze, nawet "cudowne" Wolfsony Samsunga czy Beats Audio HTC nie dają nic. telefon ma słaby tor audio i na tym poprzestańmy. Jak chcesz mieć dobra jakość dźwięku kup dobry odtwarzacz i dobre słuchawki. I słuchaj BEZSTRATNYCH formatów jak FLAC - o "jakości" MP3 zapomnij Kolejna sprawa - wymieniłeś stare telefony z Androidem - celowo - czy może ktoś Ci powiedział, ze to jedyny, słuszny system ? Bo zdajesz sobie sprawę, że te, które wymieniłeś są stare, nie dostaną nowego softu, mulą, zacinają się ? NAJWAŻNIEJSZA sprawa : ILE Chesz wydać ? Edytowane 24 Marca 2015 przez Ravir Cytuj Link to post Share on other sites
Łozafon 0 Napisano 24 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 Wydać że chce odpowiednie dużo choć jak najmniej, o konkretnej kwocie nie myślałem, do 700zł? Mogą być używane. Jaki system jest słuszniejszy? Jestem otwarty na propozycję. Windows Phone'a miałem w ręce przez 5 minut (jakiś HTC) i raczej mnie odrzucił. Czuć różnicę Flac na smartfonie? Odtwarzanie ich to standart? Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 24 Marca 2015 Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 A konkretnie który HTC i który Windows Phone ? Bo Windows Phone 7 i Windows Phone 8.1 to dwa różne systemy - a po drugie HTC jest bardzo kiepski jeśli chodzi o Windows. Lumie są znacznie, ale to znacznie lepsze. Cytuj Link to post Share on other sites
Łozafon 0 Napisano 24 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 (edytowane) Nie mam pojęcia który. Podsumowując: szukam maksymalnie prostego w obsłudze i sprawnego smartfona (niezależnie jaki system) z bardzo mocną baterią, możliwie pancerną obudową, ekranem nie większym niż te 4,7 cala (Galaxy SIII już jest ciut za duży) i obsługą flac (co wiąże się z przynajmnie 8gb pamięci wewnetrznej). Mogą być to firmy eksperymentalne Jest jakiś solid wśród smartfonów? Jeśli chodzi o cenę, interesuje mnie stosunek cena/jakość. Rozważe dopłatę do lepszych chociaż chcę wydać jak najmniej. Edytowane 24 Marca 2015 przez Łozafon Cytuj Link to post Share on other sites
filo301 272 Napisano 24 Marca 2015 Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 Może redmi 2? Ma tylko 1gb ramu(w połowie kwietnia ma byc wersja z 2gb), snapdragona 410 i całkiem fajny ekran 4.7". W sklepie xiaomiforsale jest za 600zł. Cytuj Link to post Share on other sites
raf77 70 Napisano 24 Marca 2015 Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 Jest solid. Chyba Samsung solid się nazywa. Cytuj Link to post Share on other sites
Łozafon 0 Napisano 24 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 Samsung Solid nie jest smartfonem... Redmi 2, całkiem ale nie ma w nim nic pancernego. Bateria też niewyjątkowa. Cytuj Link to post Share on other sites
filo301 272 Napisano 24 Marca 2015 Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 żaden telefon nie jest pancerny od siebie polecam byś do telefonu który wybierzesz kupił sobie szkło hartowane i ew. case'a. Cytuj Link to post Share on other sites
Ganster 113 Napisano 24 Marca 2015 Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 Jak chcesz mieć wytrzymały telefon to nie kupuj dotykowych. Cytuj Link to post Share on other sites
pietrrokov 122 Napisano 24 Marca 2015 Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 Jak chcesz mieć dobry telefon to w tej cenie najlepszym rozwiązaniem byłoby kupić Lumie 735. Cytuj Link to post Share on other sites
Freso 1116 Napisano 24 Marca 2015 Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 żaden smartfon nie gra dobrze iP4 albo 4S (nie pamiętam) ma podobne SQ co iTouch4G. Chyba nie chcesz mi powiedzieć, że Taczka4 gra źle? Cytuj Link to post Share on other sites
Robert220 8 Napisano 25 Marca 2015 Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 LG G2 Mini jest zaskakujaco wytrzymaly - moj przezyl bez zadnych rys ani pekniec trzy upadki na podloge, w tym raz ekranem do dolu. Ponadto tylna czesc obudowy jest szorstka i nie tak latwo go upuscic. A jak chcesz, zeby byl bardzo wytrzymaly, to folia + etui. Muzyka gra ladnie, ekran 4.7 cala LCD. Tylko rozdzielczosc ciut za mala. Samsung Galaxy S3 - dobry, ale tylko wersja z 2GB ramu. Trudno ci bedzie znalezc nowke, ale co powiesz na uzywany? Jest wiele uzywek, ktore maja dluga gwarancje i sa w swietnym stanie. Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 25 Marca 2015 Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Freso - TAK - NIE gra aż dobrze. Apple to swoich średnio grających telefonów dostarcza DOBRE słuchawki - w efekcie mamy bardzo dobre połączenie. Słuchawki pozostałych producentów po za nielicznymi wyjątkami - nadają się na smycz dla chomika Stąd takie zachwyty nad Apple - po prostu DOBRZE dobrano słuchawki do sprzętu - i mamy efekty. iPod'y - też grają średnio - tańsze Cowon'y czy iRiver'y grają lepiej - i wiem co piszę bo mam iPod'a i inne odtwarzacze. Nie piszę tu o jakości AK 120, HiFiMan czy iBasso bo tych to nie ma co porównywać. To dla tego też ludzie się "masturbowali" przy Beats Audio - w zestawach były dobre słuchawki, które w połączeniu z średnio grającym telefonem czyniło cuda - zwłaszcza, jak słuchaliśmy wcześniej słabych słychawek Do telefonu wystarczy kupić porządne (ale bez przesady ) słuchawki, słuchać "lepszych" formatów niż MP3 - i mamy bardzo przyzwoicie grający zestaw. Ogromnej większości ludzi to wystarczy - ja sam mając do dyspozycji Hi End'owy odtwarzacz HiFi Man - na co dzień używam zestawu Lumia 920 + a-Jays Five for Windows. Czemu ? Bo przy jeździe na rowerze, codziennej "bieganinie" najnormalniej mi szkoda drogiego sprzętu - ale - jak mam dłuższa podróż to wtedy "przesiadam" się na porządny sprzęt - i różnica jest ogromna. Cytuj Link to post Share on other sites
raf77 70 Napisano 25 Marca 2015 Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Samsung Solid nie jest smartfonem... Redmi 2, całkiem ale nie ma w nim nic pancernego. Bateria też niewyjątkowa.Musisz wybrać priorytety.To czego chcesz nie istnieje a już napewno, nie do tysiąca zł. Ekrany dotykowe są delikatne i tego nie zmienisz. Cytuj Link to post Share on other sites
Łozafon 0 Napisano 25 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 (edytowane) A co myślicie o Samsungu Galaxy SIII LTE (2gb ram)? Gdybym do niego dokupił jeszcze extended battery kit to całkiem zestaw. Drugie pytanie da się jeszcze ten kit kupić? A najlepsza używka do 700zł to? Edytowane 25 Marca 2015 przez Łozafon Cytuj Link to post Share on other sites
QuYoshi 99 Napisano 25 Marca 2015 Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Jak na moje G3 s Cytuj Link to post Share on other sites
Freso 1116 Napisano 25 Marca 2015 Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Ravir, wlasnie udowodniles ze nie masz zielonego pojecia o audio. Taczki zawsze byly chwalone za nienaganne SQ. Mowisz tez, ze Apple ogolnie jest kiepskie w audio - cos Ci mowi termin "iMod" ? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts