Skocz do zawartości

High-end'owy zestaw

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez Sadek.0,

Recommended Posts

• Zastosowanie komputera : Gry / ew. programy do obróbki zdjęć/video oraz programy cadowskie
  • Maksymalna kwota : brak (oczywiście bez przesady żeby za np. grafike płacić 6k)
  • Których części potrzebuję : całość (buda + monitor + klawiatura)
  • Czy będę podkręcać sprzęt? : tak
  • Rozdzielczość mojego monitora i model: -
  • Specjalne wymagania : chłodzenie wodne / cicha praca
  • Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) : brak
  • Własna propozycja zestawu : http://www.morele.net/inventory/info/m9fQSd/
  • Inne : zestaw powinien być w stanie bez problemowo uciągnąć na ultra wszystkie tytuły (na jednym monitorze + oculus ew.)

Oczywiście pozostaje pytanie czy nie jest to "strzelanie z armaty do wróbla" i czy opłaca się tworzyć nową jednostke już na x99

W przyszłości może dorzuce drugiego geforca w sli. Chłodzenie wodne z faktu małej głośności i b.dobrej wydajności wydaje mi się uzasadnione ale moge się mylić (nigdy nie tworzyłem układów do LC). Wychodze z zał. że lepiej wypłacićsię więcej na raz i nie musieć modernizować za rok czy 2 .

Za pomoc z góry dzięki

Edytowane przez tracian

Idealny dla 8 letnich synów szejków arabskich, zwłaszcza przy 4way sli, żeby ogarnęło 3 ekrany 4k na ultra w każdej grze (chyba że nawet 4 tajtany do tego nie wystarczą :rotfl:) Jednak karta dla 99,99% ludzi kompletnie nieopłacalna i po prostu za droga

Rozdzielczość w normalnych grach zapewne 1920 aczkolwiek do tego dochodzi oculus rift (czyli de facto "wyprodukowane" muszą być 2 obrazy). Jako że mój obecny zestaw chodzi jak ruski czołg to cisza jest dość ważnym elementem a co za tym idzie zastanawiam się i to dość konkretnie na LC cpu+gpu+mobo.... jakies porady w tej kwestii?