Skocz do zawartości

Obudowa do Gigabyte GTX 970 G1 Gaming (312mm)

Recommended Posts

Witam wszystkich obecnych, jestem tu nowy.

Jak w temacie, poszukuję obudowy do wymienionej w tytule (już zamówionej) karty graficznej (312mm długości).

Mam jednak kilka innych wymagań:

-buda nie może być droższa niż 200zł

-nie wyższa niż 43cm (deska pod biurkiem)

-musi mieścić płytę w formacie ATX

-musi być przewiewna, nie chcę, aby nowy zakup się ugotował :D

Znalazło by się coś? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi, jakie otrzymam.

Z3 jest zbyt wysoka, przekracza wymagane 43cm, więc raczej odpada. FC przekracza wymagania autora o 1mm, chociaż jak się puknie młotkiem to się zmieści xP
Thermaltake H25 ma niecałe 43cm wysokości i mieści grafe do 31,5cm, wiec powinna być odpowiednia. Co do jakości jej wykonania się nie wypowiadam. Więc tutaj powinno być wszystko na styk :P

Na Fractala mnie nie stać (kieszonkowe gimnazjalisty) ale na TT Versę H25 jak najbardziej. Coś by się jeszcze znalazło, czy do wyboru mam tylko tą H25? Też Corsair Carbide SPEC-01 by zmieścił się, no ale za drogi, i okna nie chce, bo kurz bym widział. :v Jak narazie zostaję przy H25, potem się zobaczy, dziękuję za odpowiedzi :D

Ja miałem tą kartę w tym http://www.silentiumpc.com/brutus-430-pure-black-bt-430/do tego fx-8350 na Fortisie + wszystkie wentylatory  i w obciążeniu było 60-70 stopni (nie kręcony zmieniłem obudowę bo chciałem podkręcać)  dodam iż był strasznie przykurzony(jak ściągnąłem wentylatory z Fortisa 30% kratek wentylatora zapchanych ). Jak chcesz i jesteś z Krakowa lub okolic mogę Ci dać tą obudowę za friko bo i tak nie sprzedam (bez wentylatorków bo używam i chyba były jakieś problemy z wyjściami audio na front panelu). Jeśli nie jesteś z okolic, jak zapłacisz za przesyłkę to Ci prześlę. 

Posiadam obudowę Zalman Z9 PLUS i kartę Gigabyte GTX 970 (GV-N970WF3OC-4GD 310mm), czyli wersja minimalnie krótsza. Twoja karta powinna bez problemu wejść, a jeśli będzie trzeba to po prostu odkręć zatrzaski od dysków. 

http://i.imgur.com/9sIPrIr.jpg?1

http://i.imgur.com/sSGdN8T.jpg?1

• Popieram 1

Zalman jest okej, autor tylko trochę zetnie góre, podpiłuje z dołu i moze wejdzie na wysokość 43cm :P
H25 spełnia te wszystkie wymogi, do najbrzydszych też nie należy i cena w miare dobra. Doda się wentyle to i piekarnikiem nie powinna być.

Póki nie mam obudowy, GTX'a (przyszedł dzisiaj! :D) wsadziłem do obecnej, kiepskiej obudowy (wycięte na tą okazję HDD baye), ale nic nie terkota... to już pół sukcesu.

Tak, wiem, świetny cable management, w nowej będzie (tu go wyraźnie nie ma :menda:)

https://onedrive.live.com/redir?resid=79B3410256CBBBB1!42445&authkey=!AIzz2BWFe5-9st0&v=3&ithint=photo%2cjpg

Zdecyduję się na TT Versę H25, najbardziej mi odpowiada ze wszystkich, jakie mi poleciliście. Zamontuje 2x120 z przodu oraz 120 z tyłu, powinno działać :D

Dziękuję wszystkim za zainteresowanie :)

Co z tego, że zmieści tam taką kartę, jak budy nie wejdzie pod biurko?
Jest to jedno z wymagań autora tematu, więc należało by się do tego dostosować i nie wypisywać każdej budy tylko dlatego, że zmieści się tam taka karta.

• 2 tygodnie później...