dzidku 1 Napisano 18 Marca 2015 Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Witam. Chcę wziąć telefon w sieci Play. Zastanawiam się nad Nokią Lumią 735 i HTC desire 620. To będzie mój pierwszy smartfon - od czterech lub pięciu lat mam Nokię E52. Zależy mi na trwałości telefonu, dobrej baterii i bezawaryjności. Który z tych modli polecacie? Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 19 Marca 2015 Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 (edytowane) Lumia 735 vs HTC 610 - POMIJAM kwestię systemu zajmiemy się nią później Gabaryty - L735 lżejsza i mniejsza. Ekran - oba mają 4.7 cala, Lumia 735 ma ekran o większej rozdzielczości, jest też lepszy jeśli chodzi o czerń, jakość kolorów oraz gęstośc pikseli. Procesor i Pamięć - identyczne, obie mają Snapdragon 400, 8 GB Pamięci wewnętrznej i oba obsługują Karty Pamięci 128 GB Aparat Tylni - Lumia ma lepszy, mimo niższej rozdzielczości aparat tylni w L735 ma lepsza optykę Carl Zeiss, znacznie jaśniejszy obiektyw, matryca L735 też znacznie mniej szumi. Aparat przedni - zdecydowane zwycięstwo Lumii, aparat HTC jest znacznie gorszej jakości. Przedni aparat w L735 jakością dorównuje wielu tylnim aparatom Sensory - Lumia ma Gryo i kompas, HTC nie, po za tym oba mają NFC, Akcelerometr. Lumia tez po za Navstar-GPS i GLONASS obsługuje Chiński system nawigacji Beidou - w Polsce na dziś nie przydatny - podałem go dla formalności Akumulator - Lumia 735 ma większy, ale nie jest to duża różnica. Dodatkowo Lumia 735 posiada Ładowanie Indukcyjne (bezprzewodowe) a HTC nie. Patrząc na czyste parametry Lumia 735 wypada lepiej - lepszy ekran, lepsze aparaty, więcej dodatkowych "funkcji". Kwestia systemu : Windows Phone vs Android. Jeśli Będziesz używał po prostu telefonu, nie Będziesz się bawił w wgrywanie, kombinowanie to zdecydowanie Wybierz Lumię 735, zwłaszcza jako pierwszy smartfon. Lumia jest bardzo prosta w obsłudze, dla osób, które używają telefonu a nie kombinują Windows jest lepszym systemem. Do tego Masz pewność, ze telefon nawet za dwa lata będzie działał płynnie i dobrze, otrzyma najnowsze poprawki. Już w tym roku Dostaniesz nowy Windows 10 Mobile. Lumia 735 gwarantuje Ci święty spokój, działasz i już, z Androidem nie ma tak łatwo - ale jeśli Masz zamiar bawić się, kombinować, wgrywać nie oficjalny soft - to Android będzie lepszym wyborem. Napisz JAK Masz zamiar używać telefonu ---- Igoruss: porównałeś Lumię z HTC 610 a autorowi tematu chodziło o 620 Edytowane 4 Czerwca 2015 przez Igoruss Cytuj Link to post Share on other sites
PawelQ 107 Napisano 19 Marca 2015 Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Kup "nową E52" Sam używam E52 (prywatnie) i L735 (służbowo). Ravir chyba wyczerpał temat, kwestia systemu oraz jak będziesz używał telefonu. Dla zabawy HTC, dla świętego spokoju L735. Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 19 Marca 2015 Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Smartfon - jak Lumia 735 może się przydać zwłaszcza jak pracujemy, odbieranie poczty, nawigacja, szybkie sprawdzenie czegoś w internecie gdy nie mamy czasu / możliwości / dostępu do komputera. Do tego Lumia z Windows Phone bardzo ładnie współpracuje z komputerami PC - sam mam MS Office z Outlook'iem "zintegrowany" na PC w domu i pracy, Tablecie i Lumii właśnie. Kalendarz, Kontakty generalnie cały "CRM" - do tego "ekosystem" Microsoft jest 100x lepszy niż ten od Google. Jedyna przewaga Google to wyszukiwarka która w Polsckich realiach sprawdza się lepiej niż MS Bing. Bo ejśli chodzi o chmurę, Dokumenty, Pocztę Kalendarz to MS ma je znacznie lepsze Jeśli wiec poszukujemy sprzętu do pracy, który na dodatek można łatwo "połączyć" z Komputerem / Laptopem to Lumia wypada tu lepiej. Niestety sam chętnie bym wrócił do klasycznych telefonów - ale za bardzo się przyzwyczaiłem do wygody i możliwości smartfona, mimo, że ponad 80% mojej aktywności to dzwonienie Cytuj Link to post Share on other sites
kozdroman 5 Napisano 21 Marca 2015 Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Moto G 2014. Sam mam wersję 2013, ale 2014 jest zacna. BArdzo dobry telefon choć najnowszy lollipop ma parę dziwnych rozwiązań na siłę wprowadzonych. Cytuj Link to post Share on other sites
oskar164 0 Napisano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 Lumia 735 vs HTC 610 - POMIJAM kwestię systemu zajmiemy się nią później Gabaryty - L735 lżejsza i mniejsza. Ekran - oba mają 4.7 cala, Lumia 735 ma ekran o większej rozdzielczości, jest też lepszy jeśli chodzi o czerń, jakość kolorów oraz gęstośc pikseli. Procesor i Pamięć - identyczne, obie mają Snapdragon 400, 8 GB Pamięci wewnętrznej i oba obsługują Karty Pamięci 128 GB Aparat Tylni - Lumia ma lepszy, mimo niższej rozdzielczości aparat tylni w L735 ma lepsza optykę Carl Zeiss, znacznie jaśniejszy obiektyw, matryca L735 też znacznie mniej szumi. Aparat przedni - zdecydowane zwycięstwo Lumii, aparat HTC jest znacznie gorszej jakości. Przedni aparat w L735 jakością dorównuje wielu tylnim aparatom Sensory - Lumia ma Gryo i kompas, HTC nie, po za tym oba mają NFC, Akcelerometr. Lumia tez po za Navstar-GPS i GLONASS obsługuje Chiński system nawigacji Beidou - w Polsce na dziś nie przydatny - podałem go dla formalności Akumulator - Lumia 735 ma większy, ale nie jest to duża różnica. Dodatkowo Lumia 735 posiada Ładowanie Indukcyjne (bezprzewodowe) a HTC nie. Patrząc na czyste parametry Lumia 735 wypada lepiej - lepszy ekran, lepsze aparaty, więcej dodatkowych "funkcji". Kwestia systemu : Windows Phone vs Android. Jeśli Będziesz używał po prostu telefonu, nie Będziesz się bawił w wgrywanie, kombinowanie to zdecydowanie Wybierz Lumię 735, zwłaszcza jako pierwszy smartfon. Lumia jest bardzo prosta w obsłudze, dla osób, które używają telefonu a nie kombinują Windows jest lepszym systemem. Do tego Masz pewność, ze telefon nawet za dwa lata będzie działał płynnie i dobrze, otrzyma najnowsze poprawki. Już w tym roku Dostaniesz nowy Windows 10 Mobile. Lumia 735 gwarantuje Ci święty spokój, działasz i już, z Androidem nie ma tak łatwo - ale jeśli Masz zamiar bawić się, kombinować, wgrywać nie oficjalny soft - to Android będzie lepszym wyborem. Napisz JAK Masz zamiar używać telefonu Wielki PLUS za opisanie specyfikacji L735! Pytanie dotyczyło jednak porównania do telefonu HTC Desire 620 posiadającego nowsze, lepsze?, podzespoły i większy 5' wyświetlacz. Pozdrawiam i czekam na zestawienie telefonów wskazanych w temacie. Sam mam podobny dylemat co założyciel tematu Cytuj Link to post Share on other sites
nimfek121 194 Napisano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 (edytowane) Procesor i Pamięć - identyczne, obie mają Snapdragon 400, 8 GB Pamięci wewnętrznej i oba obsługują Karty Pamięci 128 GB Nie? HTC ma Snapdragona 410. Ekran - oba mają 4.7 cala, Lumia 735 ma ekran o większej rozdzielczości Kolejna bzdura. Rozdzielczość jest identyczna a htc ma 5" Post zgłoszony. Edytowane 4 Czerwca 2015 przez nimfek121 Cytuj Link to post Share on other sites
cza12ster 104 Napisano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 (edytowane) Kwestia systemu : Windows Phone vs Android. Jeśli Będziesz używał po prostu telefonu, nie Będziesz się bawił w wgrywanie, kombinowanie to zdecydowanie Wybierz Lumię 735, zwłaszcza jako pierwszy smartfon. Lumia jest bardzo prosta w obsłudze, dla osób, które używają telefonu a nie kombinują Windows jest lepszym systemem. Do tego Masz pewność, ze telefon nawet za dwa lata będzie działał płynnie i dobrze, otrzyma najnowsze poprawki. Już w tym roku Dostaniesz nowy Windows 10 Mobile. Lumia 735 gwarantuje Ci święty spokój, działasz i już, z Androidem nie ma tak łatwo - ale jeśli Masz zamiar bawić się, kombinować, wgrywać nie oficjalny soft - to Android będzie lepszym wyborem. Napisz JAK Masz zamiar używać telefonu Bzdura!!!!!!! Ludzie wgrywają modowany soft dlatego, że mogą otrzymać coś więcej za darmo i nikt usilnie nie blokuje opcji grzebania przy sofcie. Chyba nigdy nie miałeś w ręku telefonu z androidem i nie porównywałeś go z windosem. Edytowane 4 Czerwca 2015 przez cza12ster Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Bzdura! Co bzdura? Ludzie wgrywają modowany soft dlatego, że mogą otrzymać coś więcej Wgrywają czyli kombinują czyż nie? Nie każdy chce się bawić i nie każdy potrafi. Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Ale każdy może. Brakuje Ci jakiejś funkcji, albo telefon nie jest już wspierany? Jeżeli chcesz, to możesz coś z tym zrobić. Jest to tylko dodatek, a nie konieczność, jak założył Ravir. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts