Reisig 0 Napisano 17 Marca 2015 Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 Witam Czy ktoś mógłby polecić kamery IP do monitoringu biura? Potrzebuje dwóch kamer do monitoringu dwóch pomieszczeń biurowych 2x 15m2 Nagrywanie odbywać bedzie się w oświetlonym pomieszczeniu. Kamera ma zapisywać obraz do serwera oraz dawać możliwość podglądu na żywo z iOS lub z poziomu przegladarki. Połączenie poprzez lan. Cytuj Link to post Share on other sites
Tymonn 1 Napisano 18 Marca 2015 Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Jaki budżet? Jakie zasilanie? PoE, czy zwykły zasilacz? Co z rejestratorem? Może rejestrator z PoE? Cytuj Link to post Share on other sites
Reisig 0 Napisano 18 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Do 300-400zł za kamerę, zasilacz zwykły, rejestrowanie miałoby odbywać się na serwerze NAS Cytuj Link to post Share on other sites
Tymonn 1 Napisano 19 Marca 2015 Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 (edytowane) Kamery mają być obrotowe, szerokokątne? @edit: no i jakość, HD, full HD?f Edytowane 19 Marca 2015 przez Tymonn Cytuj Link to post Share on other sites
Reisig 0 Napisano 19 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Szerokokątne, hd w zupełności wystarczy Cytuj Link to post Share on other sites
Tymonn 1 Napisano 19 Marca 2015 Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Jaki to NAS? Cytuj Link to post Share on other sites
Reisig 0 Napisano 19 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Jeszcze nie kupiłem jestem w trakcie rozeznawania się w temacie serwerów NAS Cytuj Link to post Share on other sites
Tymonn 1 Napisano 23 Marca 2015 Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 http://www.synologic.pl/konfig_nadzor_video2.php Cytuj Link to post Share on other sites
asiabur 0 Napisano 23 Marca 2015 Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Ja polecę kamery ip dignity. U mnie w biurze w którym pracuje się sprawdzają wspaniale. Są niedrogie właśnie w przedziale 200-400 zł więc spokojnie możesz coś dobrać do swoich potrzeb. Kamery wyglądają estetycznie więc nie psują też wystroju. Sama mam zamiar kupić sobie takie do domu prywatnego pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 Z Synology znakomicie się sprawdzają kamery Foscama. Zanim kupisz cokolwiek to sprawdź zgodność rejestrator-kamera bo to nie jest oczywiste. Tu masz cały artykuł o współpracy kamer z NAS-em Synology: http://digileaks.pl/3855-sprytny-sposob-na-monitoring-synology-foscam/ Cytuj Link to post Share on other sites
gepardmak 697 Napisano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2017 Są w sprzedaży gotowe zestawy kamer i rejestratora sieciowego co ułatwia sprawę instalacji sprzętu i konfiguracji takiego zestawu. Serwery NAS bezpłatnie umożliwiają zapis wideo tylko z 2 kamer. Rozbudowa i montaż dodatkowych kamer wymaga zakupu wcale nie tanich licencji. Jeśli NAS ma służyć tylko do monitoringu to trochę nie specjalnie opłacalna kwestia. Chyba, że będą na nim działały jeszcze inne usługi to wtedy rozumiem. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 3 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2017 Marketingowiec wykopał mumię a ty gepardmak dałeś się wkręcić Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts