olo163 1264 Napisano 16 Marca 2015 Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Witam, poszukuję telefonu na prezent dla dziewczynki na przyjęcie komunijne. Telefon koniecznie musi być BIAŁY (taki kaprys dziecka). mój budżet : 600-900pln gdzie i jak zamierzam dokonać zakupu : Toruń, na raty, rtv agd, media markt, media expert itp. nówka czy używka : nowy z gwarancją preferowany rozmiar wyświetlacza : tu mam problem bo z jednej strony nie za duży bo telefon dla dziecka a z drugiej na tyle duży aby swobodnie korzystało z internetu. Napiszę bardzo ogólnie pomiędzy 4 a 5 cali z tym że najlepiej chyba coś po srodku 4,5 do 4,8. preferowany system mobilny : android (z ciekawości rozważę WP ale dziecko go nie chciało) do czego będę używać urządzenia : głównie sms, internet po wi-fi w domu, zdjęcia, gry, muzyka na słuchawkach, rozmów będzie raczej mało. (kolejność wg ważności) moje najważniejsze wymagania : BIAŁY, min. 1 gb ramu, 4 rdzenie, przyzwoity ekran, sensowna bateria, slot na sd, układ graficzny (lub ogólnie wydajność) pozwalająca grać w gry typu Subway Surf, Angry Birds Go Moje typy podzieliłem na dwie grupy cenowe tzn. około 600 lub 800-900. (jeżeli to możliwe proszę o opinie z uwzględnieniem ceny do możliwości/jakości telefonu). Oczywiste jest że aparat za około 600pln będzie słabszy od takiego za 800-900 ale nie wiem czy dziecko wykorzysta możliwości droższego telefonu i czy dziecku zrobi to różnicę. Moje typy za "600" http://www.euro.com.pl/telefony-komorkowe/samsung-galaxy-ace-4-bialy.bhtml- wg mnie przemawia za nim snapdragon 410, andreo 306 i super amoled, lte, zdjęcia są ponoć średnie ale nie najgorsze, nie ma problemów z odtwarzaniem filmów, dość mały ekran i rozdzielczość ale za to super amoled Zastanawiałem się alternatywnie nad: http://www.euro.com.pl/telefony-komorkowe/motorola-moto-g-lte-czarny.bhtml#opis- niestyty czarna - czy są takie białe i czy bedzie lepsza od samsunga - teoretycznie ma większy ekran i rozdzielczość http://www.mediamarkt.pl/smartfon-lg-l90-bialy,id-987105- tańszy bliźniak lg g2 mini - generalnie jest dość "dobry i tani" - jak waszym zdaniem ma się do powyższych. Moje typy do "800-900" http://www.euro.com.pl/telefony-komorkowe/samsung-galaxy-s-iii-neo-gt-i9301i-bialy.bhtml- wpadł mi w oko i tyle - co sądzicie? http://www.mediamarkt.pl/smartfon-lg-g2-mini-bialy,id-953750- to chyba dobry sprzęt za dobrą cenę - mój faworyt z tych droższych http://www.euro.com.pl/telefony-komorkowe/motorola-moto-g-2nd-gen-bialy.bhtml- ma opinie bardzo pochlebne ale biję się że 5 cali będzie za duże dla dziecka Pomóżcie!!! Cytuj Link to post Share on other sites
QuYoshi 99 Napisano 16 Marca 2015 Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 G2 mini, G3s 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Spoks 11 Napisano 16 Marca 2015 Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Nowa seria Infinity od myPhpne wygląda bardzo dobrze, mają oczywiście białe, resztę twoich warunków też spełnia. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
olo163 1264 Napisano 16 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Trochę mam obawy przed MyPhone co do jakości/trwałości. Wydaje mi się że Samsung czy LG są trwalsze, mają lepsze materiały, ale dzięki Cytuj Link to post Share on other sites
maciek21 19 Napisano 16 Marca 2015 Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Do 600 brałbym Moto G LTE, ponieważ normalna wersja bez LTE nie ma koloru białego http://www.euro.com.pl/telefony-komorkowe/motorola-moto-g-lte-bialy.bhtml?from=ceneo&p=599.00&cr=0&ceneo_spo=true. Do 900 zł brałbym Moto G 2 nd. lub Zenfone 5, który niestety nie jest produkowany w kolorze białym. LG G2 mini i L90 są też w porządku i mógłbyś je rozważyć. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 16 Marca 2015 Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Kup jej iphona 4s. Będzie wniebowzięta bo nikt w klasie nie będzie takiego miał, a teraz jest parcie na ten sprzęt wśrod dzieci i młodzieży Cytuj Link to post Share on other sites
gadb1 0 Napisano 16 Marca 2015 Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Żadne parcie tylko chęć pokazania na co to mnie niestać Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 16 Marca 2015 Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Na jedno wychodzi Cytuj Link to post Share on other sites
olo163 1264 Napisano 16 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 A gdzie sa takie biale za 900pln?? Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 16 Marca 2015 Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Za troche więcej Jakiś czas temu widzialem w media expert za 1000. 100 więcej Cytuj Link to post Share on other sites
anhus 99 Napisano 16 Marca 2015 Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Tu możesz w promo kupić Samsunga S4 mini. Też całkiem całkiem:) 1 Cytuj Link to post Share on other sites
olo163 1264 Napisano 16 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Ten samsung s4mini jakos mnie nie przekonuje ekran 4.3 procesor dwurdzeniowy. Jakos lg g2mini lub motorola moto g lte bardziej mnie przekonuja, ale dzieki za propozycje i czas. No to co radzicie tylko tak konstruktywnie lg g2mini czy moto g lte??? Jakies konkretne za i przeciw. Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 16 Marca 2015 Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Do kilku dni powinno się pojawić sporo 4s na olx bo będzie w jumpie oferowany więc za 900 już może kupisz Cytuj Link to post Share on other sites
BuryZenek 351 Napisano 16 Marca 2015 Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 (edytowane) Nie wiem czy to dobry pomysł , by dziewczynka z drugiej klasy miała telefon za prawie tysiąc złotych. Serio chcesz jej taki kupić ? Bo skoro ona taki chce to jest ładnie rozpieszczona. Swoją drogą weź jej lumię i będzie zadowolona, a jak nie to taniego LG G2 mini. Edytowane 16 Marca 2015 przez BuryZenek 1 Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 16 Marca 2015 Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 LG G3 s. W Media Markt, bądź w Saturnie dostępne po 899 zł. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Artemowski 77 Napisano 16 Marca 2015 Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 G2 Mini/L90 albo właśnie iPhone 4S będzie dobrym pomysłem. Dziecko w tym wieku będzie głównie używać telefon do grania albo instalowania miliona aplikacji - bo koleżanka ściągnęła itp. - wiem, bo mam siostrę w podobnym wieku. G2 Mini/L90, bo mają Snapdragona 400 i rozdzielczość qHD - nie będzie przez to tak obciążony w grach jak G3s czy Moto G z HD. iPhone 4s, bo to nadal nie najsłabszy sprzęt, nie powinno się na nim nic zacinać, a same aplikacje w App store są lepszej jakości niż na Androidzie - nie ma tylu śmieci zamulających telefonu, a to ważne, bo dzieci w tym wieku nie mają umiaru w instalacji aplikacji - ściągają nowe, nie usuwając starych. Dodatkową zaletą jest to, że ten telefon jest mały i ma ogromny wybór pokrowców, akcesoriów itp. - to też jest ważne dla takiego dziecka. Minusem jest postrzeganie Apple, co wyszło już w tym temacie i fakt, że telefon jest szklany z obu stron. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Freso 1116 Napisano 16 Marca 2015 Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 iP4s? Serio? Nie uważam, by to była dobra opcja. Szkło na tyle, brak slotu SD, aparat nie powala.. Fakt faktem płynny, rewelacyjna jakość dżwięku, spory wybór case'ów co też może mieć znaczenie.. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 16 Marca 2015 Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 iPhone 4s, to już nieco prehistoryczny model (z gatunku 1zł w abonamencie, byle tylko oczyścić magazyn). Nie sądzę, by jeszcze doczekał jakiejś większej aktualizacji, choć to akurat może lepiej, bo skończyło by się lagami, jak w iPhone 4.Rozumiem, że App Store i w ogóle, ale, jeżeli przestanie on być wspierany, to za chwilę przestanie na nim działać część aplikacji, mimo faktu, że nie powinno tak się stać (głośna sprawa z, bodajże, Operą). 1 Cytuj Link to post Share on other sites
olo163 1264 Napisano 17 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 Ja z tego telefonu korzystal nie bede. Skoro dziecko chce andoida to nasile go uszczesliwial nie bede czyms innym. Sam sie zastanawialem za jaka kwote telefon kupic dlatego w temacie pojawil sie galaxy ace 4 ale jak podalem kwote max 900 to nikt sie na jego temat nie wypowiedzial a mnie on zainteresowal bo ma superamoleda, snapdragona 410 i andreo 306 a wiec bebechy ciut lepsze od g2 mini i moto g (snapdragon 400 i andreo 305). Zauwazylem tez taka tendencje nie tylko w tym temacie ze jak ktos poda budzet od do to wszyscy polecaja tylko sprzet drozszy. Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 17 Marca 2015 Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 Mówiąc droższy, masz na myśli, mieszczący się w górnej granicy? Prawdopodobnie, dla tego, że jest to po prostu, najlepszy sprzęt, który wciąż spełnia wymagania. Rzeczywiście, Ace 4, posiada Super AMOLED, którego fanem jestem, jednak rozdzielczością nawiązuje do Galaxy S2 i chyba, również posiada układ PenTile. Do tego jest dość mały. Przy przeglądaniu Internetu, czy czytaniu czegokolwiek mocno rzuca się to w oczy. Jeżeli wolisz coś z niższej granicy, to zostaje LG G2 Mini, lub Asus Zenfone 5. Cytuj Link to post Share on other sites
Spoks 11 Napisano 17 Marca 2015 Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 Trochę mam obawy przed MyPhone co do jakości/trwałości. Wydaje mi się że Samsung czy LG są trwalsze, mają lepsze materiały, ale dzięki Ja mam myPhone'a i nie narzekam To telefony dla ludzi, którzy zdecydowanie bardziej cenią sobie dobre parametry od "markowego loga". To polska marka więc i cena jest odpowiednio niższa, nie przepłacasz. No ale na siłę nie będę przekonywał na siłę, Zawsze możesz przejść się do Teletorium czy innego sklepu i obejrzeć je z bliska, myślę że jakość może Cię pozytywnie zaskoczyć. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts