jabadabadu 0 Napisano 16 Marca 2015 Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Witajcie! Przyszedł czas na wymianę telefonu, proszę o porady, który z proponowanych przeze mnie telefonów będzie najlepszy? 1. Ile masz pieniędzy do przeznaczenia na telefon? - 2200 zł 2. Chcesz komórkę z sklepu internetowego, allegro czy komisu komórkowego? - sklep internetowy 3. Jakie firmy cię interesują? - Samsung, Sony, HTC, LG 4. Do czego telefon ma być wykorzystywany? - rozmowy, zdjęcia, internet 5. Jaki system operacyjny preferujesz? - android 6. Będziesz modyfikował oprogramowanie telefonu? - nie 7. Interesują Cię telefony z dotykowymi wyświetlaczami? - tak 8. Używany wchodzi w grę, czy może tylko nowe egzemplarze? - nowe 9. Dodatkowe uwagi lub informacje - slot na zewnętrzne karty pamięci, szybkość działania, długość pracy na baterii, aparat, NFC 10. Moje propozycje: LG G3, HTC One M8, HTC One E8, Samsung Galaxy S5, Sony Xperia Z3 Cytuj Link to post Share on other sites
lolekgda 21 Napisano 16 Marca 2015 Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 HTC One E8 sobie odpuść, a tak swoją drogą warto chwile poczekać aż na nasz rynek wejdzie s6 m9 g4 czy też inne a ceny zejdą w dół i więcej się zaoszczędzi a tak swoją drogą chyba bym wybierał między g3 a z3 pomimo że jestem fanboyem samsunga ale s5 nie przemawia do mnie oprócz trybu bardzo niskiego zużycia energii - bo to naprawdę jest miodzio. Cytuj Link to post Share on other sites
jabadabadu 0 Napisano 16 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 HTC One E8 sobie odpuść, a tak swoją drogą warto chwile poczekać aż na nasz rynek wejdzie s6 m9 g4 czy też inne a ceny zejdą w dół i więcej się zaoszczędzi a tak swoją drogą chyba bym wybierał między g3 a z3 pomimo że jestem fanboyem samsunga ale s5 nie przemawia do mnie oprócz trybu bardzo niskiego zużycia energii - bo to naprawdę jest miodzio. Dlaczego LG G3? Dlaczego Sony Xperia Z3? Cytuj Link to post Share on other sites
secior1989 226 Napisano 16 Marca 2015 Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Moze Samsung Note 4? Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 16 Marca 2015 Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 One E8 to bardzo dobry smartfon. Nie odstaje od M8. Tylko, że jest plastikowy. A ma nawet lepszy aparat i jeszcze podkręcony procesor więc uzasadnij dlaczego ma sobie odpuścić ? Cytuj Link to post Share on other sites
lolekgda 21 Napisano 16 Marca 2015 Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 One E8 to bardzo dobry smartfon. Nie odstaje od M8. Tylko, że jest plastikowy. A ma nawet lepszy aparat i jeszcze podkręcony procesor więc uzasadnij dlaczego ma sobie odpuścić ? Po pierwsze nie patrz na aparaty bo są od dwóch innych producentów i w M8 jest lepszy po drugie procki itd jest to samo... żadne podkręcone... po kolejne lepsza metalowa ramka niż plastik. i względem ceny M8 - E8 to lepiej dać mini sumę więcej i mieć porządną metalową ramkę i by to jakoś wyglądało... Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 16 Marca 2015 Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 E8 ma rdzenie 2,5, a M8 2,3 Aparat ma lepszy E8. Jedynie wnocy lepsze robi M8. Sporo osób narzeka na ten z M8 i na przecieranie się tyłu obudowy nawet w obudowie. Cytuj Link to post Share on other sites
maajsteer 3 Napisano 16 Marca 2015 Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 LG G3 Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie blaven 304 Napisano 16 Marca 2015 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Note 4, jeżeli za duży, to Galaxy S5, bądź Xperia Z3. ,na chwilę obecną, wygląda najwyższy segment, jeżeli o Android-a chodzi. Cytuj Link to post Share on other sites
P4T3RN 10 Napisano 16 Marca 2015 Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 w tej cenie? Note 4 bedzie w sumie najlepszym wyborem, Z3 nie jest zła i w dodatku zaoszczędzisz jakies pieniadze, na case, stacje dokujaca i inne gadzety Cytuj Link to post Share on other sites
jabadabadu 0 Napisano 17 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 Tak się zastanawiam, w którym sklepie internetowym znajdę Galaxy Note 4 w cenie do 2200 zł, który w dodatku będzie nowy? Pojawiły się takie głosy, proszę o załączenie linków. Jak wygląda według Was LG G3, dużo osób wspomina o jego problemach z grzaniem się i krótkim działaniem na baterii. Spowodowane to jest stosunkiem ekran/procesor, ale jak to faktycznie wygląda przy codziennym użytkowaniu? W przypadku Xperii Z3 trzeba się obawiać tego szklanego tyłu? Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 17 Marca 2015 Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 Około 20,000 opinii, wersja z Exynos-em: http://allegro.pl/samsung-galaxy-note-4-n910c-bez-simlocka-poznan-i5185659314.html#tabsAnchorPonad 25,000 opinii, wersja z Snapdragon-em:http://allegro.pl/samsung-n910f-galaxy-note-4-black-eu-24h-i5169273267.htmlWersja z Snapdragon-em, za 2223 zł. Sklep ma ponad 2000 "zaufanych opinii" (system Ceneo):http://www.ceneo.pl/32504000#mh=p1H8F6p908007samsungk7W9fSyphXfD5LmVDZqndCEkyhOQpTqyIWnYO6nrdblIsbLhqHMSbE2r2pow6o3eVLOX6jrz3mXqW14uy9b4IHGDH_yZkiWbKDUi1l288emIEjx2rhp5CMz3qux7ZvNpCQnhHO1Q_I259xDY48hJqR2_XEgpOjQvdXwLOv-Vf2IJrQ1irNKHBUmerhs9_Ggs0Warto na niego zapolować, bo to naprawdę świetne urządzenie. Cytuj Link to post Share on other sites
chudy131080 14114 Napisano 17 Marca 2015 Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 Jak wygląda według Was LG G3 Bardzo dobrze. dużo osób wspomina o jego problemach z grzaniem się i krótkim działaniem na baterii. Nie grzeje się,nie testowałem w grach.Bateria dwa dni trzyma spokojnie,przy mocnym eksploatowaniu jeden dzień.50-60% baterii zabiera ekran ale bez problemu na ekranie wytrzymuje 5-5.5 godziny. ale jak to faktycznie wygląda przy codziennym użytkowaniu? Tak jak napisałem przy normalnym użytkowaniu nie odczujesz żadnego nagrzania. W przypadku Xperii Z3 trzeba się obawiać tego szklanego tyłu? Tego nie wiem gdyż nie trzymałem nawet w dłoni Z3. Co nie zmienia faktu że Note 4 to jest jednak wyższa półka.Odpowiedziałem jedynie na Twoje pytania. Cytuj Link to post Share on other sites
Freso 1116 Napisano 17 Marca 2015 Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 W przypadku Xperii Z3 trzeba się obawiać tego szklanego tyłu? Prawda jest taka, że o telefon dotykowy zawsze musisz się obawiać. Bzdurą są stwierdzenia na forach w stylu "wujkowi upadła Xperia z 30 cm i się pobiła, więc to kiepski telefon" czy "a koledze to Xperia spadła z 2 metrów i jeszcze potem puszczaliśmy nią kaczki na asfalcie i nic jej nie jest", wszystko zależy od szczęścia/pecha tego, któremu telefon upadnie.. Cytuj Link to post Share on other sites
BuryZenek 351 Napisano 17 Marca 2015 Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 @blaven Czytać umiesz? Pierwsze 2 to dowód zakupu to faktura VAT marża, a nie pełna 23%, więc telefony na bank spoza Polski. Brak gwarancji producenta. Cytuj Link to post Share on other sites
Freso 1116 Napisano 17 Marca 2015 Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 na bank spoza Polski. Spoza Polski niekoniecznie, ale faktem jest, że może być problem z realizacją gwarancji. Wiem, że na pewno LG nie uznaje fvat marża. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 18 Marca 2015 Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Nie wiedziałem, że fvat marża, ma jakiś wpływ na gwarancję. Człowiek uczy się całe życie. P. S. O co dokładniej chodzi z tymi fakturami marża? Cytuj Link to post Share on other sites
BuryZenek 351 Napisano 18 Marca 2015 Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Nie wiedziałem, że fvat marża, ma jakiś wpływ na gwarancję. Człowiek uczy się całe życie. P. S. O co dokładniej chodzi z tymi fakturami marża? A w porządku. No ktoś dalej odsprzedaje telefon. Ma z tego zysk wiadomo, ale producent uwzględnia zazwyczaj fakturę vat 23% i jak masz marże to nie przyjmie Ci na gwarancję telefonu np. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 18 Marca 2015 Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Rozumiem więc, że osoba która ją wystawia, jest pośrednikiem. Do kogo więc zgłaszać się z gwarancją? Do owego pośrednika, czy podmiotu, od którego pośrednik nabył urządzenie?Jest jeszcze jedna sprawa, otóż na jednej z podanych przeze mnie aukcji, jest napisane: "Gwarancja producenta SAMSUNG POLSKA". Jak to rozumieć? Cytuj Link to post Share on other sites
BuryZenek 351 Napisano 18 Marca 2015 Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Wtedy do sklepu w którym kupiłeś np na allegro. W tym problem, że wtedy już sklep może nie istnieć i zostajesz na manowcach. Tak piszą tak, choć to nie prawda, i jest to bardzo wykorzystywane na allegro. Zgłaszałem to, ale allegro takie coś ma gdzieś. Niestety wiele osób jak Ty nie wiedzą/wiedziały o tym i kupują takie telefony. Cytuj Link to post Share on other sites
jabadabadu 0 Napisano 18 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Wtedy do sklepu w którym kupiłeś np na allegro. W tym problem, że wtedy już sklep może nie istnieć i zostajesz na manowcach. Tak piszą tak, choć to nie prawda, i jest to bardzo wykorzystywane na allegro. Zgłaszałem to, ale allegro takie coś ma gdzieś. Niestety wiele osób jak Ty nie wiedzą/wiedziały o tym i kupują takie telefony. Zatem zakup Samsunga Galaxy Note 4 w cenie do 2200 zł jest praktycznie niemożliwy przy założeniu zakupu z "pewnego" źródła? Cytuj Link to post Share on other sites
Freso 1116 Napisano 18 Marca 2015 Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Pewnie, że możliwy. Znajdź kogoś kto przedłużał umowę u któregoś z operatorów i odkup od niego Cytuj Link to post Share on other sites
BuryZenek 351 Napisano 18 Marca 2015 Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Zatem zakup Samsunga Galaxy Note 4 w cenie do 2200 zł jest praktycznie niemożliwy przy założeniu zakupu z "pewnego" źródła? Jasne, że tak Jest nawet możliwy za 2,1 tys, np tu: http://allegro.pl/samsung-galaxy-note-4-n910f-black-gw24-dyst-pl-b-s-i5181818136.html Oryginalna faktura z t-mobile. No i jak chcesz to napisz mu, niech Ci wyśle zdjęcia. Cytuj Link to post Share on other sites
Wizzy159 42 Napisano 18 Marca 2015 Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Jak zalezy ci na bateri nie bierz nota4 bo mam z exysonem dawalem ok 2800zl i bateria 3ma 1 dzien... Ratuje to wszystko szybie ladowanie w 1godz masz 100% bateri pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts