Skocz do zawartości

Mały dosłownie upgrade zasilacza i ramu do komputera.

Recommended Posts

Witam aktualnie potrzebuje pomocy upgrade paru części w komputerze wiem że trzeba wypełnić wzór ale nie składam całego kompa tylko 2-3 części :)

Budżet - 500 zł ( czyli 250 na ram i 250 na zasilacz)

Sprzęt :

Płyta główna Gigabyta HA65M-UD3H-B3,
Procesor Core i5-2300
Karta graficzna GeForce gtx 560ti,
Ram DDR2 4gb, ( chciałbym własnie przeskoczyć na DDR3 

Zasilacz HCE-ATX0500A ( wiem że to bomba ale znalazłem to w jednym z PC i chyba się przyda wymiana)

Myślę ze Ram i zasilacz do wymiany obowiązkowe reszta ujdzie :) kartę w przyszłości chciałbym wymienić na troszkę lepszą  Procesora ani nic OC nie mam w planach jeżeli jest płyta do wymiany to pisać :) ale wydaje mi się że jest ok 16 GB ram mi nie przeszkadza max w płycie (ale znając życie pewnie za 3-5 miesięcy sobie inną kupie) tylko na chwile obecną potrzebuje pomocy najbardziej z zasilaczem i ram :)

Edytowane przez rrwwjunior

Dokupiłem te ramy co napisałeś i niestety pokazuje mi coś takiego http://zapodaj.net/c8dac5b4df60b.png.htmlnie wiem jak dodac zdj na forum to daje link

Problem rozwiązany wrzuciłem w 1 slot 4 GB 2 slot wolny i w 3 i 4 po 2x2 i już jest 8 :)

Problem jednak powrócił nie wiem czy pisać tutaj czy zakładać nowy temat ale wczoraj wieczorem było 8 GB już normalnie a dziś po włączeniu komputera mam 7,5 dostępne albo 6 GB w systemie pokazane.BIOS pokazuje ze mam 8gb CPU-z pokazuje ze jest 8GB  o co chodzi ? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/639ebb046595e76e.htmlNie moge dodać zdj na forum jest napisane ze takiego rozszerzenia nie można użyć  na tym forum. :!:  :?:

Edytowane przez rrwwjunior