orbik 1417 Napisano 4 Października 2010 Udostępnij Napisano 4 Października 2010 fakt 12w, notebookcheck podaje 35 , natomiast co do wynikow z chipa to masz prowonanie 2 rdzeniowego AMD z jednordzeniowym n270 !!! jakbys wzial 2 rdzenie w atomie to AMD lezy i kwiczy , czasem trzeba popatrzec co z czym porownali Cytuj Link to post Share on other sites
wujashek 1204 Napisano 4 Października 2010 Udostępnij Napisano 4 Października 2010 9 W. tamten mocniejszy ktory jest w tym drozszym netbooku ma 12 W. Gdzie on ma 2 rdzenie? Cytuj Link to post Share on other sites
orbik 1417 Napisano 4 Października 2010 Udostępnij Napisano 4 Października 2010 fakt tylko te pierwsze maja 2, co nie zmienai faktu ze na core 2 solo ten msi ktorego podawalem bedize trzymal tyle co ten z AMD od Ciebie a i tak sore 2 solo bedzie szybsze Cytuj Link to post Share on other sites
wujashek 1204 Napisano 4 Października 2010 Udostępnij Napisano 4 Października 2010 no tak jasne. ale trzeba rowniez uwzglednic roznice w cenie. wiadomo, ze jak sie dorzuci wiecej kasy to bedzie mocniejszy sprzet. w tym przypadku nie netbook ale ultra mobilny notebook. dokladac mozna w nieskonczonosc. ja proponuje inna klase sprzetu, a autor sobie sam wybierze. ten moj netbook to moze sie mierzyc z atomami i w tym jest swietny no i ma lepsza grafe, ktora zdekoduje hd i przesle na tv, niz ten Twoj Cytuj Link to post Share on other sites
orbik 1417 Napisano 4 Października 2010 Udostępnij Napisano 4 Października 2010 tylko ze msi ktorego podalem nie kosztuje 2000 tylko 1599 wiec jeszcze znosnie Cytuj Link to post Share on other sites
wujashek 1204 Napisano 4 Października 2010 Udostępnij Napisano 4 Października 2010 jak najbardziej. ale to zawsze 2 stowki. tak dokladajac dojdziemy do 5 tys . no zobaczymy co autorowi odpowiada. jak mu nie zal 2 stowek to spoko. Cytuj Link to post Share on other sites
orbik 1417 Napisano 4 Października 2010 Udostępnij Napisano 4 Października 2010 w sumie dobre jaja, my tu dyskutujemy a zainteresowanego brak Cytuj Link to post Share on other sites
kumiech 0 Napisano 5 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Spokojnie, spokojnie, wszystko czytam i analizuję. Ja na razie nie mam jeszcze swojego określonego modelu, który wybrać, na razie czytam opinie, czytam różne testy i recenzję podawanych modeli. Dodatkowo chciałbym dodać kilka rzeczy. Po pierwsze, czas na baterii to priorytet (7-8h to wystarczająco, chociaż oczywiście lepiej by było, gdyby było więcej). Po drugie interesuje mnie matryca matowa, ale jak już będę musiał wybrać błyszczącą, to wybiorę. Po trzecie - poruszacie kwestie filmów HD. Nie ukrywam, że lubię obejrzeć film w wysokiej rozdzielczości, ale to nie problem, żeby obejrzeć normalny DVDRip, czy cos w podobie. Więc oglądanie filmów HD nie jest dla mnie aż tak ważne. Po czwarte - mam komputer stacjonarny, netbook byłby komputerem dodatkowym. (przypominam, że pisałem o tym w pierwszym poście, więc widać kto nie czyta dokładnie). Po piąte - zadania matematyczne - też są dla mnie ważne, więc dobrze by było mieć dobry procek do obliczeń, ale prawdopodobnie aż tak dużych nie będę robił, aby obliczł to przez kilka godzin. To na razie tyle, czekam na kolejne opinie i propozycję. Cytuj Link to post Share on other sites
orbik 1417 Napisano 5 Października 2010 Udostępnij Napisano 5 Października 2010 wiec sprawa jasna jak chcesz 7-8h to bierz ktoregos z podanych netbookow, w kwestii wydajnosci nie ma znaczenia jaki jest producent o ile w porownywanych modelach masz te same procki, tu sie nic nie zmienia Cytuj Link to post Share on other sites
wujashek 1204 Napisano 2 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 http://www.frazpc.pl/recenzje-2/536641, ... e-521.html jak by nie bylo ta wersja ze slabszym prockiem wypadla rewelacyjnie. mysle, ze ten 1,7 GHz tez sporo popracuje na bateriia w tej cenie rewelka. Cytuj Link to post Share on other sites
Evil_Genius 1 Napisano 2 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Co ty w górnika się bawisz? Wysłany: 05 Paź 2010, 17:38 Wysłany: 02 Lis 2010, 12:36 Cytuj Link to post Share on other sites
wujashek 1204 Napisano 2 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 a niech bedzie dla potomnych. pamietalem o tym temacie moze komus sie przyda test. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts