Skocz do zawartości

Czy i5 2500k udzwignie GF 970gtx

Recommended Posts

Witam, mam zamiar trochę zmodernizować swój sprzęt tak aby pochodził następne 2-3 latka 

Gram przede wszystkim w BF4 ale na pewno też W3 będę chciał odpalić :-) 

W tej chwili mam

Asus 560ti CUII

i5 2500k + chłodzenie BeQuiet!

Win7

8GB ramu HypeX 1666 MHz

Mam ochotę na Msi lub Asusa 970, niestety nie mam za bardzo rozeznania i nie wiem czy mój procesor nie będzie ograniczał tej karty. Jeżeli będzie to w jakim stopniu

z góry dziękuję i pozdrawiam

bailutkim1

Myślę że w wieśku może łapać małe zadyszki.

Rozumiem, że jesteś jednym z testerów w CDR i znasz aktualny stan prac i przewidywany efekt końcowy, przegrałeś w różne wersje testowe W3 masę godzin i możesz śmiało stwierdzić, że jego konfiguracja będzie łapała małe zadyszki ? 8-)

Sorry, już wiem, wyciągnąłeś magiczną kulę, która pokazała przyszłość :D

• Popieram 4

Rozumiem, że jesteś jednym z testerów w CDR i znasz aktualny stan prac i przewidywany efekt końcowy, przegrałeś w różne wersje testowe W3 masę godzin i możesz śmiało stwierdzić, że jego konfiguracja będzie łapała małe zadyszki ? 8-)

Sorry, już wiem, wyciągnąłeś magiczną kulę, która pokazała przyszłość :D

Ale ale, co to za bulwersik? Napisałem że może mieć małe zadyszki, MOŻE a nie na miliard % daje pewniaka że z menu nie da rady wyjść...

Ale ale, co to za bulwersik? Napisałem że może mieć małe zadyszki, MOŻE a nie na miliard % daje pewniaka że z menu nie da rady wyjść...

MOŻE... już nie doradzaj.

Edytowane przez jorginto

Da radę, ja mam do słabszego i5 2400, no i:

- BF 4 - wszystko na ultra, najwyższe AA (nie pamiętam już nazwy, bo coraz więcej różnych) - 60 fps (Vsync: on),

- AC Unity - wszystko na ultra, najwyższe AA (jakieś od nVidii) - 50 fps z vsync,

- AC Unity - wszystko na ultra + FXAA - 60 fps (z vsync), około 75 fps (bez vsync),

- Borderlands: The Pre-Sequel - wszystko na najwyższe + PhysX na ultra - 140 fps :P

Resztę mojego configu możesz znaleźć w mojej sygnaturze.

Edytowane przez Makkk