DjQuattro 2 Napisano 12 Marca 2015 Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Witam, Mamy pytanie. Pare miesięcy temu sprawdzałem telefon nokia lumia 920 na allegro i cena to tak 1000zł a teraz wchodzę i po 400zł stoją. I to dużo aukcji z gwarancją na 24 miesiące producenta. Dużo aukcji jest z wysyłką bezpośrednio z Chin. Czyli to sa podróbki? Cytuj Link to post Share on other sites
Artemowski 77 Napisano 12 Marca 2015 Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Podróbki nie, ale telefony odnawiane i po zakupie mogą dojść opłaty celne. Lepiej kupić pewny, używany telefon z gwarancją w Polsce (byle nie na podstawie faktury VAT-marża), a jeszcze lepiej Lumie 730/735 w prawie tej samej cenie. Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 12 Marca 2015 Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Podróbki nie Skąd ta pewność? Telefony z garażu w Chinach. Czort wie co to jest. Cytuj Link to post Share on other sites
Artemowski 77 Napisano 12 Marca 2015 Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Jeszcze nie słyszałem o przypadku, kiedy ktoś na Allegro pośredniczy w sprzedaży podróbek, pisząc, że to oryginalny telefon. To się opłaca i bez tego, ale mimo wszystko raczej tylko sprzedającemu. Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 12 Marca 2015 Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Nowa Lumia 920 kosztuje w graniczach 700 - 800 zł - ale bardzo ciężko ją trafić. Osobiście polecił bym zakup z pewnego źródła - bardzo łatwo trafić na refuby lub telefony pochodzace z poza Europejskiej dystrybucji, które nie wiadomo co przeszły Jeśli zależy ci na aparacie to kup Lumię 640 - ma aparat z L920 właśnie cena 699 zl Opcją jest też Lumia 735. Cytuj Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 14 Marca 2015 Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 Jeszcze nie słyszałem o przypadku, kiedy ktoś na Allegro pośredniczy w sprzedaży podróbek, pisząc, że to oryginalny telefon Wpisz sobie przykładowo Lenovo S8+ (telefon widmo) Wiele chińskich telefonów jest mega opłacalnych i wykonanych lepiej niż odpowiedniki znanych firm, doszło do tego, że chinole podrabiają samych siebie. Jest wiele osób pośredniczących w sprzedaży pomiędzy oszustem z aliexpress, a kupującymi na allegro Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts