hipnotyzer 5 Napisano 11 Marca 2015 Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 (edytowane) Witam! Dzisiaj przytrafił mi się pewien problem. Otóz... "Diabeł mnie podkusił", żebym spróbować ściągnąć FarCar 3 (oczywiśnie piratke) próbowałem na różne sposoby, lecz odpóściłem bo cos mi nie wychodziło. Gdy włączyłem allegro wszystko było zaspamowane przez Coupondropdown. Wpisałem wszystko w google i podobno wszystko miał załatwić SpyHunter. Zainstalowałem go, lecz nic to nie. Postanowiłem go usunąć i tutaj niespodzianka, nie było sposobu na to. Po prostu się nie da. Więc chciałem przywrócić system do stanu początkowego. Tutaj się zdziwiłem. Jak wybieram opcję "Usuń wszystkie dane i ponownie zainstaluj system Windows" wyskakuje mi następujący komunikat : "Brakuje niektórych plików. Można je odtworzyć z nośnika instalacyjnego lub nośnika odzyskiwania systemu Windows". Niestety nie posiadam takich rzeczy, bo kupowałem laptopa wraz z Windowsem. Jak mogę przywrócić system? Proszę o szczegółowe instrukcje, bo nie znam się na tych sprawach. edit* Zaczałem właśnie tworzenie tego nośnika. I mam pytanie. Czy gdy już uruchomię opcję "Usuń wszystkie dane i ponownie zainstaluj system Windows" to będę mogł normalnie korzystać z systemu tzn. nie będe musiał wpisywać żadnego cd-keya? Bo mam tylko ten który wpisywałem pierwszym razem. Edytowane 11 Marca 2015 przez hipnotyzer Cytuj Link to post Share on other sites
pulkownik 192 Napisano 12 Marca 2015 Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Jeżeli to jest Windows 8 to klucz jest zaszyty w BIOS'ie. Próbowałeś uruchomić system w trybie odzyskiwania i dopiero teraz przywracac system? Cytuj Link to post Share on other sites
hipnotyzer 5 Napisano 12 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 (edytowane) Tak, ale ostatnia jedyna opcja, którą miałem do wyboru to data, gdzie już miałem wirusa( miałem tylko jedną opcję). Właśnie ściągam pliki instalacyjne przez tą appikację z windows.com , eybrałem tą wersję, którą mam obecnie, czyli, gdy już zacznę proces przywracania to nie będę musiał się o nic martwić? Którą opcję przywracania wybrać krótszą czy tą dłuższą, która daje 100% pewności że żadne dane nie powrócą. Komputer dalrj ja będę używać. Jeszcze nie wiem dlaczego, ale komputer zaczął zamulać, więc nie widzę innej opcji. Edytowane 12 Marca 2015 przez hipnotyzer Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts