Rob90 0 Napisano 11 Marca 2015 Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 (edytowane) Witam Chciałbym kupić sobie nowy telefon i przerzucić się z mojego C902 na coś dotykowego. Styczność z dotykowcami już miałem 6lat temu Nokia 5800 i 2 lata temu Wave II, żeby nie było, że to będzie mój pierwszy. Wybór padł na kilka modeli: Asus Zenfone 5 - Obawiam się chyba tylko tej baterii, żeby wytrzymała mi cały 1 dzień bez problemu przy pewnie dość dużej zabawie. Ładowanie codziennie wieczorem to nie były by problem. Wielkośc telefonu dla mnie na minus patrząc na wielkośc, a ekran. Procesor słyszałem, że niektóre aplikacje nie odpalają na Intelach. Reszta telefonu Super. LG G2 mini - każdy zna minus dla mnie jest tylko taki, że dużo ludzi go ma i niczym się nie wyróżnia wygląd jak każdy inny LG. Sony Xperia M2 - bardzo podoba mi się z wyglądu dość ciekawy telefon. Minusem jest chyba zwykły ekran TFT, a tak to telefon ma wszystko to co inne w tej cenie. Motorola Moto G LTE - Telefon jak telefon to samo co LG jak dla mnie zastanawiam się nad wyborem. Prosiłbym o rade który najlepiej telefon wybrać bo nie chce się zawieść z czasem, że coś mi będzie przeszkadzało lub czegoś nie będzie. Jakie są jeszcze minusy tych telefonów coś o czym nie wiem. nie chce przekroczyć granicy 700zł za telefon. Ewentualnie może być trochę drożej tak do 800zł bo reszte kwoty sobie rozłoże na raty. Mógłby być na wet używany ale na gwarnacji. Zależy mi na tym żebym mógł włączyć klawiaturę numeryczna podczas pisania SMS. Edytowane 11 Marca 2015 przez Rob90 Cytuj Link to post Share on other sites
Bartek5035 196 Napisano 11 Marca 2015 Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 używałem zenfone'a przez tydzien i nie mialem problemów z aplikacjami i grami, a telefon po prostu wszystko łyka na raz Cytuj Link to post Share on other sites
Rob90 0 Napisano 11 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Jak wyglądało trzymanie baterii w tym telefonie bo chodzi mi o konkretne jakieś stwierdzenia czy przy dużym obciążeniu navi, gry, aplikacje, internet wytrzyma bez większych problemów do wieczora? Czy można w tym telefonie ustawić klawiaturę numeryczna do pisania smsów bo w sklepie jakoś nie mogłem tego znaleźć. Ogólnie to każdym z tych telefonów się bawiłem i miałem w ręce ale nadał nie wiem którego wybrać Xperia chyba jednak odpada coś mi się wydaje z powodu nieokreślonego terminu aktualizacji do 5.0. Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 11 Marca 2015 Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Przecież tylko xperie z serii Z dostaną 5.0. O średnim segmencie nie ma co marzyć. Cytuj Link to post Share on other sites
Bartek5035 196 Napisano 11 Marca 2015 Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Zenfone 5 wytrzyma max 2 dni, a tak to co noc ładujesz Cytuj Link to post Share on other sites
Rob90 0 Napisano 11 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Cały czas kusi mnie ten Zenfone głownie ze względu na 2Gb RAMu. Wczoraj nawet już złożyłem zamówienie ale na końcu je anulowałem. Teraz już chyba wybieram tylko między G2 mini, a Zeonfone. Tylko szkoda, że musieli tyle miejsca niepotrzebnie zostawić nad i pod ekranem Cytuj Link to post Share on other sites
Niemcu 0 Napisano 11 Marca 2015 Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Sam jestem posiadaczem G2 mini więc jeśli masz jakieś pytania to śmiało. Ogólnie polecam telefon, żadnych większych przecinek, śmiga płynnie tylko podczas gier potrafi się nagrzać i mógłby być lepszy czas pracy na baterii. Cytuj Link to post Share on other sites
Rob90 0 Napisano 11 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 G2 mini znam bo moja dziewczyna go ma bo zresztą sam jej wybierałem ten telefon. Cytuj Link to post Share on other sites
Bartek5035 196 Napisano 11 Marca 2015 Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 no ale nawet nie ma co porównywać wydajnościowo G2 mini i Zenfone'a 5 2gb ram... Cytuj Link to post Share on other sites
Niemcu 0 Napisano 11 Marca 2015 Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 no ale nawet nie ma co porównywać wydajnościowo G2 mini i Zenfone'a 5 2gb ram... A 1Gb to nie jest wystarczająco jeśli działa płynnie? Cytuj Link to post Share on other sites
Bartek5035 196 Napisano 11 Marca 2015 Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 może i jest ale wraz z czasem szybciej zacznie mulić lg Cytuj Link to post Share on other sites
Rob90 0 Napisano 11 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 (edytowane) Tego się włąśnie najbardziej obawiam o to mulenie które przyjdzie z czasem Edytowane 11 Marca 2015 przez Rob90 Cytuj Link to post Share on other sites
Niemcu 0 Napisano 11 Marca 2015 Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Według mnie wystarczy dbać o system i nie będzie problemu Cytuj Link to post Share on other sites
Bartek5035 196 Napisano 11 Marca 2015 Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 no dobra, ale popatrz... masz telefon z 1gb i 2gb do wyboru... to ma brać tego gorszego tylko dlatego ze jak bedzie dbał to będzie płynnie działał? helloł... już lepiej mieć te 2gb ramu, powoli 2gb staje się takim standardem nawet w sredniakach.. Cytuj Link to post Share on other sites
Niemcu 0 Napisano 11 Marca 2015 Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 no dobra, ale popatrz... masz telefon z 1gb i 2gb do wyboru... to ma brać tego gorszego tylko dlatego ze jak bedzie dbał to będzie płynnie działał? helloł... już lepiej mieć te 2gb ramu, powoli 2gb staje się takim standardem nawet w sredniakach.. Ale ja go nie namawiam by brał "gorszy" telefon względem pamięci ram tylko krytykuję Twoje podejście jednocześnie podając argumenty przemawiające za G2 mini bo to też jest udany model i korzystając z głową nie będzie miał problemów z płynnością przez 1gb ram. Decyzja należy do autora wątku, według mnie oba telefony mają swoje plusy i minusy. Cytuj Link to post Share on other sites
Rob90 0 Napisano 11 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Zastanawiam się nad kupnem Zenfone, a jak mi nie przypasuje to sprzedam i kupie G2 mini chyba Cytuj Link to post Share on other sites
Bartek5035 196 Napisano 11 Marca 2015 Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 ja Cie rozumiem Niemcu że swoje zachwalasz.. ale są lepsze telefony i wydajniejsze, a ja mam ten komfort ze co jakiś czas mam okazję bawić się nowymi telefonami i mam porównanie i powiem szczerze Ty mówisz G2 mini, a ten Zenfone 2gb bardziej bym porównał wydajnościowo do flagowego G2 Cytuj Link to post Share on other sites
Niemcu 0 Napisano 11 Marca 2015 Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 ja Cie rozumiem Niemcu że swoje zachwalasz.. ale są lepsze telefony i wydajniejsze, a ja mam ten komfort ze co jakiś czas mam okazję bawić się nowymi telefonami i mam porównanie i powiem szczerze Ty mówisz G2 mini, a ten Zenfone 2gb bardziej bym porównał wydajnościowo do flagowego G2 Trochę źle się rozumiemy ale myślę że wystarczy skoro autor dokonał wyboru Cytuj Link to post Share on other sites
Rob90 0 Napisano 17 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 Skończyło się na tym, że kupiłem LG G3s miesięczny, a używany z 2tyg w stanie idealnym bez śladów używania + karta pamięci 16GB za 600zł Więcej nie mogłem wydać bo potrzebuje gotówki akurat. Kupiłem oczywiście na olx po negocjacji koleś zszedł od razu 100zł. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts