Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Zastosowanie komputera: gry

Maksymalna kwota jaką dysponujesz: 2500 zł

Których części potrzebujesz?: sama skrzynka

Czy będziesz podkręcać sprzęt? mozliwe dlatego moze lepiej wziac jakies lepsze chlodzenie ?

Jaką rozdzielczość posiada Twój monitor? samsung b1930 czyli prawdopodobnie 1360 x 768 :<

Specjalne wymagania: jak najwydajniejszy w tej cenie tak aby bf'y, ac, rust i cs:go uciagnal na minimum wysokich

Czy posiadasz jakieś części z poprzedniego komputera? brak

Własna propozycja zestawu: brak

Inne: jestem otwarty na propozycje od ADM jaki i intela, Radeona oraz nvidi ;)

OC nie damy rade w tej kwocie (jest to łączny koszt 500zł+)

1 x  AsRock H81M-VG4 /intel H81, LGA1150/

1 x  Intel Core i5-4460 /3.2GHz, 6MB, LGA 1150, BOX/ http://www.esc.pl/images/icons/icon-pc.jpg

1 x  XFX Core TS 430W 120mm 80+ Bronze 120mm

1 x  GoodRam 4GB 1600MHz CL9 Play Black

1 x  Zalman Z3 Plus USB3.0 black (b/z)

1 x  Seagate 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600 Barracuda

1 x  MSI Radeon R9 280 Gaming 3GB DDR5 384bit (860/6000)

Razem: 2513zł

Najlepszy 4-rdzeniowy procesor i5 w stosunku cena/wydajność, obudowa wyposażona w 4-wentylatory oraz okno, GPU z autorskim chłodzeniem TwinFrozr od MSI (ciche i wydajne), sprawdzony dobry elektrycznie zasilacz, który swobodnie utrzyma tą konstrukcję + budżetowa mobo H81, która w zupełności tu wystarczy.

Sam gram na rozdzielczości 1366x768 (też SyncMaster od Samsunga), twój zestaw spokojnie zapewni Ci wysokie detale+ we wszystkich obecnych tytułach, niektóre gry powoli zaczynają pożerać więcej niż 4GB RAMu (nie tylko na papierku) więc za jakiś czas sensownie byłoby dorzucić kostkę 2GB/4GB.

Kod na darmowe złożenie i wysyłkę do wpisania w komentarzu do zamówienia: X98TY2AZ + dostawa

Edytowane przez kondrad12
  • Popieram 1

Tak, ESC.pl to dość znany i stary sklep, sam osobiście kiedyś zamawiałem tam komputer dla znajomego to wszystko sprawnie poszło + 2 dni temu kupiłem owego i5 4460, już doszedł i jest zamontowany :P Ogólnie sklep główną przewagą sklepu są ceny dlatego wydaje mi się, że warto brać z ESC.

Co do RAM'u byłaby to dopłata 130zł (np. http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=32466)

Edytowane przez kondrad12
  • Popieram 1

Z tego co widzę zabraknie jednego 6pin. Ale może coś mi się powaliło.

Ale grafika na bank będzie miała w zestawie przejściówkę 

Uh tak patrzę, że do 280x dostałem tylko przejściówkę 6pin na 8pin no to może nie być za ciekawie. 

Edytowane przez pijawa89

Mam pytanko odnosnie grafiki bo R9 280 i r270 \

chodzi mi o taktowania Rdzenia i pamieci na ESC podaja inne dane na komputroniku inne i porównując parametry z obu serwisów wychodzi, ze na esc 270 jest lepsza na na komputroniku, ze 280 lepsza, jak to w koncu jest ?

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...