Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam.  

Potrzebuję małej pomocy.

Poszukuję tableta 8 cali do max 1000 zł.  

Chciałbym go zakupić w sklepie internetowym, bądź na allegro.

Jeżeli chodzi o system to tutaj prosiłbym o jakąś pomoc w wyborze, ponieważ jak dotychczas operowałem tylko na androidzie  a o windowsie na tablety nie wiem nic. 

połączenia  WiFi oraz 3G/Lte

A może być większy niż 8 cali?

jeśli tak, to Colorovo citytab supreme 10

jeśli nie, to chyba Dell venue 8 pro, Asus Vivo tab, lenovo mix 2 albo toshiba encore

no ewentualnie 8,4

miałem juz glaxya tab 3 10,1 teraz poluje na mniejszy

Dell Venue 8 Pro, Toshiba Encore - warty uwagi jest też Lenovo Yoga Tablet 2 8 cali.

Jedno jest pewne - po przesiadce na Windows do androida nie wrócimy :) - pełnoprawny komputer PC, który działa szybciej i płynniej niz Android. :)

• Popieram 2

Lenowo A5500 - ma procesor MediTek - czyli słabiznę :)

NIE - tablety te nie mają 3G / LTE - są za tanie, niestety modele z Modemami kosztują dużo więcej. :)

Jeśli bardzo zalezy Ci na Modemie to polecam Ci tego Sprzedawcę : http://allegro.pl/tablet-dell-venue-8-pro-64gb-win8-1-modem-4g-36mc-i5132719032.html

ALE - Będziesz musiał dołożyć 150 zł :)

Jeśli ktoś nie potrzebuje tabletu głównie do androidowych gier, to i tak bym odradził to Lenovo. W każdym innym zastosowaniu tablet z windowsem będzie lepszy, a za tę cenę bez problemu znajdziemy porównywalny , może z wyjątkiem rozdzielczości (przy 8 calach 1280x800 wystarcza spokojnie) i kamery tylnej (srsly ktoś poza japończykami robi zdjęcia tabletem?). 

Tak więc, po przesiadce na windowsa rozumiem wszystkie argumenty o jego przewadze i stwierdzam, że android obecnie jest strasznie ograniczony.

Lenowo A5500 - ma procesor MediTek - czyli słabiznę :)

NIE - tablety te nie mają 3G / LTE - są za tanie, niestety modele z Modemami kosztują dużo więcej. :)

Jeśli bardzo zalezy Ci na Modemie to polecam Ci tego Sprzedawcę : http://allegro.pl/tablet-dell-venue-8-pro-64gb-win8-1-modem-4g-36mc-i5132719032.html

ALE - Będziesz musiał dołożyć 150 zł :)

Dzięki wielkie . Kupilem go własnie i czekam az dojdzie :)

• 3 tygodnie później...

Również poszukuje tabletu ponieważ chciałbym zmienić obecnego Nexus 7 z zamulonym androidem na system windows. Poszukuję tabletu z wyświetlaczem 7-8' najlepiej z GPS i 3G głównie do internetu, dokumentów. Czy Dell Venue 8 PRO jest dobrym wyborem na ten czas ?

Dell, nie posiada modułu GPS.

Edytowane przez scorpion1236

Dell Venue 8 Pro 3G - posiada GPS :) - a dokładnie odbiornik GPS jest zintegrowany z Modemem 3G :)

Masz modem, masz GPS, nie Masz modemu, nie Masz GPS.

Wyżej Masz aukcję - zakończyła się wprawdzie, ale spredający nial pare sztuk. Jest na urlopie :) - możesz spróbować kontaktu ze sklepem stacjonarnym w Krakowie. 

Za 1150 zl Masz Dell Venue 8 Pro z Modemem 3G i GPS, 64 GB pamięci  - sprzęt pochodzi Dell outlet - Masz 36 miesięcy Gwarancji Dell. Sprzedawca sprawdzony, sporo znajomych kupowało i niego - i po wpisaniu Service TAG na stronie Dell potwrierdziło sie, że sprzęt ma 36 miesięcy gwarancji.

• Popieram 1

Działa OffLine - to normalny GPS - ten sam modem jest też w Dell Venue 11 Pro oraz serii Latitude.

Odbiornik GPS, zwykły, OffLine zostal "wsadzony" do modemu. Bez internetu dziala i jest bardzo dokładny.

Modem ten to Dell Wireless 5570e WWAN - czyli "brandowana" Sierra Wireless AirPrime EM 8805 - Poczytaj sobie dokumentację, na drugiej stronie znajdziesz tabelkę, na końcu Masz informację, że modul EM8805 czyli Dell 5570e - obsługuje Amerykański system GPS oraz Rosyjski GLONASS.

http://www.sierrawireless.com/~/media/data%20sheet/airprime_datasheets/sierra_wireless_airprime_em_series.ashx

Sam to testowąłem wiele razy, Modem ten ma bardzo czuły odiornik GPS, siedząc w domu, mam dokładność rzędu 5 metrów.

• Popieram 1

ja mam podobny problem

sprzedałem właśnie mojego Ipada 2 16GB 3G Wi-Fi jakoś mi nie podpasował system oraz gabaryty i waga

szukam czegoś poręcznego powyżej 8 cali  z dobrą rozdzielczością  bez  LTE wystarczy samo wi-fi

i tak im więcej czytam, oglądam tym wiekszy mam mętlik w głowie i nie wiem co wybrać

przypadł mi do gustu model

http://www.x-kom.pl/p/219652-tablet-8-lenovo-s8-50-z3745-2gb-16gb-android-4-4-czarny-etui.html

Edytowane przez skwara