szubiel 3 Napisano 7 Marca 2015 Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Tak jak w temacie, poszukuję karty dźwiękowej pod PCI-E ( w płycie głównej wolne dwa gniazda x1 oraz x16), ewentualnie pod USB do słuchawek Superlux HD-330. Na forum znalazłem tylko jeden temat o podobnej treści, z tym, że tam polecana była karta: Audiotrak Prodigy Cube. Niestety obecna jej cena ~400zł jest dla mnie za wysoka. Na kartę nie chciałbym wydać więcej niż 200zł Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 7 Marca 2015 Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 proponuję o cierpliwość i dołożenie ze 30-50 dych do właśnie używanego Cuba.Na rynku wtórym, np. mp3store często można na niego trafić. Cytuj Link to post Share on other sites
szubiel 3 Napisano 7 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 A coś pod PCI-E z używanych, ewentualnie 'powystawowych' z gwarancją. Widziałem kilka Creativa SB Z, 2-3 lata temu były chwalone ale chyba bardziej jako do gier niż do ogólnego zastosowania. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 8 Marca 2015 Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 A coś pod PCI-E z używanych, ewentualnie 'powystawowych' z gwarancją. Xonar DX-130-150zł ale już nie będzie tak fajnie grac jak z Cube. Widziałem kilka Creativa SB Z, 2-3 lata temu były chwalone ale chyba bardziej jako do gier niż do ogólnego zastosowania. ta karta to padaka w pewnych aspektach, opiera się na jakiś efektach i się tym jarają. Do muzyki odpada, gry jeszcze, jeszcze. Cytuj Link to post Share on other sites
szubiel 3 Napisano 8 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 (edytowane) Dzięki. Będę się w takim razie rozglądał za Xonar'em lub Audiotrakiem. Edytowane 8 Marca 2015 przez szubiel Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 8 Marca 2015 Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 proponuje Audiotraka jednak, bo DX nie posiada wzmacniacza słuchawkowego. Cytuj Link to post Share on other sites
szubiel 3 Napisano 8 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 To mnie teraz zaskoczyłeś. Karta dźwiękowa sprzedawana przez sklepu >250zł i nie posiada wzmacniacza słuchawkowego? To troszeczkę śmieszne, gdy niższy model go posiada. Chyba że zrezygnuję z tych słuchawek na rzecz EVO II, wtedy mógłbym kupić do nich chyba DGX? Cytuj Link to post Share on other sites
KomaNdoRamBoo 287 Napisano 8 Marca 2015 Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 DGX lub DX. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts