Tomacho77 9 Napisano 4 Marca 2015 Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Ostatnio zastanawiam się nad wiarygodnością testów sprzętu przeprowadzanych na youtubie. Zastanawia mnie, że większośc tych testów jest bardzo pozytywna wręcz wychwalająca jakiś sprzęt. Czy to nie tak że większośc z tych recenzentów wychwala ten sprzęt mimo a ukrywa jego wady? Przecież żadna firma nie będzie chciała współpracować z człowiekiem i wysyłać mu sprzetu do testów gdy on bedzie mówił, że ich sprzęt jest do niczego. Dlatego wszyscy kręcą filmy, w których nie mówią zbyt wiele o wadach. Co o tym sądzicie? Cytuj Link to post Share on other sites
Pepis 1009 Napisano 4 Marca 2015 Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Jedyne czego jestem pewien, że jest wielu ludzi co się za to bierze a nie ma pojęcia za co. Możliwe, że jest dużo racji w tym co piszesz. Cytuj Link to post Share on other sites
classicgamer2 379 Napisano 5 Marca 2015 Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Ameryki nie odkryłeś. Rzetelnych recenzji szukaj raczej na anglojęzycznych portalach, a prawdopodobnie najwięcej się dowiesz od użytkowników danego sprzętu. Cytuj Link to post Share on other sites
atomowy 100 Napisano 5 Marca 2015 Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Dostajesz myszkę. Robisz och i ach nagrywając to na yotube. Twoja ocena 9/10 żeby nie budziła podejrzeń. Przy kolejnej premierze produktu powtarzasz to samo. Im więcej wyświetleń, tym więcej profitów w postaci sprzętu. Najbardziej rzetelną oceną jest własne doświadczenie. Cytuj Link to post Share on other sites
kerios83 16 Napisano 5 Marca 2015 Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Oczywiscie, ze tak jest. I nie tylko na youtube ale na prawie wszystkich polskich portalach lapowa za opis to norma. Czasami czyta sie te newsy jakby czlowiek siedzial w biurze PR jednej czy drugiej firmy. KOledzy maja racje, ze dobre recenzje pojawiaja sie za granica bo... tam ludzie maja kase. Ja koles sra sianem to on chce dobrze wykonywac swoja robote (a czesto sa to pasjonaci - moze nie musi), raz ze musieliby mu zaplacic naprawde duzo aby go przekupic drugi raz, ze latwo to wykryc, trzeci ze traci dlugo budowana reputacje. To nie to co tutaj, ze kazdy zarabia 4 razy mniej przy takich samych cenach. Z dzieciakami i kredytem na karku pracujac w firmie bez perspektyw jako niewolnik (wiekszosc). Kazdy grosz sie wtedy liczy co widac nawet na gorze u naszej 'elity'. ogolnie musiz duzo czytac - najlepiej zagraniczne teksty i sobie wyrobic na ich podstawie wlasne zdanie - czyli myslec Cytuj Link to post Share on other sites
Lipton 517 Napisano 22 Marca 2015 Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 UP: Trzeba być w branży, żeby wydawać takie osądy. Myślicie, że taki Linus nie dostaje kasy za przedstawienie danego produktu? Jesteście naiwni. Tylko, że nie oznacza to, że jest on przedstawicielem DANEGO producenta. To normalna procedura działania w tym biznesie. Z pozycji forum niewiele można o tym wiedzieć Działam w tej branży od kilku ładnych lat. Wielu producentów/PR pozwala zostawiać sprzęt po testach. Nigdy nie czułem się z tego powodu zobowiązany do wystawiania im laurek. Cytuj Link to post Share on other sites
Okawaru 43 Napisano 23 Marca 2015 Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 (edytowane) Każda recenzja która nie jest recenzją pisaną przez zwykłego użytkownika który z własnych pieniedzy sprzęt nabył, jest recenzją fałszywą i kupioną. Każdy kto twierdzi inaczej zwyczajnie kłamie. Czytaj opinie tylko innych użytkowników, ja już nie raz naciełem się na "Super sprzęt" promowany przez "recenzenta". Edytowane 23 Marca 2015 przez Okawaru Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts