dudus8 493 Napisano 4 Marca 2015 Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Witam serdecznie! Poszukuje nowej dość pojemnej obodowy. Obudowa musi być porządnie wykonana i najlepiej cicha o przyzwoitej cyrkulacji. W tej chwili mam NZXT h230 i jest dla mnie troche za mała. Sprzęt jaki będzie w nowej obudowie jest w sygnaturce. Osobiście podoba mi się: http://www.morele.net/obudowa-phanteks-enthoo-luxe-usb-3-0-czarny-z-oknem-ph-es614l-bk-661814/ Czekam na jakieś propozycje. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Sadek.0 1177 Napisano 4 Marca 2015 Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Fractal Design Define XL R2 Black Pearl USB 3.0 (b/z) Fractal Design Define R5 USB 3.0 Black Pearl Fractal Design Define R4 USB 3.0 Black Pearl Fractal Design ARC XL USB3.0 window (b/z) Trzy pierwsze to obudowy wyciszone matami bitumicznymi, czwarta zaś bez wyciszenia za to z oknem. Od poprawy kultury pracy zacząłbym od wymiany boxowego coolera na coś lepszego Fortis 2 z ręcznym ustawieniem rpm załatwiłby tu sprawę. Osobiście zainteresowałbym się Phanteks Enthoo Pro lub Fractal R4. W tej chwili mam NZXT h230 i jest dla mnie troche za mała. W sygnaturze nie widzę niczego co by nie pomieściła obecna obudowa. Cytuj Link to post Share on other sites
dudus8 493 Napisano 4 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Chciałbym po prostu coś bardziej wypasionego. Lepiej wykonanego. Cytuj Link to post Share on other sites
Sadek.0 1177 Napisano 4 Marca 2015 Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 W granicach 500zł nie ma nic lepiej wykonanego niż Fractal XL R2. Cytuj Link to post Share on other sites
dudus8 493 Napisano 5 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 A co sądzicie o Phanteks, tej którą podałem? Chodzi mi po głowie jeszcze NZXT H440. Szukam w budżecie do 600 PLN coś fajnego, ciekawego Cytuj Link to post Share on other sites
Vayson 26 Napisano 5 Marca 2015 Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Od wczoraj posiadam luxe tylko że wersje białą. Jest duża wiec powietrze ładnie będzie cyrkulować. Nie jest wyciszona, jak dałem wiatraki na 1200 to je słychać, szczególnie że stoi na biurku, lecz mając słuchawki nie skupiam się na tym. http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/03/05/060aaca3350cdf9196f0bca83106964f.jpghttp://tapatalk.imageshack.com/v2/15/03/05/63f58d4d6ff37dae1800752f49afc262.jpg LEDY mocno świecą, czerwony jest jednym z lżejszych kolorów. Jak masz jakieś szczegółowe pytania, chętnie odpowiem. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
dudus8 493 Napisano 5 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Dzięki Bardzo za konkretną odpowiedź Powiedz mi kolego: Można regulować intensywnośc LED? Trochę dawają po oczach:) Zastanawiam się właśnie nad tą budą lub ewentualnie Pro. Tylko obawiam się zbyt dużego hałasu w porównaniu do mojej wyciszanej H230 od NZXT. Cytuj Link to post Share on other sites
Vayson 26 Napisano 5 Marca 2015 Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Jedyna kontrola led'ów to zmiana koloru. Ja u siebie mam jeszcze listwę ledów w okół okna wiec to może potęgować tą intensywność. Jeżeli masz zboczenie na temat ciszy to może lepiej fractal. Zawsze można jeszcze wymienić wiatraki jeżeli luxe dużo bardziej Ci się podoba. Cytuj Link to post Share on other sites
dudus8 493 Napisano 5 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Fractal porzadny ale troche zbyt klasyczny według mnie. Phanteks mnie sie naprawdę podoba. Tylko chyba wentylatory trzeba zmienić na jakieś Silent Wing lub Corsair AF Cytuj Link to post Share on other sites
Vayson 26 Napisano 5 Marca 2015 Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Wentylatory można zmienić a wyglądu budy nie. Raz się żyje można zaszaleć, tym się kierowałem, nie chciałem oszczędzać jak i iść, jak większość, w klasykę. Właśnie mam w planach zmianę na AF'y; plus 2 dodatkowe na górę. Cytuj Link to post Share on other sites
dudus8 493 Napisano 5 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Dokładnie jak już decydować się na zakup to kupić coś konkretnego. Chętnie obejrzałbym jakąś Polską recenzję na Youtube ale niestety nie ma. Ewentualnie NoiseBlocker też chyba konkretne wentylatory? Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za zainteresowanie tematem. Cytuj Link to post Share on other sites
Vayson 26 Napisano 5 Marca 2015 Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 O Wenty popytam się ludzi, ale chcę białe lub przezroczyste aby pasowały Mało osób ją kupuje ze wglądu na cenę i dostępność wiec średnio z Polską recenzja Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts