Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 4 Marca 2015 Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 (edytowane) Pomoże ktoś? Zależy mi jedynie na dostępie do karty SD32gb a do tego potrzebny R/W Tablet MW1650 (cuda żadne ale dual SIM jest) Uparcie odmawia mi dostępu Żeby śmiesznie było kupiłem go we Francji i żadnych info w necie nie ma. dokładny model: Lazer 10.1 3G dual sim System KitKat 4.4.2 Edytowane 4 Marca 2015 przez Lord_Krecitsqa Cytuj Link to post Share on other sites
Ganster 113 Napisano 4 Marca 2015 Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 (edytowane) Jakim sposobem robiłeś rota? I o co chodzi z tym dostępem, bo nie rozumiem. Edytowane 4 Marca 2015 przez Ganster Cytuj Link to post Share on other sites
Szymon331 152 Napisano 4 Marca 2015 Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Uzyj ES Explorator i postepuj zgodnie ze wskazowkami na you Tube. Tablet dziala jak telefon wiec mozesz szukac poradnikow takze dla smartfonow. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 4 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Instalowalem z google play jakieś programy że niby do rootowania . Nie wiem jak się za to zabrać tak naprawdę. Tableta kupiłem by wrzucić nawigacje SYGIC +GOOGLE MAPS. jestem w Niemczech wrzucę DATA-SIM i kolejno Francuską, Hiszpani. By obniżyć koszty dostępu internetu. problem w tym że jest 1gb pamięci telefonu 1gb pamięci ram oraz 2gb na programy. A nawigacje mają ~4gb. Kartę micro Sd mam ale nie da się na niej nic zainstalować. czytałem że to wada tabletów ale można go zmusić do korzystania z microSD. Cytuj Link to post Share on other sites
Szymon331 152 Napisano 4 Marca 2015 Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Jak najbardziej sie da. Najpierw musisz tablet zrotowac. Sciagnij odpowiedni plik z sieci i uruchom go przez recovery tableta. Nastepnie juz normalnie w systemie tableta poprzez program ktory Ci wyzej podalem postepuj zgdnie z poradnikami na you tube. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 4 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Są dwa tryby. POWER +volume ten jest jedna opcja POWER -volume tam jest tego dużo więcej lecz Chiński Tradycyjny To ten +volume ? Cytuj Link to post Share on other sites
Ganster 113 Napisano 4 Marca 2015 Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Daj ten tryb co zadziała. Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 11 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Dobra Panowie dziś się chwyciłem ROOT tableta i telefonu N7100 (KNOOX wyłączony) W obu się udało. Tylko nie wiem co dalej. Piszą żeby edytować jakiś plik żeby to działało. Pomożecie co dalej ? I czy jest opcja zainstalowania Androida 4.4.4 Miałem telefon Nexus4 to bez problemu aktualizowało. Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 11 Marca 2015 Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Znalazłem coś takiego:https://play.google.com/store/apps/details?id=nextapp.sdfix&hl=pl Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 11 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Mam ten progeam nawet v.pro kupilem i po restarcie nic... Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 11 Marca 2015 Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Masz root-a, tak? A masz Super User? Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 11 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Masz root-a, tak? A masz Super User?dokładnie tak. Mam.Pokasowałem syf z telefonu -udało się. Na tablecie również. podmieniłem z powodzeniem plik vold.fstab Nadal nic. czytalem gdzieś że trzeba podmienic extSdcard 1 na 2 ale nie wiem czy napewno dobry zabieg Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 11 Marca 2015 Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Pamiętam, że kiedyś, bodajże w root explor, przytrzymałem chwilę na karcie sd, wybrałem właściwości (czy coś takiego) i tam były uprawnienia. Może tak się uda. Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 11 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Trzymanie nic nie dało ale ten program zamontował R/W więc sukces. w ustawieniach External Sd Patch klikam i chce zebym wpisał ścieżkę. Ale co k9nkretnue w tym programie? Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 11 Marca 2015 Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Tzn. jak przytrzymasz na folderze karty pamięci, to nie wyskakuje Ci menu, z którego możesz wybrać, chyba, "properties"? Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 12 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Hmm. Motyw jest taki że kartę u mnie widzi. Widzi trzy pamięci: Pamięć telefonu sdCard0 Pamięć wewnętrzną sdCard1 Pamięć zewnętrzną do której już nie mam przypisanej literki Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 12 Marca 2015 Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 sdCard0, to pamięć wbudowana. Prawdopodobnie więc: sdCard1. Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 12 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Zrobię foty jutro i wrzuce. sdCard1 to u mnie również wbudowana pamięć. Na chłopski rozum karta sd w slocie powinna być sdCard2 cos czytałem że ma być ext przed tym. Cytuj Link to post Share on other sites
Ganster 113 Napisano 12 Marca 2015 Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Popieram Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 12 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Chyba już nie dam rady Włącza się ale ekran zatrzymuje się na LOGO producenta. Chyba coś uwaliłem Po podłączeniu do PC jest dźwięk wpinanego kabelka. Da się to naprawić jakoś czy jako przycisk do papieru będzie służył ? Na POWER +Volume zareagował. Chińskiego meni nie da się włączyć (czyli -Vol) Czyli coś mi się widzi że uwaliłem system Teraz jest taki motyw że CHIŃSKIE MENU wogóle się gdzieś straciło A pojawiło się Angielskie: Recovery mode Reboot mode Normal Mode. Problem w tym że nie reaguje na OK Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts