Skocz do zawartości

Komputer do 1800 zł bez GPU

Recommended Posts

Dość mam już Intel Pentiuma 4 i cudnego GeForce 6200 dlatego przymierzam się do zakupu nowego sprzętu, na razie bez karty graficznej, bo do moich teraźniejszych wymagań integra z i5 wystarczy, a finanse na dobrą GPU uzbiorę do czasu premiery GTA V i wieśka 3

• Zastosowanie komputera: 70% League of Legends i niebawem CS:GO / 30% internet/filmy/VOD
  • Maksymalna kwota: 1800 zł
  • Których części potrzebuję: MOBO, PSU, CPU, RAM, Case, HDD
  • Czy będę podkręcać sprzęt?: Z chęcią, ale nie w tym budżecie niestety, więc nie
  • Rozdzielczość mojego monitora i model: LG Flatron L1919S 1280x102
  • Specjalne wymagania: CPU koniecznie i5-4460, zestaw złożony raczej na esc (moją propozycję podaję na morele bo jest tam wygodniejszy koszyk), zasilacz koniecznie TT 530W
  • Części z poprzedniego komputera (konkretne modele): nic, 0, null
  • Własna propozycja zestawu: http://www.morele.net/inventory/info/Z9Im28/
  • Inne: -

Generalnie proszę Was o to żebyście sprawdzili czy będzie to wszystko współgrało, 4GB ramu, SSD i GPU dołożę z czasem. Może jakieś zamienniki? Jak chcecie to podawajcie również własne propozycje zestawów

Rozdzielczość mojego monitora i model: LG Flatron L1919S 1280x102

Pod te gry które wymieniasz oraz pod tak niską rozdzielczość monitora możesz śmiało brać zestaw na i3 4150 + R7 260X. Jeżeli planujesz natomiast zmianę monitora na coś z wyższą rozdzielczością albo też, planujesz zagrać w inne (wymagające, patrz ten Wiesiek) tytuły to opcja zakupu procesora i5 4460 na start będzie tutaj strzałem w dziesiątkę. W zasadzie w CS GO raz w LoL spokojnie pograsz sobie nawet wcześniej wspomnianym HD4600. 

Wszystko wygląda tutaj bardzo dobrze. 

PS: zerknij sobie na Zalman R1

Jeśli byście mogli polecić jakiś przyzwoity, ale niezbyt drogi monitor to również uwzględnię go w zbieraniu finansów :) Co do obudowy jestem raczej pewien, tylko chciałem po prostu się upewnić czy np. wejdzie do Z3 Plus przykładowy Radeon R9 280X