szok1 9 Napisano 5 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 (edytowane) No to nie rozumiem czemu mi scina innym nie.. Nie no tak być nie może! Jeżeli nawet na medium w asphalt są ścinki tylko nie takie minimalne tylko co chwile. Grałem na mapie barcelona, i teraz tel jest dużo mniej ciepły niż po high, czyli jakby chyba nie wykorzystuje całej mocy obliczeniowej. czyżby sony skopalo? Sniper 3d ma problemy z płynnością nawet na minimalnych o co do ku.... Chodzi? Edytowane 5 Marca 2015 przez szok1 Cytuj Link to post Share on other sites
rysiooo 425 Napisano 6 Marca 2015 Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 A gdzie są Ci wszyscy, którzy polecają Z3? Gdzie są Ci wszyscy, co krzyczeli że Lumie się grzeją, a tutaj w Z3 jest to normalne i co niektórzy sobie kieszenie wygrzewają?! Cytuj Link to post Share on other sites
szok1 9 Napisano 6 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Ku mojemu zdziwieniu wgranie od zera softu pomogło, grzać się grzeje i to bardzo przy takim normalnym użytkowaniu fejs, internet ma 35-45 stopni w grach i bardziej wymgających aplikacjach około 50-65 stopni (Mierzone programem) szczerze mówiąc ? jakbym miał wybrać zetke w tej cenie lub lumie to wybrałbym lumie nie dość że za tyle pieniędzy sprzęt to tak samo zdarzy mu się ścinka no bez jaj panowie ... Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 6 Marca 2015 Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Tych 60°C, to jesteś pewien? Na Twoim miejscu, wysłałbym go na gwarancję. Niestety, Sony posiada tragiczny serwis, więc zrób mu zdjęcia. Cytuj Link to post Share on other sites
szok1 9 Napisano 6 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 sprawdza to program, więc możliwe że źle odczytuje w real reacing jest ciepły ale nie parzący przypuszczam że jakby miał te 60 stopni to bym go w ręce nie utrzymał Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 6 Marca 2015 Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Zależy, gdzie jest czujnik. Jakim programem sprawdzasz? Może niech wypowie się ktoś, kto również posiada Z3 i sprawdził, jakie temperatury osiąga jego egzemplarz. Cytuj Link to post Share on other sites
szok1 9 Napisano 6 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 hwmonitorem, czujników tam było z 15 albo więcej każdy miał po 55 stopni po wyjściu z gry od razu patrzyłem Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 6 Marca 2015 Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Sprawdziłem tą aplikacje i jeżeli się nie mylę, to interesuje Cię ostatnia wartość. Temperatura baterii. Nie powinna być za wysoka i przy normalnym użytkowaniu, powinna wahać się w granicach 30-35°C. Cytuj Link to post Share on other sites
szok1 9 Napisano 7 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Aaaa, no to ona miała w granicach 40 stopni pod obciążeniem a to że górna część telefonu nagrzewa się aż tak to nic ? nie występuje w pc że zbyt wysoka temp procka zwalnia jego szybkość? Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 7 Marca 2015 Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Występuje. Nie wiem jak się powinien nagrzewać, jednak po przekroczeniu pewnej temperatury, taktowanie spada. Cytuj Link to post Share on other sites
szok1 9 Napisano 10 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Aha.ok jeszcze zauważyłem coś dziwnego po 15 minutach korzystania z tel na WiFi i chrome z bateri ubyło 4 procent to chyba nie normalne...? Nie rozumiem o co chodzi.... 5 dni temuvrobilem format tel i odrazu atutu odpaliłem i było stabilnie 40 fps w anarchy coś tam, teraz są dropy do 20 i real reacing prxycina aplikacje prawie wszystkie co zainstalowałem odinstalowalem znoeu format? Tak co ile to bd robił... Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 10 Marca 2015 Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Poczekaj na aktualizacje. Śledź http://www.xperiablog.net/, lub jakąkolwiek inną stronę poświęconą serii Xperia Z. Cytuj Link to post Share on other sites
szok1 9 Napisano 15 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Ok, dzięki ci ale nie wiem serio o co chodzi czy tak ma być jak odpalę real reacing 3 i podłączę ładowarkę i gram to wychodzi mi komunikat: źródło zasilania jest za słabe bateria szybciej się rozładowywuje niż ładuje .... tak ma być? , a co do wydajności w grach tryb stamina daje w du.. jeżeli go nie włączę wydajność jest okey, a jeżeli go włączę to żeby komfortowo grać muszę zresetować telefon czy ktoś tak samo ma ? czy mój egzemplarz jest trafny ... Dziękuję za wszystkie odpowiedzi i pomoce ! i Pozdrawiam ! Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts