czarusionek 9 Napisano 1 Marca 2015 Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Witam.W niedługim czasie mam zamiar zakupić laptopa. Tak więc: 1) Kwota przeznaczona na zakup: 2500-3000 zł 2) Rozmiar matrycy: min. 17" 3) Główne zastosowanie: przeglądanie internetu, filmy, czasami gry, jeśli jakieś udźwignie:) 4) Miejsce użytkowania: głównie dom, ale czasem również na uczelni 5) Wymagania specjalne: jeśli znalazłby się i jest to możliwe, to jakiś dobry HDD i SSD to byłoby miło. 6) Osobiste preferencje :na pewno nie biały. Chciałbym dobry procek i najlepiej więcej niż 4 GB RAM. Jeśli byłaby potrzeba,to poświęcę SSD na rzecz grafiki;) 7) System operacyjny: mogą być obie opcje( jeszcze nie wiem, czy mam darmowego z uczelni) Jeśli z systemem to Windows od 7 w górę 8) Własna propozycja: brak 9) Gotówka czy raty: Raczej na raty, ale jak nie da rady, to też przeżyję Laptop będzie przeznaczony do codziennego użytku. czasem jakaś gra.Jeszcze nie jestem pewien czy na 100% kupię go w najbliższym czasie, czy dopiero np. za 3 miesiące, ale chciałbym już mieć jakieś rozeznanie.Dziękuję z góry za poświęcony mi czas;)Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
fxjerzy 166 Napisano 1 Marca 2015 Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 czasami gry, jeśli jakieś udźwignie OK a jakie powinien udźwignąć ? głównie dom, ale czasem również na uczelni Czy oby jesteś przygotowany na noszenie 17" ;-) ? za 3 miesiące Zobaczymy jak będzie się kształtować kurs USD, wpadnij za 2 miechy na forum .. Cytuj Link to post Share on other sites
czarusionek 9 Napisano 1 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Nie mam konkretnych tytułów, ale np. diablo, battlefield, jakiś nfs.Jestem. już noszę czasami;) inaczej bym nie prosił o to;) Rozumiem, że w 3 miesiące może się wiele zmienić, tyle że nie mam 100% pewności, że teraz kupię, ale jest to prawie pewne. Wiem jak brzmi mój pierwszy post, ale no niestety, życie studenta zmienne jest;) jeden opóźniony przelew i wszystko się zmienia Cytuj Link to post Share on other sites
fxjerzy 166 Napisano 1 Marca 2015 Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 przeczytaj i jeśli coś może ważnego pominąłeś to napisz. Cytuj Link to post Share on other sites
Bortolomeo 166 Napisano 1 Marca 2015 Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Lenovo Z710 z i3 haswella i GT840: http://www.morele.net/laptop-lenovo-z710-59-441184-717432/ Laptop dobrze wykonany, z dobrym audio (JBL) i wydajną jak na tą cenę grafiką. Lub też HP ProBook z i5 haswella i HD8750: http://www.morele.net/laptop-hewlett-packard-hp-probook-470-17-3-d9p05av-626956/ Tutaj seria biznesowa, bardzo dobre wykonanie (lepsze niż w Lenovo), matowa matryca. Do tego dysk SSD 128GB / 256GB. SSD zapewni sporo szybszą pracę systemu (ładowanie systemu do 10 sekund), szybszy odczyt/zapis. Dyskie te są mniejsze, pobierają mniej prądu i osiągają sporo mniejsze temperatury niż zwykłe talerzowe HDD. Warto! W morele zamontują Ci to za 1zł + dostaniesz wysyłkę gratis po podaniu kodu rabatowego - więcej info w mojej sygnaturce na dole. SSD masz wtedy w środku, a HDD dostajesz oddzielnie i możesz go użyć jako dysk zewnętrzny. Cytuj Link to post Share on other sites
Berlinek 41 Napisano 2 Marca 2015 Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Szkoda,że aż 17 cali bo jakby 15 wchodziła w grę to miałbyś o wiele lepsze parametry. Na przykład w tym Asusie: http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/11635573 procesor i5 grafika ge force gtx 850m oraz matryca matowa Full Hd ( lepszego obecnie nie znajdziesz). Jak 17 cali to ten model nie jest zły: http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/11944361 Sam wybrałbym jednak Asusa. Cytuj Link to post Share on other sites
czarusionek 9 Napisano 2 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Dziękuję Wam za pomoc.Pomyślałem jeszcze nad tym i jestem w stanie przekonać się do 15" raczej, a takich laptopach było już sporo na forum, dlatego proszę o zamknięcie tematu. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts