Skocz do zawartości

ASUS PG278Q - kilka kwestii

Recommended Posts

Pomijając cene tego monitora, ogólnie jest faktycznie dobry czy jednak nie? Z tego co udało mi się wyczytać to ludzie tylko piszą o matrycy TN oraz o kątach widzenia (co wynika samo z siebie). 

Faktycznie jest to aż tak tragiczne w nim? 

Osobiście przyznam że aż tak nie wyczuwam różnic między matrycami.

Mnie nie interesują recenzje opłacanych portali. Wolę opinie zwykłych użytkowników (posiadaczy, lub osób które miały w łapach ten monitor) :)

Czy ktoś kto nie ma w planach grania, interesowałby się takim monitorem? Tak, ma być do gier.  

poza tym, że ma być "naj" oraz, że będzie to podobna konstrukcja do tego Acera to niewiele, natomiast (na tyle na ile wierzyć pomiarom Acera, które widziałem, przy czym nie mam podstaw by twierdzić, że są naciągane) w praktyce nie widzę technicznej możliwości zrobienia czegoś lepszego do grania, na dzień dzisiejszy absolutny numer 1

Jak to jest z tą matrycą w tym asusie?

to TN'ka niby jakaś super-turbo, ale ja tam widzę głównie marketing, to nadal TN'ka nie ma technicznej możliwości by nie zatracała kontrastu pod nawet najlżejszym kątem (zresztą widać jak na dłoni na zdjęciach), a biorąc pod uwagę wysokie zagęszczenie pikseli siedząc normalnie przy biurku jest to nie do przeskoczenia, a że ktoś nie narzeka, wiele osób nie narzeka jak wywali dużo kasy IMO SWIFT to bajer, a nie sprzęt

• 1 miesiąc temu...

Ja również miałbym pytanie do tego modelu. Chodzi o kwestie 3D Vision. Czy ten monitor ma jakieś problemy z wyświetlaniem tej technologii?

Chciałbym sprawdzić czy potwierdza się jedna wypowiedź, którą znalazłem w sieci. Cytat:

"Jednym słowem w grach 3D widać czasem jak obraz przez chwilę pokrywa taka cienka siateczka, drobne krateczki. Nie wiem jak to opisać, nie widać tego na filmiku ani printscreen. Bardzo wiele ludzi to zauważa ale nie wszyscy, więc może nie dotyczy to wszystkich egzemplarzy. W moim jest niestety. Wcześniej miałem AOC G2460PG z G-Sync i zupełnie nie było tego problemu."

Jak ktokolwiek miałby wiedzę na ten temat, to bardzo byłbym wdzięczny o napisanie informacji tutaj.