Ten_Wredny 2047 Napisano 28 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 Pomijając cene tego monitora, ogólnie jest faktycznie dobry czy jednak nie? Z tego co udało mi się wyczytać to ludzie tylko piszą o matrycy TN oraz o kątach widzenia (co wynika samo z siebie). Faktycznie jest to aż tak tragiczne w nim? Osobiście przyznam że aż tak nie wyczuwam różnic między matrycami. Cytuj Link to post Share on other sites
fxjerzy 166 Napisano 1 Marca 2015 Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 - Jak poprosić o pomoc lub założyć temat w dziale monitory i projektory (z podpisu niewiele wynika)- 60Hz vs144Hz Asus PG278Q to prawie 3000zł Cytuj Link to post Share on other sites
Ten_Wredny 2047 Napisano 1 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Pomijając cene tego monitora, Asus PG278Q to prawie 3000zł Może ktoś napisze poradnik 'Jak udzielać pomocy w dziale monitory'? Cytuj Link to post Share on other sites
fxjerzy 166 Napisano 1 Marca 2015 Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 http://pclab.pl/art58968.html- czytałeś ? Ani słowa nie wspomniałeś czy to ma być do gier ? Cytuj Link to post Share on other sites
Ten_Wredny 2047 Napisano 1 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Mnie nie interesują recenzje opłacanych portali. Wolę opinie zwykłych użytkowników (posiadaczy, lub osób które miały w łapach ten monitor) Czy ktoś kto nie ma w planach grania, interesowałby się takim monitorem? Tak, ma być do gier. Cytuj Link to post Share on other sites
fxjerzy 166 Napisano 1 Marca 2015 Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Tak, ma być do gier. OK to mamy ustalone jeszcze tylko powiedz czy grafika podoła (podpis)? Cytuj Link to post Share on other sites
Ten_Wredny 2047 Napisano 1 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 (edytowane) Wstępnie 2x GTX980. Chyba że coś ciekawego nowego wyjdzie. Edytowane 1 Marca 2015 przez Ten_Wredny Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 1 Marca 2015 Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 IMO lepiej zainwestować w Acer XB270HU Cytuj Link to post Share on other sites
Ten_Wredny 2047 Napisano 1 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Wiadomo cokolwiek na temat nowego 'topowego' monitora od ASUSa? Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 1 Marca 2015 Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 poza tym, że ma być "naj" oraz, że będzie to podobna konstrukcja do tego Acera to niewiele, natomiast (na tyle na ile wierzyć pomiarom Acera, które widziałem, przy czym nie mam podstaw by twierdzić, że są naciągane) w praktyce nie widzę technicznej możliwości zrobienia czegoś lepszego do grania, na dzień dzisiejszy absolutny numer 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Ten_Wredny 2047 Napisano 1 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Z tego co udało mi się wywnioskować po rozmowie z osobami mającymi tego ASUSa, to nikt nie narzeka na żadne dziwne kolory po bokach itp. Jak to jest z tą matrycą w tym asusie? Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 1 Marca 2015 Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Jak to jest z tą matrycą w tym asusie? to TN'ka niby jakaś super-turbo, ale ja tam widzę głównie marketing, to nadal TN'ka nie ma technicznej możliwości by nie zatracała kontrastu pod nawet najlżejszym kątem (zresztą widać jak na dłoni na zdjęciach), a biorąc pod uwagę wysokie zagęszczenie pikseli siedząc normalnie przy biurku jest to nie do przeskoczenia, a że ktoś nie narzeka, wiele osób nie narzeka jak wywali dużo kasy IMO SWIFT to bajer, a nie sprzęt Cytuj Link to post Share on other sites
Ten_Wredny 2047 Napisano 1 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Tracenie widoczności obrazu kolorów 'z jakiegoś kąta' mnie nie interesuje. Siedzę zawsze centralnie wprost i zależy mi na tym aby przy takim zwykłym siedzeniu na bokach nic się złego nie robiło. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 1 Marca 2015 Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 no właśnie na swifcie potencjalnie będzie, wyłączając usadowienie się tak 1,5m od niego lub dalej, ale jak tam chcesz, czysto gamingowo dobrze wypada, nawet bardzo dobrze Cytuj Link to post Share on other sites
Refty 0 Napisano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Ja również miałbym pytanie do tego modelu. Chodzi o kwestie 3D Vision. Czy ten monitor ma jakieś problemy z wyświetlaniem tej technologii? Chciałbym sprawdzić czy potwierdza się jedna wypowiedź, którą znalazłem w sieci. Cytat: "Jednym słowem w grach 3D widać czasem jak obraz przez chwilę pokrywa taka cienka siateczka, drobne krateczki. Nie wiem jak to opisać, nie widać tego na filmiku ani printscreen. Bardzo wiele ludzi to zauważa ale nie wszyscy, więc może nie dotyczy to wszystkich egzemplarzy. W moim jest niestety. Wcześniej miałem AOC G2460PG z G-Sync i zupełnie nie było tego problemu." Jak ktokolwiek miałby wiedzę na ten temat, to bardzo byłbym wdzięczny o napisanie informacji tutaj. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts