Szymon331 152 Napisano 28 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 Witam,Mam pytanie odnośnie tego czy API Mantle działa poprawnie na Radeonie HD7770 i czy potrafi ono choć trochę odciążyć CPU?Chciałem bratu polecić Czwóreczkę bo zagrywa się teraz w trójkę. Niestety posiada on dosyć leciwy procesor Core 2 Duo 2.6GHz. Niby BF4 ma w minimalnych C2D 2.4GHz ale wiadomo jak to jest. Procesor podkręciłem mu do 3GHz, ramu ma 6GB i wspomnianego Radeona.Pytanie czy to ma szansę działać Na średnich detalach w rozdzielczości 1600x900 bez AA. Zadowalające by było 30+ FPS.Ja na swoim dosyć ostro wykręconym procesorze obserwuję że BF 4 przy 4 rdzeniach używa średnio 65-75% mocy CPU więc wcale nie jest aż takim kilerem CPU jak by się wydawać mogło. Cytuj Link to post Share on other sites
Ladros 70 Napisano 4 Marca 2015 Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 BF4 powinien na obecnej konfiguracji spokojnie ruszyć, a z mantle jest różnie, w przypadku bf4 z hd7770 może wypaść równie dobrze lepiej lub gorzej. Tak czy inaczej na D3D czy mantle powinno chodzić płynnie. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts