Lotos 0 Napisano 29 Września 2010 Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Witam, zwracam się do was ponieważ mam trudny wybór. Poszukuje telewizora do 2500zł i mam dylemat czy kupić plazmę czy LCD? Sygnał z anteny zbiorczej na bloku, pokój 4x5 m, co przy tym polecacie? telewizor plazmowy Panasonic TX-50C2E telewizor LCD LG 42LD465 telewizor LCD Samsung LE40C650 Proszę o pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
SoundsGreat 1647 Napisano 2 Października 2010 Udostępnij Napisano 2 Października 2010 pokój 4x5, podejrzewam, że bliżej niż 3 metry nie da rady usiąść, tak więc zapominamy o maluchach jak 40-42 cale. W grę wchodzi 50 cali. Antena zbiorcza - zdecydowanie plazma. HD ready spokojnie wystarczy. Model - Panasonic P50X20. pozdrawiam, Majkel Cytuj Link to post Share on other sites
Lotos 0 Napisano 2 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Października 2010 20 minut przed twoim postem, kupiłem plazmę 42 cale LG. Do tego Kino domowe i może będziesz wiedział, bo gdy podłączyłem kino domowe kablem HDMI to nie było dźwięku z TV na głośnikach z kina. Ale wyczytałem w necie że to dlatego że telewizor ma same wejścia i było napisane żeby podłączyć przez Euro do telewizora i chinche do kina. I tu moje pytanie czy muszą być wszystkie 6 chinchy czy wystarcza tylko 2 biały i czerwony? Cytuj Link to post Share on other sites
SoundsGreat 1647 Napisano 3 Października 2010 Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Jeśli chcesz uzyskać wielokonałowość to dwa cinche to za mało, moim zdaniem lepiej zrobić to za pośrednictwem spdif. Zorientuj się czy Twoja plazma posiada takie złącze. Cytuj Link to post Share on other sites
Lotos 0 Napisano 3 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Mam tak: -AV1, AV2 -HDMI -Audio In Jack -Optical Digital Audio Out -Component in -RGB IN (PC) Może podłączyć przez złącze Optical Digital Audio Out, bo i kino domowe posiada złączę Optical Digital Audio IN? Cytuj Link to post Share on other sites
SoundsGreat 1647 Napisano 3 Października 2010 Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Właśnie o tym pisałem Cytuj Link to post Share on other sites
Lotos 0 Napisano 3 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Aha, a ile by kosztował taki kabel i jak się nazywa? Cytuj Link to post Share on other sites
SoundsGreat 1647 Napisano 3 Października 2010 Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Kabel optyczny po prostu, a ceny są baaaaardzo różne. Nigdy takiego nie potrzebowałem, nie kupowałem, ale 30-50zł pewnie dostaniesz przyzwoity. Nie ma sensu zaś wydawać więcej, bo ten kabel i tak przesyła sygnał cyfrowy a nie analogowy. Cytuj Link to post Share on other sites
Lotos 0 Napisano 3 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2010 No to dzięki za wszystko jutro pewnie pójdę do sklepu i kupie kabel. Pochwały lecą. Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 3 Października 2010 Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Kabel nazywa sie Toslink i dobre kable juz po 40 PLN mozna zakupic Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts