mazi86 3 Napisano 26 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Siema, od kilku dni mam problem z dyskiem w kompie, co kompa właczam to pojawia się taki komunikat :pri slave hard disc s.m.a.r.t status Bad . Backup and replace. i F1 do działania systemu normalnie. I jak jest właczony normalnie to po jakims czasie całkowicie się zawiesza i restart kompa i znowu to samo od poczatku, nawet backupa dysku nie mogę zrobić bo pokazuje 499gb a dysk mam 1 tb z czego c tez ma 500 gb i teraz nie da rady coś zrobić, Zastanawiam się nad kupnem nowego dysku i zainstalowaniu systemu od nowa a tego co mam to sformatuje i powinno być chyba dobrze, co o tym sądzicie? Pilne. Cytuj Link to post Share on other sites
PLSBX 319 Napisano 26 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 (edytowane) Screeny z HDTune - zakładki health. Edytowane 26 Lutego 2015 przez pl_sbx Cytuj Link to post Share on other sites
mazi86 3 Napisano 26 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 włączyłem ten program HDTune i tak jak mówiłeś zakładka health i pokazało w linijceReallocated Sector Count - status Failed Cytuj Link to post Share on other sites
PLSBX 319 Napisano 27 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 Czyli masz uszkodzony dysk. Z tym nic nie zrobisz, musiałbyś kupić nowy. Cytuj Link to post Share on other sites
mazi86 3 Napisano 27 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 (edytowane) kupiłem własnie dysk http://proline.pl/?p=SEAGATE+ST1000DM003i puki co starczy i teraz pytanie do was czy jak zrobię format tego starego dysku można go będzie uzywac jeszcze jako 2gi dysk ? Bo może po formacie będzie ok co? Edytowane 27 Lutego 2015 przez mazi86 Cytuj Link to post Share on other sites
FightMaker 76 Napisano 27 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 Nie, nie będzie. Kosz. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts