Maciej Gan 0 Napisano 28 Września 2010 Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Witajcie! Muszę przyznać, że ciut zaniedbałem nasz dział Rankingi, w związku z tym chciałbym dodać od razu kilka (do 4 maksymalnie) ciekawych benchmarków. Czekam na Wasze propozycje, jaki test chcielibyście znaleźć w Rankingach? Pozdrawiam! Cytuj Link to post Share on other sites
kopec23 10 Napisano 28 Września 2010 Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Widzę, że z growych benchmarków brakuje Metro 2033 - przydałoby się jako reprezentant gier działających pod D11 Cytuj Link to post Share on other sites
Maciej Gan 0 Napisano 28 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2010 OK, pomysł trafiony, czekam na inne propozycje Cytuj Link to post Share on other sites
Damian Szymański 16 Napisano 29 Września 2010 Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Ja proponuję coś takiego: FluidMark 1.2.2 - miałem go wstawić w serwisie jako plik, ale darowałem sobie. Jest to benchmark PhysX. Potrafi testować wydajność zarówno na GPU jeżeli posiadamy kartę NV i CPU jeżeli jej nie posiadamy. Może jeszcze coś takiego: AMD OverDrive i wbudowany w nim benchmark? Albo Everesta i testy memo :ciekawy: Cytuj Link to post Share on other sites
kopczenko 1 Napisano 29 Września 2010 Udostępnij Napisano 29 Września 2010 xpris dobrze kombinuje - fluidmark obowiązkowo moze do tego furmark? everest pamieci spoko - tylko fajnie by bylo 2 kategorie AMD i Intel osobno. Cytuj Link to post Share on other sites
Maciej Gan 0 Napisano 29 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 29 Września 2010 OK, czyli wstępnie mamy: 1) Metro 2033 2) FluidMark 3) Everest pamięci (Intel, AMD) Jeszcze jakieś propozycje? Śmiało, nie bać się Cytuj Link to post Share on other sites
kopczenko 1 Napisano 30 Września 2010 Udostępnij Napisano 30 Września 2010 może ktoś wymodzi jakąś scene do renderowania - povray albo 3dsmax? niby "teoretyczny" juz jest cinebench, ale coś innego tez by nie zaszkodziło. Cytuj Link to post Share on other sites
Damian Szymański 16 Napisano 2 Października 2010 Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Ja przychylał bym się do wypowiedzi kopczenko, można wstawić jeszcze FurMark. Bardzo dobra aplikacja nadaje się do testowania stabilności kart graficznych oraz testowania ich wydajności. Można też dla kart dodać demo testy zaimplementowane w aplikacji do odczytu specyfikacji kart GPU Caps Viewer - są fajne testy, można coś ciekawego wybrać. Cytuj Link to post Share on other sites
Maciej Gan 0 Napisano 4 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Października 2010 OK, dzięki, w okolicach weekendu powinny pojawić się nowe benchmarki! Cytuj Link to post Share on other sites
szymon_j14 11 Napisano 4 Października 2010 Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Ja bym prosił ATTO disk benchmark Cytuj Link to post Share on other sites
Beafraid 0 Napisano 4 Października 2010 Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Ja proponuję coś takiego: FluidMark 1.2.2 - miałem go wstawić w serwisie jako plik, ale darowałem sobie. Jest to benchmark PhysX. Potrafi testować wydajność zarówno na GPU jeżeli posiadamy kartę NV i CPU jeżeli jej nie posiadamy. Może jeszcze coś takiego: AMD OverDrive i wbudowany w nim benchmark? Albo Everesta i testy memo :ciekawy: Albo Furmark i test benchmarking(60 sekund MSAA: 0X) bądz jego odmiany od MSI itd Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts