Tr0tyl 8 Napisano 23 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Poszukuję głośników do telewizora, konsoli i pc. Niestety dwie pierwsze mają tylko wyjście optyczne co zawęźla krąg poszukiwań. Znalazłem tylko głośniki Edifier C2XD, jednak za kwotę 400zł można by już się pokusić o dołożenie paru złotych i zakup używanego amplitunera i głośników. Pomysł z przetwornikiem FiiO średnio mi się podoba bo lepiej byłoby tą kwotę dołożyć do głośników Znajdę coś taniego bym mógł podłączyć do TV bądź xone w miare akceptowalnej jakości dźwięku, czy lepiej jest kupić tego Edifiera bądź złożyć coś używanego(amp, + 2.1) do 500zł ? Cytuj Link to post Share on other sites
k3m0t 642 Napisano 23 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Sam nad tymi głośnikami się zastanawiam. Wiec jest nas dwóch. Z tego co czytałem w sieci jakościowo są bardzo chwalone, wygląd osobiście mi się całkowicie nie podoba Cytuj Link to post Share on other sites
Darkknur 27 Napisano 24 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Zapomnij o ampie z optykiem i kolumnach pasywnych, bo to nie te pieniądze. Bierz edifiery. Cytuj Link to post Share on other sites
ELLIOTT 12 Napisano 24 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Może c3x? Cytuj Link to post Share on other sites
Tr0tyl 8 Napisano 24 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Może c3x? za drogo jak na głośniki komputerowe Zapomnij o ampie z optykiem i kolumnach pasywnych, bo to nie te pieniądze. Bierz edifiery. Myślę, że za 300zł można już całkiem dobry amplituner kupić + 300zł kolumny stereo - naprawdę gorzej wypadną niż Edifiery ? Cytuj Link to post Share on other sites
Darkknur 27 Napisano 24 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 za drogo jak na głośniki komputerowe Myślę, że za 300zł można już całkiem dobry amplituner kupić + 300zł kolumny stereo - naprawdę gorzej wypadną niż Edifiery ? Nie ma sensownego wzmacniacza z optykiem za 3 stówy, a kolumny za 300zł ? Co najwyżej jak uda się zapolować na jakieś solidne, stare niemieckie monitory albo DIY np. SCX+PJ. Cytuj Link to post Share on other sites
Tr0tyl 8 Napisano 5 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Odkupuję temat ze względu zainteresowania użytkownika k3m0tZdecydowałem się na kupno głośników Edifiera i po głębszych analizach to jednak najtańsze z najlepszych możliwych rozwiązań a grają dosyć znośnie Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts