Myszor 0 Napisano 28 Września 2010 Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Witam! Postanowiłem zrobić test w 3Dmarku 06 i otrzymałem mega słaby wynik. Robiłem to pierwszy raz, dlatego nie wiem czy tak było zawsze, ale porównując wyniki z innymi użytkownikami lekko się przeraziłem. Oto wynik: http://img831.imageshack.us/f/3dmarkwyniki.jpg/ konfiguracja: procesor: AMD Athlon x2 6000 pamięć: OCZ Platinium Edition, rev.2.0, CL-4 2GB (1+1GB) karta graficzna: ATI Radeon X1950 GT 256MB zasilacz: Chieftec 360W płyta główna: ASrock ALiveDual-eSATA2 dysk twardy: Seagate ST3320620A Barracuda 7200.10 320GB Pytanie brzmi. Czy z moim komputerem jest coś nie tak? Jest to mój pierwszy post na tym forum dlatego proszę o wyrozumiałość. Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 28 Września 2010 Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Jakie masz sterowniki? Najnowsze jakie się da do serii X1000? Cytuj Link to post Share on other sites
Myszor 0 Napisano 28 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Radeon Omega Drivers v4.8.442 (najnowsze z rodziny omega) Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 28 Września 2010 Udostępnij Napisano 28 Września 2010 W kompie masz porządek, wentylatory pracują, temperatury w porządku? Cytuj Link to post Share on other sites
Myszor 0 Napisano 28 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2010 -Porządek względny... można by pokusić się o zwolnienie paru giga na partycjach, ale raczej jest ok. -Wentylatory wszystkie sprawne. -Temperatury... tu już gorzej. Bo przeważnie przy starcie systemu na dzień dobry temperatura procka była grubo powyżej 50 stopni. Wyczyściłem wentylator, radiator, zmieniłem pastę i w sumie poprawa była znikoma. Teraz, gdy komp chodzi w chłodnym mieszkaniu, bez obciążenia, temperatury są w miarę poprawne (aż sam się dziwie) http://img704.imageshack.us/i/temperatury.jpg/ Przy obciążeniu, gdy gram w jakąś grę, temperatury na procku wskakują powyżej 60 i utrzymują się na stałym poziomie. http://img691.imageshack.us/i/temperaturyobcienie.jpg/ (odczyt temp. po 30 min. grania w Company of Heroes) Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 28 Września 2010 Udostępnij Napisano 28 Września 2010 A czy w grach wydajność też jest gorsza niż powinna? Cytuj Link to post Share on other sites
Myszor 0 Napisano 28 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Ciężko mi stwierdzić, bo nie wiem czy to wina słabego sprzętu czy też jego złej konfiguracji. Ale wydaje mi się, że np. company of heroes powinien mi chodzić płynnie, a chodzi kiepsko... wręcz przy większej ilości wojsk... źle. Mam też wrażenie, że gdy gram dłużej to płynność gier znacznie spada... wentylatory w kompie wchodzą na wysokie obroty, a sama gra potrafi zamulić niemiłosiernie. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts