SoundsGreat 1647 Napisano 30 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 30 Września 2010 40 może i tak, ale 140... Podejrzewam, że za taką dopłatę dostaniemy już Palita/Gainwarda 1GB (zakładając że pytasz o 768'tki). A jeśli o mnie chodzi... przy AC2 przy wyjściu do systemu zaobserwowałem 64 stopnie przy wentylatorze na najwolniejszych obrotach - 40%. Gra potrafi wciągnąć, ale bez dwóch zdań jest za krótka jak na 100zł. W MM stoi 70, może na allegro ciut taniej, ja sam po przejściu uważam, że sprawiedliwe było by 50zł. Grafika udaje ładną, można się przyczepiać do słabych tekstur i cieni obiektów oddalonych o kilkadziesiąt metrów, o niską odległość rysowania trawy itp, ale ogólnie całość mimo wszystko cieszy oko. Szczególnie przyjemnie wygląda Wenecja nocą, zwłaszcza z perspektywy gondoliera. Fabuła zaś, po nudnawej, monotonnej, jedynce to milowy skok do przodu. Twórcą udało się wykorzystać potencjał drzemiący w dwóch wątkach głównych - czekam na trójkę nie tylko po to by poznać historię następnego przodka, lecz również historię samego Desmonda. Swoją drogą - może czas na asasynkę? W grze jest też kilka smaczków nawiązujących do pierwszej części i Altaira - bardziej uważni dojdą chociażby do faktu, że asasyn po fabule jedynki się zakochał. Cytuj Link to post Share on other sites
SoundsGreat 1647 Napisano 1 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Zrobiłem OC. Bez problemu uzyskałem stabilne 850 MHz. Przy 900 MHz był już widoczny syf, aczkolwiek temparetura to nie problem - raczej kwestia sekcji zasilania, która u Palita zbyt bogata nie jest. Przy 880 MHz. po 5 minutach zresetował się komputer. Może gdybym zwiększył nieco napięcie to uzyskałbym 870-880 MHz. Co najważniejsze - karta pozostaje chłodna. Nie mogę jej obciążyć w stu procentach, ale tak w GTA IV jak i AC2 temperatura karty nie przekraczała 55 stopni. Prędkość obrotową ustawił proporcjonalnie do temperatury, tak więc karta podczas rozgrywki pozostaje niesłyszalna (50-55% V obr.). Inna sprawa to mój procesor. W obydwu grach karta pracowała na 40-60% swojej mocy, samo podkręcanie zaś nie dało odczuwalnego przyrostu klatek - tutaj już przydałyby się 4 rdzenie. Reasumując nie ma sensu kupować MSI Cyclone czy Gigabyte OC, przy tak dużych dopłatach. Cytuj Link to post Share on other sites
lukyeti 2221 Napisano 7 Października 2010 Udostępnij Napisano 7 Października 2010 tutaj moje nowe wyniki ta karta ma niezłą moc http://yfrog.com/jm20160j http://img810.imageshack.us/i/furmark901.jpg/ może ktoś wrzucić swoje dla porównania może ktoś ma phenoma B50 lub 945/955 bo wynik jak dla mnie wyjątkowo dobry Cytuj Link to post Share on other sites
Arved 81 Napisano 7 Października 2010 Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Wyniki bardzo przyzwoite! Ja niestety jestem poza domem, a tak to na pewno bym coś wrzucił do porównania wydajności Cytuj Link to post Share on other sites
lukyeti 2221 Napisano 7 Października 2010 Udostępnij Napisano 7 Października 2010 wieczorem włącze drugi dysk z win 7 wyniki powinny być lepsze niż te pod xp procek ocknięty chyba na max przynajmniej na mojej płycie juz 4x3,7 przy teście cpu w 3dmarku słychać piski i siódme poty na płycie więc kręcenie powyżej wiąże się z ryzykiem padnięcia płytki pewnie przy napięcie powyżej 1,42 poszło by więcej ale szczerze mam stracha:P Cytuj Link to post Share on other sites
kopczenko 1 Napisano 7 Października 2010 Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Siemka, panowie mam takie pytanko, z kumplem chcemy kupic 460 i mi to bedzie spoko chodzil nawet bez oc proca, ale on ma e8400 @4,0, czy on mu nie bedzie zbytnio ograniczal karty? - chodzi tu czy poczuje różnice zauważalna (warta choc w czesci 250zl) w porownaniu do 4850? oczywiscie karty 768 bo to jedyne oplacalne karty, ja mysle cyclone on gainwarda, czy oplacalo by mu sie kupowac quada zamiast c2d? czy odrazu wymiana platformy Cytuj Link to post Share on other sites
bart0ssy 1 Napisano 7 Października 2010 Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Do jednego GTXa to Core 2 Duo powinno mu wystarczyć. Cytuj Link to post Share on other sites
Arved 81 Napisano 7 Października 2010 Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Nie będzie, nie róbmy z pojedynczej karty takiego killera procków i różnicę na pewno poczuje http://www.guru3d.com/article/msi-gefor ... -review/19 Cytuj Link to post Share on other sites
SoundsGreat 1647 Napisano 7 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Przy PDC @ 4 GHz mój Palitek wykorzystywany był na 50-60% - sami oceńcie o ile E8x00 jest mocniejszy od PDC przy takim samym taktowaniu. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts