dudus8 493 Napisano 20 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Witam! Posiadam ultrabook Asus S56C z oryginalnym fabrycznie zainstalowanym WIndowsem 8 z aktualizacją do Windows 8.1 Chciałbym zakupić dysk SSD i zainstalować na nim czysty Windows 8.1. Mam w związku z tym pytanko: Jak to technicznie wygląda pod względem legalności? Nie mam żadnego nośnika odzyskiwania na płycie. Na spodzie laptopa nie ma także klucza produktu, podobno jest zapisany w UEFI? Mam orygianly nośnik z WIndows 8.1 ( z drugiego kompa) czy jeśli zainstaluje z niego system na SSD w ultabooku to system automatycznie "wykryje" klucz w UEFI i system aktywuje się i będzie legalny? Prosże o jakieś sugestię. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
fxjerzy 166 Napisano 20 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Jak to technicznie wygląda pod względem legalności? Cały czas masz legalny system Nie mam żadnego nośnika odzyskiwania na płycie. https://msdn.microsoft.com/en-us/subscriptions/downloads/- wyszukaj SHA1 w google, sprawdz i wypal Na spodzie laptopa nie ma także klucza produktu, podobno jest zapisany w UEFI? Możesz odczytać klucz przez Aida64 system automatycznie "wykryje" klucz w UEFI i system aktywuje się i będzie legalny Zasadniczo powinien bez wpisywania klucza Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts