xkaczorx 0 Napisano 20 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Witam, jestem posiadaczem laptopa Lenovo Y50-70, jak wskazywało większość recenzji w internecie matryca stoi na niskim poziomie, chciałbym kupić lepszą i wymienić ją samodzielnie, jednak boje się o utratę gwarancji, laptop jest na 24 miesięcznej gwarancji. Jakie są szanse, że w sytuacji gdybym wymienił matryce na nową a laptop uległby jakiejś usterce, założyłbym starą matryce z powrotem i odesłał do serwisu, nie połapali by się w Lenovo o mojej drobnej ingerencji w laptopie? A może ma ktoś jakąś alternatywe? Cytuj Link to post Share on other sites
Killer1985 10 Napisano 20 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Było nie kupować lapka jak widziałeś że matryca jest kiepska Jeśli używasz go w domu rozważ kupno jakiegoś używanego monitora zamiast nowej matrycy Cytuj Link to post Share on other sites
happysc 138 Napisano 20 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 podtawowy błąd, najpierw się oszczędza mimo czytania kilku recenzji, a później się chce przerabiać, nie ma szans na wymianę matrycy aby nie zostały żadne ślady, jedyne co to jak wyżej monitor zewn. Cytuj Link to post Share on other sites
_Skipper_ 919 Napisano 20 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 (edytowane) mozna wymienic matryce bez sladow ingerencji... jest taki specjalny plastykowy 'rozdzielacz' do 'otwierania' laptopw. NIe bylo sladow, zarysowan, czy tez ubytkow. Matryca przykrecona jest kilkama srubkami. Zadnych plomb gwarancyjnych. Wiec nie rozumiem Waszych wypowiedzi, chyba ze ja cos zle pisze... Sprawne rece, moim zdaniem, sobie pordza. Edytowane 20 Lutego 2015 przez dawid12345678 Cytuj Link to post Share on other sites
Killer1985 10 Napisano 20 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Za dużo zabawy i lepszym pomysłem jest monitor jak już pisano Cytuj Link to post Share on other sites
saddam 505 Napisano 20 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Najlepiej oddać laptopa do zaufanego serwisu. Nie wiem jak w Polsce, ale w zachodniej Europie wiele sklepów prowadzi "darmową" wymianę matryc, jeśli kupimy zamienniki w ich sklepie.Z awaryjnością zazwyczaj jest tak, że sprzęt pada w pierwszych miesiącach, jeśli posiada fabryczne usterki. Jeśli zwraca się większą uwagę na to, w jakich temperaturach pracują konkretne pozdespoły, raczej nie ma się co obawiać. Za dużo zabawy i lepszym pomysłem jest monitor jak już pisano A do noszenia ze sobą tego monitora polecasz taczkę, czy plecak ze stelażem? Cytuj Link to post Share on other sites
_Skipper_ 919 Napisano 20 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 (edytowane) no tak, popieram saddama killer, byc moze autorowi zalezy na dobrej matrycy w laptopie, a nie na zew monitorze Edytowane 20 Lutego 2015 przez dawid12345678 Cytuj Link to post Share on other sites
Killer1985 10 Napisano 20 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 A do noszenia ze sobą tego monitora polecasz taczkę, czy plecak ze stelażem? Autor tematu nie doprecyzował czy laptop będzie w domu korzystał czy przenosił więc po co ta ironia? Cytuj Link to post Share on other sites
_Skipper_ 919 Napisano 20 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 nie ma co sie klocic, chociaz uwazam ze czasem co niektorzy przesadzaja z zartami. Cytuj Link to post Share on other sites
saddam 505 Napisano 20 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Wystarczy pisać na temat i po problemie. Jak ktoś nie potrafi przyswoić najbardziej podstawowych faktów, najlepiej żeby w ogóle darował sobie wypowiedzi. Cytuj Link to post Share on other sites
Killer1985 10 Napisano 20 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Wystarczy pisać na temat i po problemie. Jak ktoś nie potrafi przyswoić najbardziej podstawowych faktów, najlepiej żeby w ogóle darował sobie wypowiedzi. To do mnie? Niby ja nie pisze na temat? Cytuj Link to post Share on other sites
_Skipper_ 919 Napisano 20 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 panowie, zasmiecacie temat, co do sporow, moze na pw? Cytuj Link to post Share on other sites
xkaczorx 0 Napisano 20 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 (edytowane) Nie spodziewałem się że do rana zastanę tutaj tyle postów, kupiłem tego laptopa żeby mieć coś wydajnego jak najmniejszym kosztem i mobilnego, godząc się na słabą matryce z myślą o wymianie w przyszłości, laptopa będę zabierał ze sobą w trasy dla zabicia czasu (gry, przede wszystkim filmy) więc będzie ciągle przenoszony, dlatego monitor zewnętrzny odpada, gdyby miał mi leżeć w miejscu to wogóle kupiłbym stacjonarke. Tutaj jest filmik ze zmiany matrycy: https://www.youtube.com/watch?v=7BqVuCKew1E w czasie 3:01 widać jakąś nalepke na złączu eDP czy to nie czasem plomba? Edytowane 20 Lutego 2015 przez xkaczorx Cytuj Link to post Share on other sites
Killer1985 10 Napisano 20 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Oszczędzanie na matrycy i potem myśl o zmianie... Nie był to dobry pomysł Ale to Twoje pieniądze nie moje Cytuj Link to post Share on other sites
xkaczorx 0 Napisano 20 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Oszczędzanie na matrycy i potem myśl o zmianie... Nie był to dobry pomysł Ale to Twoje pieniądze nie moje Mogłem dopłacić 500 zł i wziąć takiego Acera VN7-571G ale odstraszył mnie paroma rzeczami, między innymi tym jak łatwo i bardzo wygina się pokrywa z ekranem Cytuj Link to post Share on other sites
Killer1985 10 Napisano 20 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Coś za coś,standard ale dobra matryca to podstawa i na niej się nie oszczędza Teraz masz do wyboru albo zostać przy obecnej albo wymienić Cytuj Link to post Share on other sites
trybcio86 269 Napisano 20 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 jak mowi saddam oddaj lapka na jakis dobry serwis oni ci wymienia martyce i udziela na nia prawopodobnie gwarancji ale na reszte gratow z lapka juz nie. Cytuj Link to post Share on other sites
xkaczorx 0 Napisano 20 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 jak mowi saddam oddaj lapka na jakis dobry serwis oni ci wymienia martyce i udziela na nia prawopodobnie gwarancji ale na reszte gratow z lapka juz nie. hm gwarancja na matryce mnie nie obchodzi, boje się tylko o utratę gwarancji na resztę wnętrza płyta główna itp. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts