mohameddddd 0 Napisano 27 Września 2010 Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Wiem że to forum może nie jest do takich celów stworzone ale warto poruszyć temat torturowanych i zabijanych zwierząt. To nic was nie kosztuje a możecie podpisać się pod petycją która zaprzestanie jakże nieludzkiego traktowania zwierząt w krajach azjatyckich. Do tej pory uzbierano niecałe pół miliona głosów a potrzeba miliona. I tu nie chodzi o sam fakt zabijania ich dla mięsa bo taka natura człowieka ale o fakt bestialskiego znęcania się nad nimi.Ludzi których tracono i torturowano w obozach zagłady jest nam szkoda a co w takim razie mają powiedzieć zwierzęta które w równie okrutny sposób kończą swój żywot !!!!. Śmiało i z pełną odpowiedzialnością porównam Chińczyków Koreańczyków Polaków i wiele innych nacji do Gebelsowskiej propagandy o eksterminacji Żydów. ZWIERZE CZUJE TEN SAM BÓL CO I MY -- WSADŹ JEDNE Z DRUGIM ŁAPĘ DO WRZĄTKU ZOBACZYMY JAKI BĘDZIE EFEKT. http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/ http://www.ptroa.co.il/petition/ A to potwierdzenie co dzieje się z bestialsko mordowanymi zwierzętami !! http://www.viva.org.pl/index.php?&id...ash=98d22c8f8f Cytuj Link to post Share on other sites
-REC-^ 0 Napisano 27 Września 2010 Udostępnij Napisano 27 Września 2010 K***a i po co dałeś linki do filmów? Teraz nie będę mógł zasnąć Cytuj Link to post Share on other sites
mohameddddd 0 Napisano 28 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Po to żeby ludzie widzieli ile krzywdy wyrządza się zwierzętom na tym "pięknym" świecie. Linki do filmów poprzedzone są informacją o ich brutalności nikt nie kazał ci w to wchodzić !! Oczywiście wszystkich gorąco zachęcam do podpisywania petycji pod jakże barbarzyńskim procederem !!! Cytuj Link to post Share on other sites
orbik 1417 Napisano 28 Września 2010 Udostępnij Napisano 28 Września 2010 oni sa poje****, teraz ich trzeba tak zabijac w zamian za zabicie tych zwierzat.... Cytuj Link to post Share on other sites
emdziej 104 Napisano 28 Września 2010 Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Od zawsze mam zwierzaki w domu, psy a teraz kota...nie chcę się nawet wypowiadać na temat ludzi którzy maltretują zwierzęta bo to nie ludzie. W moim przekonaniu są niespełna rozumu i dodatkowo sadystami, w naszym kochanym kraju odpowiednie ustawy są ale co z tego skoro nikt tego nie respektuje. Cytuj Link to post Share on other sites
manioor 2 Napisano 28 Września 2010 Udostępnij Napisano 28 Września 2010 tu nie powinno być petycji o NIE zabijaniu psów tylko o NIE zabijanie psów w taki sposób. Pies jest to zwierze które w ich kulturze jest jadalne więc w czym widzicie problem ? Zmienić należy natomiast sposób uśmiercania tych psów na humanitarny. Akurat rażenie prądem jest bardzo humanitarnym sposobem który od wielu lat jest stosowany do uśmiercania bydła. Idąc tym tokiem rozumowania niedługo będziemy jeść powietrze, psa nie wolno, konia nie wolno. Cytuj Link to post Share on other sites
emdziej 104 Napisano 28 Września 2010 Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Wypowiedziałem się ogólnie bo nie oglądałem filmu i nie mam takiego zamiaru, co tu gadać o Azjatach skoro takie rzeczy zdarzają się i u nas a przecież nie mamy tradycji konsumowania psów i kotów. Cytuj Link to post Share on other sites
mohameddddd 0 Napisano 28 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2010 manioor dokładnie o tym piszę tu nie chodzi o fakt zabijania dla mięsa, tego nie zlikwidujemy co kraj to obyczaj ale sposób w jaki są przetrzymywane, przewożone i zabijane tu jest pies pogrzebany. NIE BĄDŹMY OBOJĘTNI TE ZWIERZĘTA POTRZEBUJĄ KAŻDEJ POMOCY Co do twierdzenia o właściwościach rażenia prądem owszem ta metoda wydaje się najbardziej humanitarną ale no właśnie ... po 1.świnia rażona prądem ogłuszana jest raptem na okres 1 min. a wisi na haku znacznie dłużej aż do momentu poderżnięcia gardła. Czyli w pełni świadomie odczuwa ból i kończy swój ziemski żywot. po 2.brak instruktarzu i wyspecjalizowanych pracowników do obsługi tego typ urządzeń. http://www.ferma.viva.org.pl/index.php? ... 7&Itemid=1 Cytuj Link to post Share on other sites
mohameddddd 0 Napisano 28 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Chciałbym dodać jeszcze jedno bo dużo ludzi mówi a po co i na co to i tak nic nie zmieni. Może i nie zmieni ale zawsze trzeba liczyć na to że w końcu ludzie dojrzą jakie niewiarygodne cierpienie dotyka zwierzęta i zastanowi się nad ich losem. Kupując jajka myślimy że jemy zdrowo i naturalnie. Zwykle zabieramy z półki te najtańsze bo ktoś powie jajko to jako. Nic bardziej złudnego te najtańsze oznaczone są nr 3 (z boku na skorupce pierwsza liczba od lewej). Są to jajka od niosek które całe swoje życie spędzają w klatce nie przekraczającej kartki A4 bez możliwości poruszania się, rozprostowania skrzydeł, normalnego załatwienia potrzeb wypróżniania się, karmione antybiotykami i zmodyfikowanymi paszami. Oczywiście do tego dochodzi ogromy stres. Nazywa się to chów przemysłowy. W podobnych warunkach żyją świnie i krowy. KUPUJMY JAJKA TYLKO OZNACZONE NUMERAMI OD 0-2. Na całe szczęście UE od 1 stycznia 2011 roku wprowadziła zakaz hodowania kur niosek w taki sposób. Ale żeby było śmieszniej nasz polski rząd zgłaszał niezadowolenie w tej sprawie i chciał aby ten przepis w Polsce nie obowiązywał. Cytuj Link to post Share on other sites
orbik 1417 Napisano 28 Września 2010 Udostępnij Napisano 28 Września 2010 podpisane i przekazane dalej Cytuj Link to post Share on other sites
mohameddddd 0 Napisano 28 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2010 orbik dzięki i przekaż innym aby również zainteresowali się tą akcją. Cytuj Link to post Share on other sites
orbik 1417 Napisano 28 Września 2010 Udostępnij Napisano 28 Września 2010 akurat ja pracuje w abb, firma na calym swiecie zatrudnia kilkadziesiat tysiecy osob, rozesle maila na cala firme Cytuj Link to post Share on other sites
mohameddddd 0 Napisano 28 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2010 i takim jak ty powinni order dać Cytuj Link to post Share on other sites
orbik 1417 Napisano 28 Września 2010 Udostępnij Napisano 28 Września 2010 ciekawe co bedzie jak to dostanie ktos w indiach bo tam tez jest kilka filii i fabryk ... Cytuj Link to post Share on other sites
leon691 39 Napisano 28 Września 2010 Udostępnij Napisano 28 Września 2010 no straszne... ale to, że ktoś je psa nie znaczy że jest chorym sadystą. Wystarczy, ze urodził się w kraju w którym je się psy. Jest to też czysta hipokryzja w ustach jedzącego krowie hamburgery, świńskie schabowe (wiecie, ze świnie są inteligentniejsze od psów?). Nie są moze takie milusie jak szczeniaczki labradora ale w końcu nie ich wina że urodziły się świniami, nie? Różni ludzie, różne zwyczaje. Cytuj Link to post Share on other sites
orbik 1417 Napisano 28 Września 2010 Udostępnij Napisano 28 Września 2010 ale tu petycja jest nie o niejedzenie psa tylko jesli juz zabic, to w sposob zeby nie cierpialy... ogladnij filmik z drugiego linku i powiedz czy chcialbys byc zywcem obdarty ze skory i pozostawiony na smierc z bolu i wykrwawienia Cytuj Link to post Share on other sites
leon691 39 Napisano 28 Września 2010 Udostępnij Napisano 28 Września 2010 a to świnie jak tak robią. Ale faktycznie, serio, nie oglądałem do końca, jak się znęcają to już jest chore. Normalnemu człowiekowi nie przychodzi łatwo swiniobicie, moja babcia nawet ja kure trza bylo ściąć (rosół!) to się ociągała. Ale czego dobrego się spodziewać po azjatach? Szwagier jeździł lanosem to też wie, że niczego dobrego.... Cytuj Link to post Share on other sites
orbik 1417 Napisano 28 Września 2010 Udostępnij Napisano 28 Września 2010 dziwna sprawa ze ten temat lezy w kategorii "Na luzie" ;P lepiej gdyby byl w "Kategoria ogólna" Cytuj Link to post Share on other sites
mohameddddd 0 Napisano 28 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Niech leży tutaj w innym dziale zostanie usunięty. Cytuj Link to post Share on other sites
leon691 39 Napisano 28 Września 2010 Udostępnij Napisano 28 Września 2010 na luzie lol buhahahahahahaha. Dobre.... Nie zauważyłem... to jest dopiero chore, że taki temat leży w dziale "na luzie" - jesteście chorzy jesli was to bawi. Dziwne bo czytając was miałem wrażenie, że współczujecie tym zwierzętom, widać pozory mylą, daję sygnał do admina/moderatora, niedobrze mi się zrobiło przez was. Cytuj Link to post Share on other sites
orbik 1417 Napisano 28 Września 2010 Udostępnij Napisano 28 Września 2010 a mi sie niedobrze robi jak tak istary pryk nagle robi wielkie halo ... Cytuj Link to post Share on other sites
leon691 39 Napisano 28 Września 2010 Udostępnij Napisano 28 Września 2010 wyluzuj, zartowałem. Ale to wam się udało z tym tematem w dziale "na luzie". Autor pojechał konkretnie hahahaha. Cytuj Link to post Share on other sites
mohameddddd 0 Napisano 29 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 29 Września 2010 leon691 a gdzie to miałem umieścić w płytach głównych albo procesorach jak tacy jak ty dojrzeli to w tym dziale to mi to wystarczy może tu zostać kliknij i podpisz petycje myślicielu Cytuj Link to post Share on other sites
bchrubas 19 Napisano 29 Września 2010 Udostępnij Napisano 29 Września 2010 ale tu petycja jest nie o niejedzenie psa tylko jesli juz zabic,Przeczytaj jeszcze raz dokładnie to co podpisałeś. Cytuj Link to post Share on other sites
orbik 1417 Napisano 29 Września 2010 Udostępnij Napisano 29 Września 2010 a co myslisz ze uda im sie to ?? nie, jedyne co moga wskurac to zabijanie ich w spsob normalny, ciekawe czy jak zbiore 100 tys podpisow to nie bedizemy zabijac kur ? co najwyzej nie bedizemy sie nimi bawic , patrzec jak bez glowy lataja Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts