Milkovsky12 6 Napisano 17 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Witam, posiadam komputer :Procesor : Intel Core i5 2400 @ 3.10GHz Chłodzenie : BoxowePłyta główna : Asus P8H61-M EVOKarta Graficzna : MSI GeFORCE GTX 650ti boostPamiec : 4gb ddr3Zasilacz : 500 W ZalmanDysk : Segate 500gb Czy jest możliwe podkrecenie procesora na tej płycie? Niewiem z jakiego powodu Dying light zacina sie na bardzo niskich. Cytuj Link to post Share on other sites
lukyeti 2221 Napisano 17 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 ok 3,7 idzie pyknąć bez łaski Cytuj Link to post Share on other sites
Milkovsky12 6 Napisano 17 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Mógłbyś mi napisać w jaki sposób mam to zrobić ? Cytuj Link to post Share on other sites
Longhorn 595 Napisano 17 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Tutaj poradnik podkręcania http://pclab.pl/tip/Overclocking.Guide.jak.podkr%C4%99ci%C4%87.procesor.LGA1155.Poradnik.krok.po.kroku,51991/7z 3.7GHz na tym modelu może być ciężko ale spróbować możesz. W każdym razie przyczyn zaniżonej wydajności bardziej szukałbym np. w przestarzałych sterownikach grafiki. Cytuj Link to post Share on other sites
Milkovsky12 6 Napisano 17 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Mam najnowsze sterowniki właśnie dziwie się że na niskich ścina tak że grać się nie da a np tutaj juz jest bardzo płynnie a parametry podobne. Cytuj Link to post Share on other sites
Longhorn 595 Napisano 17 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Problem jest tylko z tą grą czy ze wszystkimi? Cytuj Link to post Share on other sites
Milkovsky12 6 Napisano 17 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 (edytowane) Nowe części mam 2 dzień, FarCry 4 chodzi na wysokich/średnich przez zacięć. Jak na razie tylko przy tej grze występują takie błędy. Edytowane 17 Lutego 2015 przez Milkovsky12 Cytuj Link to post Share on other sites
kartofel24 81 Napisano 17 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Ta gra jest słabo zoptymalizowana i nawet na najmocniejszych jednostkach ma potężne dropy. Zrób to co na filmiku i zmniejsz zasięg widzenia poniżej połowy w opcjach graficznych w grze. https://www.youtube.com/watch?v=dJEXJmJMPrE Cytuj Link to post Share on other sites
Ganster 113 Napisano 18 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Z aktualizuj grę do 1.4, dużo już poprawili. Nie przesadzajmy dużych dropów nie było w tej grze. Nie kiedy zdarzały się przycinki gry na 1 sekundę ale w wcześniej wersji gry. Cytuj Link to post Share on other sites
Milkovsky12 6 Napisano 18 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Po aktualizacji 1.4 gra śmiga na wysokich, nie wiem jak to możliwe ale jednak. Ale nadal mam pytanie czy mogę podkręcić trochę procesor? bo jedni mówią że tak inny że nie. Cytuj Link to post Share on other sites
Longhorn 595 Napisano 18 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Możesz podkręcić jedynie przez bclk i mnożniki turbo. Podałem Ci przecież poradnik, mogłeś choć zaglądnąć do niego. Cytuj Link to post Share on other sites
Milkovsky12 6 Napisano 18 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Wiem widziałem dzięki Ci wielkie za niego, teraz pytanie używał ktoś z was programu MSI Afterburner? jeżeli tak to proszę o jakiś poradnik jak bezpiecznie podkręcić. Cytuj Link to post Share on other sites
lukyeti 2221 Napisano 18 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 (edytowane) ZAWSZE najlepszym sposobem na podkręcenie swojego sprzętu jest mały przegląd internetu i podpatrzenie ustawień Więc spisujesz sobie w google procek xxxx OC lub karta graficzna XXXX OC i tam patrzysz u ludzi na screeny i widzisz ile ktoś pocisnął swój sprzęt Potem przenosisz to do swojego ogródka bo wiesz mniej więcej jakie ktoś dał max vcore czy taktowanie rdzenia i pamięci Możesz zaczać od 75% tego co ktoś pocisnął i jechać w górę testując innymi programami. Z tego co wiem masę wiedzy umieszczono też na YT i założę się o litr piwa że znajdziesz tam nawet filmik który odkrywa wszystkie tajniki MSI Afterburnera Z własnego doświadczenia powiem Ci że nikt Ci tak nie wytłumaczy jak sam nie spróbujesz z czym to się je Nie ma jednej uniwersalnej recepty z OC jest tak że wiele czynników ma wpływ na końcowy wynik Jedno jest pewne jest to bardzo pożyteczna zabawa która oprócz na serio wielkiej satysfakcji dla podkręcającego daje też dobry przyrost wydajności który niektórzy ludzie wcale nie wykorzystują PS. nie myśl że tu ludzie nie chcą Ci pomóc ale na serio takich tematów są tysiące i nikt w kółko nie będzie pisał tego samego bo nic by na forum nie robił tylko w kółko klepał jeden temat Stąd kolega podał CI linka do poradnika jak dobrze poszukasz to tutaj na forum jest masę tematów z OC procesorów intela i na bank okażą się one dla Ciebie pomocne Pozdrowienia od cantony Edytowane 18 Lutego 2015 przez lukyeti 1 Cytuj Link to post Share on other sites
daryzda 1306 Napisano 21 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 (edytowane) Procesor : Intel Core i5 2400 @ 3.10GHz Chłodzenie : Boxowe Płyta główna : Asus P8H61-M EVO Nie da rady kręcić tego cpu na tej mobo, potrzebne mobo na co najmniej czipie P67 Edytowane 21 Lutego 2015 przez daryzda Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts