tele_13 0 Napisano 16 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 (edytowane) Witam Od wczoraj laptop ma chwilowe zacięcia na ok 0,5-2s w różnych odstępach np 1-5min nawet zaras po restarcie. Kursor staje w miejscu, a jak gra muzyka to jest w tym czasie zgrzyt. Laptop Dell Inspirion N7110 i7-2670QM 2,20GHz 8GB RAM, Win 7 HP-64bit. Sterowniki pościągałem SlimDrivers. Użyłem AdwCleaner, CCleaner, Defraggler, HWMonitor, testdisk, HDD Regenerator, avast i nadal zacinanie występuje. Test pamięci wykonywałem wielokrotnie- nic nie wykryto. Mam miniWinXP na jakimś starym CD więc włączyłem i na nim nie zauważyłem zacięć ale tam nie ma neta, a na filmikach z youTube jest to zacięcie szczególne zauważalne bo wraz z zatrzymaniem strzałki/ kursora na sekunde towarzyszy temu głośny dźwięk typu briiiii... Włączyłem tryb awaryjny Win7 z obsługą sieci. Tu nie ma dźwięku ale nie zauważyłem żadnego zacinania. Więc może to coś z dźwiękiem? Ale sterowniki aktualizowałem wczoraj - chyba że coś przegapiłem? HD_Tune_z_trybu_awaryjnego Za wszelkie porady będe wdzięczny OTL Extras Adw Cleaner HWMonitor Temp w spoczynku Temp przy OTL, MBAM, Defraggler Edytowane 16 Lutego 2015 przez tele_13 Cytuj Link to post Share on other sites
Remus 60 Napisano 17 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 73 stopnie w stresie to trochę nie mało, warto zastanowić się nad jakimiś rozwiązaniem wyczyszczenia lapka albo podstawki chłodzącej, ale moim zdaniem to nie jest powód zcinek które u Ciebie występują, ja bym obstawiał problemy z systemem, walnij sobie recovery i wtedy zobacz czy problem wystąpi. Cytuj Link to post Share on other sites
tele_13 0 Napisano 18 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Znalazłem problem. To oprogramowanie Della powoduje zacinanie. Nie wiem dokładnie które ale zostawiłem tylko Touchpad i Webcam Central a reszte odinstalowałem. Nie zacina więcej Cytuj Link to post Share on other sites
Remus 60 Napisano 19 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 73 stopnie w stresie to trochę nie mało, warto zastanowić się nad jakimiś rozwiązaniem wyczyszczenia lapka i tak to podtrzymuje Cytuj Link to post Share on other sites
mklabs 59 Napisano 20 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 73 stopnie w stresie to trochę nie mało, warto zastanowić się nad jakimiś rozwiązaniem wyczyszczenia lapka albo podstawki chłodzącej, ale moim zdaniem to nie jest powód zcinek które u Ciebie występują, ja bym obstawiał problemy z systemem, walnij sobie recovery i wtedy zobacz czy problem wystąpi. Bredzenie bo ten laptop po prostu w stresie 73 stopnie ma i tyle. Cytuj Link to post Share on other sites
tele_13 0 Napisano 22 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Czy jest sens dmuchać sprężonym powietrzem do środka nie rozkręcając laptopa? Albo rozkręcając tylko podstawowe osłony od dołu. Cytuj Link to post Share on other sites
przemusss1990r 233 Napisano 22 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Zawsze jest sens, przytrzymaj czyms cienkim wentylator i przedmuchaj powietrzem, zawsze kurzu ubedzie... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts