Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Od wczoraj laptop ma chwilowe zacięcia na ok 0,5-2s w różnych odstępach np 1-5min nawet zaras po restarcie. Kursor staje w miejscu, a jak gra muzyka to jest w tym czasie zgrzyt.

Laptop Dell Inspirion N7110  i7-2670QM 2,20GHz  8GB RAM, Win 7 HP-64bit.

Sterowniki pościągałem SlimDrivers. Użyłem AdwCleaner, CCleaner, Defraggler, HWMonitor, testdisk, HDD Regenerator, avast i nadal zacinanie występuje. Test pamięci wykonywałem wielokrotnie- nic nie wykryto.

Mam miniWinXP na jakimś starym CD więc włączyłem i na nim nie zauważyłem zacięć ale tam nie ma neta, a na filmikach z youTube jest to zacięcie szczególne zauważalne bo wraz z zatrzymaniem strzałki/ kursora na sekunde towarzyszy temu głośny dźwięk typu briiiii...

Włączyłem tryb awaryjny Win7 z obsługą sieci. Tu nie ma dźwięku ale nie zauważyłem żadnego zacinania. Więc może to coś z dźwiękiem? Ale sterowniki aktualizowałem wczoraj - chyba że coś przegapiłem?

Za wszelkie porady będe wdzięczny

OTL     Extras

Edytowane przez tele_13

73 stopnie w stresie to trochę nie mało, warto zastanowić się nad jakimiś rozwiązaniem wyczyszczenia lapka albo podstawki chłodzącej, ale moim zdaniem to nie jest powód zcinek które u Ciebie występują, ja bym obstawiał problemy z systemem, walnij sobie recovery i wtedy zobacz czy problem wystąpi. 

73 stopnie w stresie to trochę nie mało, warto zastanowić się nad jakimiś rozwiązaniem wyczyszczenia lapka albo podstawki chłodzącej, ale moim zdaniem to nie jest powód zcinek które u Ciebie występują, ja bym obstawiał problemy z systemem, walnij sobie recovery i wtedy zobacz czy problem wystąpi. 

Bredzenie bo ten laptop po prostu w stresie 73 stopnie ma i tyle.