Gontarr 0 Napisano 15 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Witam, tak jak w temacie poszukuje klawiatury z płaskimi klawiszami, podświetlaną, antyghosting, osobne klawisze do windows'a (mówie tu o wyciszaniu, vol+,vol- etc.) cena ok. 250zł ! Z góry dziękuje za pomoc! Cytuj Link to post Share on other sites
Akcedi 159 Napisano 15 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Ozone Blade powinien zainteresować. Cytuj Link to post Share on other sites
Gontarr 0 Napisano 15 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Dzieki, Jakieś jeszcze propozycje ? Cytuj Link to post Share on other sites
aleksiejs 52 Napisano 15 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Zobacz sidewinder x4 Używam od paru lat i jestem bardzo zadowolony Cytuj Link to post Share on other sites
Gontarr 0 Napisano 16 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 sidewinder x4 troche za głośna Cytuj Link to post Share on other sites
Nero1993 9 Napisano 16 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Gigabyte force k7? Cytuj Link to post Share on other sites
Gontarr 0 Napisano 16 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 brak osobnych klawiszy multimedialnych Cytuj Link to post Share on other sites
Nero1993 9 Napisano 16 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 A po co Ci osobne klawisze skoro wszystkie sa dostępne pod przyciskami F1-F12? Cytuj Link to post Share on other sites
Gontarr 0 Napisano 16 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Ponieważ ta klawiatura ma służyć również do grania, a jak wiadomo w grach występują różne komendy etc. właśnie pod klawiszami F1-F12. Tak więc naciskając klawisz F9 (w przypadku klawiatury Gigabyte K7, zatrzymam muzykę lecącą w tle, zamiast np. wywołania jakiejś interakcji w grze) Cytuj Link to post Share on other sites
Pitrek7 79 Napisano 16 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 To działa w inny sposób niż myślisz. Standartowo F1-F12 wykonują interakcje w grze, żeby użyć funkcji multimedialnej klawiszy klikasz kombinacje Fn (obok spacji, służy aktywacji rzędu F) + F1-F12 i wtedy np. zmniejszysz głośność. Moim skromnym zdaniem uważam, że lepszej klawiatary od Gigabyte K7 nie-mechanicznej kupować się nie opłaca. Nie różnia się niczym więcej oprócz ceny która nie odzwierciedla różnic. A bym zapomniał, co do antyghostingu: ta K7 ma 7KRO, nie wciśniesz całej klawiatury na raz. Nie wiem co miałeś na myśli pisząc to pojęcie w tytule. Suma, sumarum: Gigabyte K7. Cytuj Link to post Share on other sites
Gontarr 0 Napisano 16 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Mimo wszystko wolałbym mieć te klawisze osobno, by nie musieć naciskać "fn". Co do antyghostingu miałem na myśli to abym mógł używać efektywnie więcej klawiszy w jednym momencie, np. Shift + W + A + Space. Przy mojej obecnej klawiaturze stanowi to problem ponieważ przy wciśnięciu takiej kombinacji nie działa bodajże A. Cytuj Link to post Share on other sites
Nero1993 9 Napisano 16 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 No ale przez swoje "widzi misię" z tymi klawiszami funkcyjnymi zamykasz sobie drogę do naprawdę przyzwoitej klawiatury w dobrej cenie.. Cytuj Link to post Share on other sites
Gontarr 0 Napisano 16 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Niestety... coś za coś. Dlatego też przygotowałem się na wydatek ok. 250 zł Cytuj Link to post Share on other sites
aleksiejs 52 Napisano 17 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Sidewinder x4 czy głośna? Jakoś nie bardziej niż inne klawiatury, pracowałem na sporej ilości "fajnych klawiatur" w ostatnich 2-3latach i jeśli teraz miałbym kupować nową to byłby to drugi sidewinder Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts