YaszczuR 1 Napisano 14 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 (edytowane) Witam. Jako iż jestem wielkim fanem Wiedźmina, to z wiadomych powodów trzeba zrobić upgrade karty graficznej. Ale przed tym trzeba wymienić obudowę i zasilacz. Kartę już wybałem. Będzie to Sapphire Radeon R9 290 Tri-x OC lub nowe 300 Series. Proszę o pomoc w doborze budy i zasilacza. Mój aktualny zestaw jest w sygnaturze więc nie ma sensu go tu pisać. Obudowa ma być duża i z możliwością aranżacji okablowania. Najlepiej z okienkiem, ale niekoniecznie. . Co do zasilacza to ma zasilić mój zestaw (także z nową grafą) z zapasem mocy. Budżet na wszystko to około 500 zł. Może trochę przekoczyć, ale bez przesady. Z góry dzięki. Edytowane 14 Lutego 2015 przez YaszczuR Cytuj Link to post Share on other sites
rjl97 3 Napisano 14 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 Jeżeli jesteś w stanie dopłacić około 50zł, to bierz Gelida Darkforce i Antec True Power 550W. Obudowa solidnie wykonana i posiada dobre zarządzanie okablowaniem. Dodatkowo ma duże okno. Co do zasilacza to naprawdę dobra konstrukcja i z zapasem wystarczy do twojej konfiguracji. Cytuj Link to post Share on other sites
domi675 30 Napisano 15 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Ja bym wziął 600W zasilacz, bo ten 550 będzie tak na styk. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
YaszczuR 1 Napisano 15 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Tak 550W będzie na styk. A miał być zapas mocy. Więc ja bym szukał pod kontem 600-650W. Tej obudowy nie chcę, bo nie jest dostępna w żadnym znanym mi sklepie. Skąpiec podaje tylko jakieś dwa podejrzane sklepy. Czy ZALMAN Z3 Plus jest dobrym wyborem? Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie owoce morza 1320 Napisano 15 Lutego 2015 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Ja bym wziął 600W zasilacz, bo ten 550 będzie tak na styk. dobrze kolega mówi Więc ja bym szukał pod kontem 600-650W smart se 630w aquarius x90 Czy ZALMAN Z3 Plus jest dobrym wyborem? Jak to się mówi du*y nie urywa zwykłą budżetówka 1 Cytuj Link to post Share on other sites
YaszczuR 1 Napisano 15 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Ten aquarius wydaje się dość mały ale jest pojemny jednak. Dzięki 'owoce morza' Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts