Kokoser 0 Napisano 14 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 Witam, Potrzebuję pomocy z ustawieniem equalizera. Głośniki Edifier C3X Karta muzyczna Xonar DG Pokój prostokątny ok 15m/2 Mam wrażenie, że bass przyćmiewa całą resztę, dodatkowo w pokoju obok słychać tylko dudnienie. Staram się coś zmienić w equalizerze, ale mi nie idzie. Subwoofer leży po prawej od biurka, ponieważ jak był pod to wszystko drżało. Macie jakieś przykładowe ustawienia? Może trzeba zmienić miejsce subwoofera? Cytuj Link to post Share on other sites
CjFalcon 70 Napisano 14 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 Spróbuj zmniejszyć pasmo 30 i 60Hz Cytuj Link to post Share on other sites
Kokoser 0 Napisano 14 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 Lekko pomaga przy biurku, natomiast w rogu pokoju i dalej dudni. Cytuj Link to post Share on other sites
erni1996 110 Napisano 14 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 poczytaj trochę o rozchodzeniu się fal to dowiesz się dlaczego tak się dzieje (lokalne wzmocnienia i wygaszenia fali) Cytuj Link to post Share on other sites
Kokoser 0 Napisano 14 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 Tak rozkłada się mój pokój, więc gdzie najlepiej postawić sub? http://i.imgur.com/zY77eSn.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 15 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 (lokalne wzmocnienia i wygaszenia fali) To się nazywa siatka basu @Autor. Polecam zakup wkładki WM-61a, pół metra rurki miedzianej Fi 8mm oraz kabla mikrofonowego. Zrobić za 30-40zł sprzęt do pomiarów i ustawisz sobie EQ na płaską ch-kę. Cytuj Link to post Share on other sites
Kokoser 0 Napisano 15 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 @Lukson Mógłbyś rozwinąć swoją myśl? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts